Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев

От ГЕРБ - Благоевград смятат, че има разминавания между версиите на полицията и на свидетелите
28 юни 2009 19:20,
316
Мистерия около катастрофа с кола от кортежа на Станишев
Снимка: БГНЕС

Има разминаване между официалната версия на полицията в Благоевград и свидетелските показания за катастрофата с автомобил от кортежа на премиера в сряда, когато Сергей Станишев се връщаше от посещение в Симитли.

Това заявиха на пресконференция от ГЕРБ в Благоевград.

Според официалния бюлетин, водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и предизвикал катастрофата на главен път Е-79, посочиха участниците в пресконференцията.

Той предприел изпреварване с автомобила си и се ударил в лек автомобил, управляван от Миладин Панайотов.

След удара автомобилът на Дойкин се ударил и в трети автомобил странично. При инцидента са пострадали Дойкин, който е със счупен крак, както и неговата спътница Даниела Д., която е с леки охлузвания.

В единия от автомобилите, участвали в инцидента, е пътувала служителят от пресслужбата на Министерския съвет Мария Савова, която е получила леки травми и е транспортирана в София.

По данни на полицията автомобилът, в който е пътувала Савова, не е бил част от кортежа на премиера, заяви Йордан Андонов, който е кандидат за депутат на ГЕРБ.

По думите на Дойкин и според други очевидци, автомобилът е бил част от този кортеж и водачът му е бил причина за катастрофата. Той е предприел неправилно изпреварване и е препречил пътя на товарен автомобил, заяви Андонов.

От щаба на ГЕРБ попитаха по какви причини непосредствено след удара служители на НСО са свалили номерата на автомобила на пресцентъра на Министерския съвет, което било потвърдено от думите на всички свидетели.

От партията поставиха и въпроса дали се използват служебни правителствени автомобили за предизборна кампания.

25-годишният Георги Дойкин присъстваше на пресконференцията, на която беше дошъл с патерици.

Още по темата

Карах зад румънски товарен автомобил, дистанцията бе 4-5 метра, каза той. Изведнъж водачът на товарния автомобил натисна рязко спирачки, завих наляво, за да не се ударим челно, добави той.

По неговите думи той видял как автомобилът, в който е пътувала Савова, е изпреварвал друг автомобил. Никой от полицията не ме е търсил, не ми е връчван никакъв акт, каза Дойкин.

Щом Георги Дойкин е излязъл от болница, ще го призовем да даде показания, каза зам.-директорът на ОД на МВР Любен Милев.

Категоричен съм, че неправилно изпреварване от негова страна е причина за катастрофата, добави той.

Това са установили нашите служители, които са посетили мястото на произшествието, не мога да не им вярвам, каза Милев.

По случая е образувано дознание, защото има човек със средна телесна повреда, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
тт преди 14 години
отскоро съм шофьор, но ако водача на автомобила е казал точно това, което е цитирано, значи наистина виновният е той - не е спазвал дистанция. Дори и Камиона рязко да намали скорост, ако беше спазвал точно правилника, той би трябвало да може да спре, а не да бяга наляво
15
0
 
0
 
! Отговори
до куку преди 14 години
Що не се прибереш вече в диспансера,да си изпиеш хапчетата.
14
0
 
0
 
! Отговори
Кристиян преди 14 години
Не трябваше ли Министър председателя да бъде в отпуск по време на предизборната си агитация?Не трябваше ли същия да не ползва служебни благинки като леки автомобили на Министерския съвет и кортежи, и папкане и охранители...
13
0
 
0
 
! Отговори
Помпи преди 14 години
Истината е сложена пред очите ни. НСО и Станишев пак са се опитали да смажат някой дребен човечец само защото им е на пътя.
12
0
 
0
 
! Отговори
асан преди 14 години
НА БСП ТАКА ИМ СЕ ИСКА, БАНДА РАЗБОИНИЦИ
11
0
 
0
 
! Отговори
Modo преди 14 години
до куку - ами асфалтирайте канафките бе, "шофьори" , ама на дупета като вас и магистрала с 5 ленти, 2 аварийни и 8 канафки ще ви я тясно, да ви еХа ....
10
0
 
0
 
! Отговори
kуку преди 14 години
Шофьорът сам си признава че е виновен, не е спазвал дистанция. А шофьорите от кортежа на господин министър-председателя са професионалисти и не биха допуснали такава грешка на пътя
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СВАЛЯТ НОМЕРАТА ЩОТО СА ***, ЗАТОВА !!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
куку - какво е това КОРТЕЖ ?С какво право ще отбивам встрани? Отбивам по възможност. Ако карам със 100 на магитрала и те ми дойдат с 200 отзад, дали моята кола може за 3 секунди да намали и отбие???ОТ ТАКВИА ТЪПИРИ КАТО ТЕБЕ СА НИ ТАКИВА КАЛПАВИ ЗАКОНИТЕ.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
3добавен от: kуку преди 6 минути -4 Отговори Кортежът е абсолютно невинен, като срещате кортеж ще отбивате в канавките, ***!КУКУ така ще правим ама искаме ти да си в тази канавка а да ти правят компания банда дпс и комунисти.С кеф ще отбиваме и с висока скорост.
6
0
 
0
 
! Отговори
МФ-МАФИЯ преди 14 години
само споменаването в БЪЛГАРИЯ на думата кортеж вече е ясно -каращи УБИЙСТВЕННО през средата на пътя коли БЕЗ ДА СЪОБРАЗЯВАТ ЗА ЖИВОТА НА ОСТАНАЛИТЕ който всъщност са и РАБОГОДАТЕЛИ И ДАВАТ ЗАПЛАТИТЕ!!! интересное КЪДЕ Е ХОДИЛ УКРАЙНСКИЯТ ГЕЙ да чете пропаганда за СЪВЕТСКИТЕ УНИФОРМИ или на ПРЕДИЗБОРЕН МИТИНГ!???ГОЦЕ ТРИПЕРА Е СЪЩАТА *** -забрави как *** навънка в двора сега говори за МОРАЛ И ЧЕСТА!??????????
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"От щаба на ГЕРБ попитаха по какви причини непосредствено след удара служители на НСО са свалили номерата на автомобила на пресцентъра на Министерския съвет, което било потвърдено от думите на всички свидетели."- от това по-голямо доказателство за това че кола от Станишевия кортеж е виновна за катастрофата просто не виждам. Че и тръгнали да прикриват калпавия си шофьор.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей тия полицаи правят всичко възможно човека с сеата да отнесе цялата вина .НО едно ми направи впечатление никаде не се споменава да са попитали шофиора на камиона защо е набил спирачки.Ако го бяха направили сега нямаше да е обвиняем този с Сеата а този от хората на Мишока Станишев.
3
0
 
0
 
! Отговори
kуку преди 14 години
Кортежът е абсолютно невинен, като срещате кортеж ще отбивате в канавките, ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
каращ преди 14 години
Е тоя е ясно, че виновният ще бъде ЧОВЕКЪТ не премиерският кортеж!!!тука е на МАФИЯТА ДЪРЖАВАТА!!!!Интересно е къде другаря ГЕЙ СТАНИШЕВ е тръгнал на предизборна обиколка с ДЪРЖАВНА КОЛА!????ЩО не му зададете тоя !!??
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тея *** ако бяха ударили пешеходец или колоездач нямаше и да се разбере.....ама са се натресли хубаво та се е разбрало.....законите на физиката важат за всички...