Рекламната кампания на БСП им изяла главите

ГЕРБ убедително пред БСП за евровота, сочи проучване
10 май 2009 16:05,
98
Рекламната кампания на БСП им изяла главите
Снимка: БГНЕС

"Рекламната кампания на БСП реално води до намаляване на подкрепата за тях", каза Мирослава Радева, директор на Института за маркетинг и социални изследвания МБМД.

Радева съобщи данните от последното представително изследване на електоралните нагласи, свързани с евроизборите.

Запитани за кого ще гласуват, ако евроизборите бяха днес, 29,9% от анкетираните лица отговарят, че ще подкрепят ГЕРБ, които запазват стабилност.

Броят на хората, които биха гласували за БСП обаче е спаднал спрямо април от 17,3 на 15,4%.

Следват ДПС – 8.7%, АТАКА – 6,2, СДС и ДСБ – 3,4%, РЗС – 3,8% и НДСВ с 0,7%.

Според Радева на изборите за евровота ще участват не повече от 45 -48% от гласоподавателите, докато в парламентарните ще се включат 60 на 100.

Тя коментира, че има преразпределение на сините гласове и от решаващо значение e как ще се организират „Синята коалиция” и РЗС.

"Който вкара евродепутат, той ще прескочи и в следващия парламент”, изтъкна Радева.

По думите й в момента се наблюдава известна консолидация на привържениците на ГЕРБ. Състоянието на ДПС остава стабилно.

Запитани дали смятат за важни евроизборите, като много важни са ги определили 24%, по-скоро важни – 42%, по-скоро не са важни за 15%, въобще не са - 12, 8%.

На въпроса кои според вас са основните задължения на евродепутатите 59% от хората смятат, че те трябва да защитават интересите на България.

32% от респондентите определят като лидер, който ще гарантира, че евродепутатите му са почтени и ще се борят срещу политическата мафия в България Бойко Борисов.12% са смятат за такъв Сергей Станишев, а Волен Сидеров и Яне Янев имат по 7%, 6% има Ахмед Доган, а 3% Иван Костов.

73% от гражданите искат евродепутатите да се борят срещу корупцията в България.

Общо 58% от всички анкетирани са категорични, че ще гласуват на еврозиборите, а 14% се колебаят.

Запитани за кого биха гласували, класацията е следната: ГЕРБ имат 20,9% за евроизборите, а за парламентарните 26,2 %, БСП имат съответно по 9,3% и 11, 6%, ДПС 7,9% и 8,5%, АТАКА – 4,7% и 5,6%, РЗС 2,0% и 3.5%, Синята коалиция 2,6% и 3,0% и НДСВ - 0,8% и 1,2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Бойко без къща ще остане, само и само да си плаща поръчкови статии и журналисти! Че и Цветелина няма да го прибере в своята! Язък за ипотеката! Очаквайте най-голямата изненада, господа "политици":) НАШ ред е! Ние ще ви сложим там, където трябва - на бунището на историята. До един! Народе, не се подвеждай за пореден път! Бъди умен и докажи, че си узрял вече за своя избор! Да покажем на света какво искаме най-после ние!
68
0
 
0
 
! Отговори
sofianka преди 14 години
То тук - един интелект - не ти е работа....
67
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 14 години
имам едно и също мнение с червения *** кукумяу :-)Тая Мира е известна още и като Мира Запариисвира , но кукуВеско забравя , че тя добре поработи за червеното *** Симеончо , а сега работи за червеното *** Бате Бойко .кукуМяу може да е *** *** , но Мира Запариисвира е мноого умна и долна помиярка , затова кукуВеско разтяга червени л.ай.на тука , а Мирчето го прави в национален мащаб .Бедни ми бедни кукуВеско ! Дори и като *** си трета класа , клозетен сектор .
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ох страх, ох страх, абе предните двама, вие що помия изсипахте върху това проучване, че просто ми е жал, като си помисля, че сте И*БРИЦИ !!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мирослава Радева не е ли онази парясница Мира Янева от Варна,влюбената в СДС и ДСБ социоложка,чиито слагачески "социологически проучвания" на предните парламентарни избори бяха далеч на светлинни години от получилите се резултати,че би трябвало да си завре дипломата там,където /нали се сещате къде?/.С тези си подобни слагачески прогнози парясницата рискува да стане за посмечище не само на колегите си социолози,а и на що-годе интелигентните българи,интересуващи се от политика! Миро о о,Миро о о,защо не си остана там някъде из Тибетските планини?!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
loi преди 14 години
Тези статии са АБСОЛЮТНА РЕКЛАМА С ЦЕЛ ОФОРМЯНЕ НА МНЕНИЕ В СТАДОТО ОТ ХОРА, които да си кажат предварително - ей тва е, така ще са партиите!!!!Тактиката е успешна, ако стадото е от ОФЦЕ:)))) Аз лично подлагам на недвусмислено СЪМНЕНИЕ подреждането на партиите, както е показано по-горе. УБЕДЕН съм, че до изборите ще има още МНОГО такива статии, предричащи победа на ББ. Ето така се печелят избори, не с това кой си и какво си направил, кой как говори за теб, колко често и КАКВО> ББ е продукт като доганчо, който сега ще си го извадят от властта и ще го заменят с ББ и ОФЦЕТЕ ще гласуват всичките за него - всичко е по план, а хората, които го чертаят демонстрират явно старание примката околко шията на БЪЛГАРИЯ да не се отхлаби. Призовавам да се гласува за Нови лица, НЕ ЗАМЕСЕНИ и омесени до сега с политиката... само си сетете, кои са те!!!! :)
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ЦИКЕП регистрира СДС за евровота Nqdavam se razbirate 4e ataka napred sa s komunistite Централната избирателна комисия за европейски парламент (ЦИКЕП) на заседание, приключило преди минути е взела решение за регистрация на СДС по внесените от бившия му председател документи за самостоятелно явяване на вота. Това се случи по-малко от 3 часа след като "Синята коалиция" внесе своите документи за регистрация.Гласуването е било подкрепено от представителите на БСП, ДПС, "Атака" и "Напред" - 17 гласа "за". Против са били представителите на НДСВ, СДС, ДСБ и ГЕРБ - 7 човека.
62
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
Софиянци наричаха БСП "Червени ***". Нищо не се е променило.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Яяяяяяяяяяя СерГей, една командировка до Сърбия да се научиш как се управлява държава и как се прави икономика !!! Айде Гейче, отивай там, ама да ти кажа, не държим да се връщаш !!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 14 години
Много глупости много........................Дано ви дойде ума до изборите . Затъпели сте от участието в тези форуми. Стига сте се взирали в къмпютрите . Мислете и решавайте ,без да си пишете глупостите.Това си е чиста проба експеримент с интелекта на участниците! Така ви проучват социолозите.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ЯВНО хората нямат памет след като приемат на сериозно прогнозите на МБМД. пОРОВЕТЕ СИ ИЗ САИТОВЕТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ НУЛЕВАТА ВАЛИДНОСТ НА "ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ" ПРОГНОЗИ НА МБМД.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абе журналистченца да бяхте цитирали мен по-вярна прогноза щях да дам пък със сигурност имам повече авторитет от изпълнителката на поръчкови прогнози мирчето. Да е жива и здрава да ни весели с прогнозите си, а тия дето и плащат акъл немат.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Платената изчислителка на демократите ако беше силна в прогнозите, щеше да знае преди да се ожени, дали е познала в избора си! Такива неориентирани в живота са най-опасни и гнусни в политиката! Скоро ще трябва да се жениш трети път:) Аз ти го казвам:) Социопатка:)
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Жалко е партиите на пенсионерите и турците да ни управляват, само защото останалите са апатични към изборите. Те са машини за гласуване и ни се смеят на апатичността и негласуването. Наглостта им все повече расте и ще расте, ако продълават хората да им подаряват властта, защото "нищо не зависело от гласуването".
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Нека не увеличат заплатите на държавните служители от 01.07 пък ще видят как отиват трета сила в парламента и какви ядове ще имат крадливите им политици и фирмите около тях. Това е началото на края на големите кражби от пътища здрабни каси и ***.
54
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 14 години
Ей атакисти/комунисти ,какво се оплаквате ве гадни комунисти вие най много манипулирате обществото и го лъжете нагло.Вие сте кучетата на държавна сигорност и сте техен проект нали ви финансират ,какво ревете.На вас ви плащат да обливате с помията си обществото и изобщо не се оплаквайте!БКП си е ваша партия никаква алтернатива не сте.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На БСП и другите влечугопобни партийки не им пука, че има няколко сабудили се българи, които знаят какво вършат. Те разчитат на тези, които още спят, за да им инжектират поредната доза преспивателно за следвашите 4 години.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
От скоро съм пълнолетен и ,каквото и да ми казват повечето от моите нехаещи и негативно настроени съученици и приятели, мисля да гласувам! За жалост обаче нямам голям избор : ( Единственото което ми се върти в главата са два варианта: единия е да да гласувам за бате Бойко та поне сегашните мерзавци да не помиришат парламента дкоро ( е доколкото може да се вярва на нашия екшън герой че няма да направи някоя глупост като да се коалира с тях само и само да влезе в парламента) , а другия е да гласувам като съвременец за зелената шартия (та поне да изглеждам загрижен за планетата) и съвестта да ми е чиста. Това е действителността че няма все още партия и гражданска организация която да изглежда че може да предприеме и предизвика така нужните промени. Има малки изключения като партията на емигрантите на България и някои други организации ( както и зелената партия,която вече споменах), но гласувайки за тях ние се обричаме да дадем още един мандат на сегашните управленци да си живеят живота, а ние да тънем в срам пред останалата просперираща част от европа показвайки им че са направили грешка и същност ни е било малко раничко за този съюз изпълнен с възможности .
51
0
 
0
 
! Отговори
vremee.blog.bg преди 14 години
БСП жънат това, което са посяли!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Българското външно министерство работи против националните интереси, като въобще не използва потенциала на евродепутатите ни в Страсбург. Около това мнение се обединиха тримата представители на АТАКА в Европарламента Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов в предаването на национална телевизия СКАТ "Дискусионно студио". Те дадоха шокиращи примери за твърдението си, като припомниха, че при единствената среща в МВнР с евродепутатите външният министър Ивайло Калфин въобще не се появил."На дипломатически език това е най-страшната обида", обясни Чуколов. Той цитира още министъра по европейските въпроси Гергана Паси от НДСВ, която твърдяла, че би работила с всички депутати в ЕП, с изключение на тези от АТАКА. Тримата представители на националистите призоваха българските дипломати да се поучат от опита на държави като Великобритания и Гърция, които работят в пълна степен със своите евродепутати, независимо от коя партия са излъчени.