ГЕРБ и Синята коалиция – брак по сметка или преследване на общи цели?

Икономическите им програми почти се припокриват
6 юли 2009 12:19,
63
ГЕРБ и Синята коалиция – брак по сметка или преследване на общи цели?
Снимка: БГНЕС

 

Ден след изборите, когато вече е ясно, че ГЕРБ има категорична победа, но все пак трудно ще състави самостоятелно правителство, идва време да се види кой с кого може да управлява държавата.

В настоящата ситуация от управлението се очаква ни повече, ни по-малко преодоляване на икономическата криза и размразяване на спрените европари.

На този етап от разпределението на мандатите става ясно, че вероятно партньор на Бойко Борисов ще стане Синята коалиция. Сред вариантите за управление е и РЗС, но попадането им във властта би придало нотка разочарование сред десните избиратели.

Причината за това е, че ще се получи размиване на отговорност – нещо, от което самият Борисов твърди, че иска да избяга.

Освен това управление във вариант Бойко Борисов – Иван Костов – Яне Янев би държало на нокти цялата страна, тъй като и тримата лидери са достатъчно резки и прями, за да не носят негативи от чужди грешки.

Така при всяко изостряне на коалиционните разговори ще стои въпросът дали мнозинството е устойчиво.

По-съществен обаче е въпросът за икономическите платформи на партиите, които ще попаднат в бъдещото управление.

Един бърз поглед върху тях показва силно припокриване на вижданията на ГЕРБ и Синята коалиция, докато РЗС остава далеч от дясното, с неясни послания, цели и приоритети.

Основна причина за отсъствието на такива е начинът, по който партията на Янев се позиционира в общественото мнение – с основен приоритет за изкарване на Ахмед Доган от властта.

Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В новия кабинет министерството на земеделието ще се преобразува в министерство на тиквите, а министерството на културата - в министерство на чалгата. Социалното пък - в министерство за недоброкачествен материал.... Браво българи, аплодисменти за интелигентния избор!!! na teq izbori se izbivaha kompleksi i naroda izbra mutrata...prost narod
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По правилното заглавие е: Мутра наобичамла ***-парясница...
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бг.днес, не се затормозявайте, правителството ще си го съставят. А за парламентарните коалиции ще видим, не се напъвайте и не се правете на врачки, хайде със здраве!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много си *** веее....
58
0
 
0
 
! Отговори
Слави преди 14 години
Бойко поне е бил пожарникар,а от тези тримата никой никога не е бил какъвто и да е.Само царя,ама той за малко.СерГей какъв е бил?А Меди Доган?Ама че си ***...
57
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Абе да видиме, пък тогава ще викаме ура!И преди сме викали ура и мислехме ,че е за добро , а то все едно и също! Сега можеме само да се надяваме , Дано!
56
0
 
0
 
! Отговори
DO 54-TI преди 14 години
EI CARVUL Q NE OBIJDAI XORATA ATAKA SA S PO GOLQM PROCENT OT SINITE I RZS TOVA E POKAZATELNO ! I TOVA ZA PUDELITE E MNOGO VQRNO SINITE SA BANDA PODMAZVA4I I LAKEI
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само чакайте да видите какво ще стане като ГЕРБ не успеят да се разберат за коалиция. ГЕРБ + СК + РЗС... като олиото и оцета...
54
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 14 години
ей за това не ви иска никой вас атакистите-защото сте ниско интелигентни тоест прости.Погледнете синя коалиция как се държи-костов казва че дори няма намек да прави за министерства рзс също не говорят глупости.Само атака и то дори болен без да има нужда започна да обижда другите че като пуделчета щели да чакат за захарчета.Сега пък се самопредлагате за коалиция.Герб ще управляват сами а атака ако иска да докаже нещо -в нар. събрание.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Vsichko koeto napravi ATAKA,sega go pripisvat na Qnev!za Siderov nito duma!!!!mislq ,che ako ne beshe ATAKA da sabudi nacionalnoto ni saznanie,edva li Boiko shteshe da se radva na tezi %!!!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вашингтон пост:Неприятна болка изотзади мъчи председателите на тройната коалиция. Лекарски екипи от анадола след множество изследвания откриха по една тиква в *** им!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в-к Билд:Отровни тиквообразни гъбички нападнаха *** гордости на членовете на ДПС. Всички заразени скоро ще бъдат изолирани в Софийския градски затвор за подготовка за ампутация.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дойче Веле:Днес в българия хиляди хамстери берат душа яли от отровната за тях тиква.Никой не знае на какво се дължи тежката епидемия по българските хамстери!
49
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 14 години
Браво бе,щом си толкова компетентен-кандидатирай се за следващите избори,току-виж са те избрали за премиер!!!!!!!!!!!!!:D
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти *** си мислиш, че като повториш хиляда пъти думата "Тиква" и твойте въжделения ще се превърнат в истина. Реалността бате е, че днес "Тиквите" явно са по на мода от "Хамстерите", а какво им е съдържанието скоро ще разбереш и то ще те изненада в твоя случай неприятно! Айде в Сибир! къш къш ррррр
47
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 14 години
Нормално е онези които гласуват за ББ да не са нищо повече от него ... проблема е че той е само един бивш пожарникар,каратист, ... прякора му е Боко Тиквата, комплексарче е - да видим какво ще направи.Всеки може да обещава.А щом не искате моето мнение-май имате проблем с мнение различно от Вашето-мнооого сте далеч от истината и не защото сте но противно от мен мнение- Вие нямате мнение, като папагали сте и си мислите че като изберете ББ ще си ришите проблема.ББ не е решение е нов проблем .....
46
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 14 години
Като те гледам не само си *** ами си и анонимен нищастник:)
45
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 14 години
много точно си се определил-ти наистина си луд,нямаш място в България
44
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 14 години
Боко Тиквата- премиер, Гаргамел-министър по рушветште, Честито ! Да живее България!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В новия кабинет министерството на земеделието ще се преобразува в министерство на тиквите, а министерството на културата - в министерство на чалгата. Социалното пък - в министерство за недоброкачествен материал.... Браво българи, аплодисменти за интелигентния избор!!!