Активността на вота гони 20%. София отново с най-ниската

Първенци са в Разград – 26,35% и Търговище - 25,22 на сто
7 юни 2009 14:12,
26
Активността на вота гони 20%. София отново с най-ниската
Снимка: БГНЕС

Изборната активност за страната към 13.00 часа е 19,32%, съобщи говорителят на ЦИКЕП Бисер Троянов.

Най-голяма активност са проявили към този час гласоподавателите от Разград - 26,35 на сто, следвани от избирателите в Търговище - 25,22 на сто.

Избирателната активност в Бургас до 13 часа е 20,6%.

До 13.00 ч. в област Монтана са гласували 18,78 на сто от избирателите.

Изборният ден за евродепутати в Плевенско протича спокойно,до 13.00 ч. са гласували почти 19 на сто от избирателите.

В област Добрич досега са дали гласа 22.23%.

Към 13 ч. в област Сливен са гласували около 17 на сто от избирателите.

Най-ниска е все още избирателната активност в 24 РИК-София - 14,80 на сто, информира Троянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 14 години
20% ?!!!Това е първата голяма лоша новина от поредицата лоши новини за следващите няколко години. Губим го това парче земя. Ще има на дърти години да се скитаме по света немили недраги.
24
0
 
0
 
! Отговори
Гласувай с №5 преди 14 години
Отговорът за кого да гласуваш се крие в написаното от теб ! Не споменаваш нищо лошо за АТАКА ...Те не са те излъгали с нищо нали !? Остави настрани глупостите,които пишат и говорят за тях платините медии ! В МОМЕНТА В ЦЯЛА ЕВРОПА ХОРАТА ГЛАСУВАТ МАСОВО ЗА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ СИ ПАРТИИ ! Видя ли вчера какво стана в Холандия ?Нали искате да сме като Европа ? Защо тогава се чудиш за кого да гласуваш !? Ако и тях не харесваш - зачерквай всичко,но ГЛАСУВАЙ !
23
0
 
0
 
! Отговори
dimo преди 14 години
do "до Dimo и като него"хубу де, гласувах за сдс, напраиха коалиция с дпс, гласувах за ндсв, напраиха коалиция с бсп и дпс... не променя нещатата някак. Да гласувам за яне, или бойко /опази Боже/ и те пак ше се коалират с дпс /на бас ;)/ да знам че евровота се гласува за човек не за партия, но като им погледна мазните физиономии по билбордове и банери ми се драйфа. Съжалявам, против всички кандидати съм. И да отида на избори ще пусна празна бюлетина
22
0
 
0
 
! Отговори
до Dimo и като него преди 14 години
Вие още ли не сте разбрали, че като не отидете да гласувате гласът ви се разпределя в полза на партиите, които реално не харесвате !? Още по-лошото е, че за ДПС гласуват НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ТУРЦИТЕ И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ *** ...КАТО НЕ ГЛАСУВАШ ТИ ПОМАГАШ НА ДОГАН !!!ДПС си има твърд електорат около 500 000 избиратели . Ако разбираш поне малко от математика сам можеш да схванеш, че едни проценти ще получи Доган, ако гласуват примерно 2 000 000 българи и друг, ако гласуват 5 000 000 !Разбираш ли ?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сигурен съм че ако България пак попадне в същите ръце, дори и на другите избори да имате желание да гласувате вече няма да има смисъл...
20
0
 
0
 
! Отговори
heming преди 14 години
Родолюбец си ти ама друг път. Истинският родолюбец защитава интереса на страната си и не му е все тая кой ще го управлява.
19
0
 
0
 
! Отговори
мотив преди 14 години
Турците и *** са по-мотивирани , мотивацията е ресурс , и печели по-мотивариния, един ден ще ни владеят а ние ще станем роби.
18
0
 
0
 
! Отговори
до Родолюбец преди 14 години
Ти или се шегуваш, или не живееш в България ! Излишно е да те убеждавам, че е важно да гласуваш ... Само ще ти кажа, че тъй, както си живуркаш блажено да не стане един ден да се събудиш в собствения си дом, но вече в чужбина ...?!Питай сърбите от Косово за какво става въпрос ...
17
0
 
0
 
! Отговори
kewl преди 14 години
"да гласувам срещу всички"?Това не е детска игра, че да можеш да играеш "срещу всички". Избираш тези, които най-добре се вписват в представите ти за по-добро управление. Не е нужно да пасват на 100%, нито дори на 75% с представите ти. Просто отиди и подкрепи някого, различен от ДПС, защото ако не гласуваш, то, ти освен, че не гласуваш "срещу всички", ти реално гласуваш за ДПС.Като не гласуваш - друг гласува вместо теб и може да не гласува както ти би искал...
16
0
 
0
 
! Отговори
dimo преди 14 години
хубу де, сички викат гласувай гласувай. А като искам да гласувам срещу всички, а няма такъв вариант, защо да ходя на избори? Няма партия или човек за който бих гласувал! Докато не се появи партия или човек с ясна програма, и направи така че да му повярвам, аз не мисля да се разкарвам и да пускам празна бюлетина..
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всъщност избирателната активност е по-висока,защото реално избирателите са към 6 милиона ,а не 6 и 700 хиляди.Това е така ,защото много хора ги водят за живеещи тук,а те отдавна са в чужбина.Даже като гласувах видях една съседка да се води под моето име,а тя от 10 години е в САЩ.
14
0
 
0
 
! Отговори
Родолюбец преди 14 години
България от 10 ноември 1989 година е демократична страна, а от наколко години сме си в Европа.Тоест няма накъде да стане по-добре. Процесът е приключил! Всички партии изпращат най-умните и най-трудолюбивите си хора,така че е все едно кой ще ни представлява в Европа. Пак казвам , че просто по-добре си починете, че утре сме на работа и оставете нашите майки и бащи да свършат това неприятно задължение. Нали и те трябва с нещо да са полезни.А за нас остава най-сладкото-да се гордеем, че сме Българи!
13
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
Не са виновни турците. Доган ги капсулира и изолира, за да им е "единствен бащица". Докато не се смаже тази гнусна змия - все ще е така.
12
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Гласувайте! Не оставяйте пенсионерите и малцинствата да решават вместо вас, а вие само да мрънкате !
11
0
 
0
 
! Отговори
Обединение преди 14 години
Ти да не мислиш, че само турците бачкат в България?Наистина, в много от източните райони по полята работят много турци, но и много българи.Атака никога не е привиквала към расизъм и ксенофобия на социално ниво. Действително има възгласи "Турците вън", но това са възгласи насочени към ДПС-мафията, но не и към обикновения български турчин.В плана на Атака има точка, която обединява всички български граждани без значение етнос и религия. Както и да е....
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kolko ot 4lenovete na Ataka sa saglasni da smenjt horata ot snimkata na poleto.Samo s veene na znamena ne stava .Njkoi trjbva i da ba4ka
9
0
 
0
 
! Отговори
heming преди 14 години
Ако младите хора не упражним правото си на глас, утре никой от нас няма право да се оплаква от каквото и да било. ***, турци и пенионери ли ще ни изберат управниците бе хора. Всеки седнал да псува държавата, да си прави планове да емигрира и все по малко хора си дават сметка, че главните виновници за положението в което се намираме сме си самите ние.
8
0
 
0
 
! Отговори
p преди 14 години
до:goshoСлед като прочете първия ми коментар,смяташ ли че не съм гласувал ?Ако можех 10 пъти да гласувам нямаше да се поколебая ;)
7
0
 
0
 
! Отговори
sinio преди 14 години
ottuk do filipinite-samo sinite-nomer 11 ;]
6
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Пуснали си душичките бюлетината за агата и отишли да копат тютюна и да чакат михаля да им помогне.