Чули сме се с Борисов и сме се уточнили!

Сините и ГЕРБ почват преговори за мнозинство, потвърди Костов
7 юли 2009 09:40,
256
Чули сме се с Борисов и сме се уточнили!
Снимка: Булфото

 

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов потвърди, че започват разговори с ГЕРБ, които обаче няма да бъдат официални.

"Ще започнем съвсем скоро", добави той и посочи, че първо сините трябва да уточнят собствените си позиции и виждания.

"Чули сме се с Борисов и сме се уточнили", заяви Костов и поясни, че в сряда започват преговорите за съставяне на парламентарно мнозинство.

"По-добре е да направим достатъчно в двете посоки. Първата е, разбира се, какви програмни намерения ще запише правителството за управление", каза Командира пред Нова телевизия.

Имаме сходни програми с ГЕРБ

По думите му е много важно какво ще има в правителствената управленска програма.

И второ – как Синята коалиция ще помогне със своите политици, експерти и със своя опит в управлението на страната, обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние имаме сходни програми с ГЕРБ, но трябва да се съгласуват програмните намерения, което е много сложно и не е проста задача", заяви Костов.

Според него не бива да се казва, че този, който има повече депутати, непременно ще определи цялата управленска програма, а всички други ще помагат.

На въпрос кои са десните неща, които Костов може да обещае на България, той каза, че първото нещо е саниране на институциите, в смисъл – съкращаване, опростяване, контрол, увеличаване на производителността на публичната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
0
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 14 години
Samo vastanovavaneto na ZARSTVO BALGARIA ste izlekuva Balgaria ot republikanskite tezki rani ...Iskame vastanovavane na TARNOVSKATA KONSTITUZIA i Nazionalniat Himn SHUMI MARIZA...Vizdame pri republikata kakvi otrepki kato jane janev vlizat v PARLAMENTA...
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гласуваш за Бойко, получаваш Костов.... за съжаление това не е черен PR, това вече е реалност....Тиквата и Гаргамел ще ни управляват!
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не е важно за колко време ще остане костов,важно е нужните реформи да бъдат извършени и довършени.по обасолютно същия начин е бил приеман и стамболов,даже като са го свалили от власт е имало всенародни тържества.но днес няма човек който да не признае приноса на стамболов към България
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Амии така да бъде щом са решили но както аз так и мноого други хора като мен дълбоко ще се замислят колко заслужава довери евече Боико с неговият нов компанюн Костов :) Да не се чуди бат Бойко като последва Царчето дето го вкара в политиката :) както и да е добре дошал Костов и тоя пат наглата ти мусура се завря в политиката но повярваи ми нема да е за дълго :)
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
значи по твоята логика окло 100 000 души участват в терористичния акт,сред които и Гео Милев:)) товае най-малкото несериозно да се говори! основните виновници за този атентат(там има загинали и мои роднини)Димитров и Коларов се спасяват, адругите 100 000 виновни се бити,убити,вкарани в затвора и тни правителството няма нищо общоок :)))))))
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
:))значи ясно е че не обичаш костов както още много хора не го обичат.и може би има защо-Костов е реформатор-такива политици реформатори не са популярно сред обществото,защото трябва да взимат много трудни решения от които естествено голяма част от обществото приема тежко.например Маргарет Тачър в англия.но това което те са направили се оценява много по-късно.след като имаш доверие на ББ, трябва да му се довериш и по отношение на костов.така са решили и така ще бъде
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гео Милев е бил обвинен за участие в най-големия терористичен акт организиран от червените *** през 1925. Изчезва след април 1925 и правителството на Цанков няма нищо общо с това.
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
съгласен съм че е имало външен натиск за евреите.съгласен съм и че честа на българския войник е неопетнена, но не мога да се съглася че цанков е демократ по никакав начин.Цанков е националист който установява един много тежък режим и наистина избива без съд и присъда много български граждани.законите които неговото правителство приема са много близки до тези на Хитлер.Както фашизма,така и комунизма избива най-будните синове на нацията
227
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 14 години
неее за твоия изненада аз сам от многото българи които си гледат своите проблеми и работа единствнната пречина да сам тук и да пиша са изборите привелкли моят иначе слаб интерес към политиката :) Но като гражданин на БГ си имам мнение и го изразявам :) И то е нежелая един компрометирал себеси политик като Костов повече ме управлява :) Имам доверие на Бойко но таиа работа с *** Костов ми мирише лошо :)
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1) Пак повтарям, че Царство България не е имало достатъчно власт да спре депортирането на евреите от тракия и македония. Депортирането е извършено от немците. Честа на Българския войник е останала неопетнена.2) Цанков е демократ и за разлика от фашисти и комунисти не избива хората без съд и присъда.3) Понякога се нала да се избира между лошо и по-лошо. Това което писах е че комунизма е по-лош от фашизма защото избива най-будните синове на нацията и обрича народа на безпросветна тъма.
225
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 14 години
абсолютно сум съгласен!някой ден ще има негови паметници!
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пич стига си говорил на изуст. със същата логика аз мога да кажа че и ти си си напълнил гушето за да пишеш срещу костов! дай доказателства и тогава ще призная че си прав
223
0
 
0
 
! Отговори
11503 преди 14 години
За мен Костов е като Стамболов преди един век.
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1-нищо което е убива хора не е добро!!!!!!2-провери пак и провери и от други източници-България депортира евреи и от територията на България.питай и баба си3- Цанков убива много българи несугласни с неговата политика,прочети за общите гробове около илиенци-там е погробичамн и писателят Гео Милев,също както комунистите убиват хора несугласни с комунизма
221
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 14 години
Даа капиталистче както Рокфелер купил ябълка продал я и после получил голчмо насаледство ,че и Костов полуцил наследство продалго и се здобил с мнооог мноог власт :) Аре стига глупости ! не живеем на марс все пак :) Пак ти казвам лошоо няам всвки политик малко или много се вазползва от властта но Костов се беше вкопчил в нея и забрави че всъшност тои триабва да работи за балгария първо и после за себеси и своите васали ! Сам се компрометира с алчността си и не е достоен повече за властта!!
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1) фашизма е по-добър от комунизма, защото убива чужди, а не свои;2) депортираните евреи са от окупираните територии в македония и тракия където има и немски войски;3) Цанков не е избивал турци и ***, недей да говориш небивалици; всички хора които са били осъдени на смърт са били съдени от нормална съдебна система;
219
0
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 14 години
която да не се разграбва. Презумцията за продажба срещу лев е че частната инициатива ще развие ната компания и вместо държавата да притежава нещо от което губи, ще се създават работни места и ще се внасят данъци.Дано поне се замислиш малко върху казаното.
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде кажи ти точно как си му сърбал попарата и лично той какво ти е направил на теб?аз от тва което чета разбирам че ти май доста го мразиш. само че нали знаеш тези които най-мн мразят и все някой им е виновен какви са? looser-и
217
0
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 14 години
олигархия срещу нищо. Правителството на ОДС реализира касова приватизация: компании срещу кеш и ангажименти за инвестиции или правителството на Костов продаваше и изискваше продаденото да работи. Сега ще кажеш за Балкан - Балкан фалира по времето на Царя, санкциите бяха платени по царско време. Кремиковци фалира по комунистическо време. Продаваха се компании за левче: това е трудно за разбиране но ще направя опит - държавата е доказано лош стопанин, няма държвана собственост вкл. и днес от коя
216
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 14 години
както мн хора така и костов получи обратно имото които са принадлежали на неговото семейство преди 9 септември.човека е отличен икономист и участва на борсата с ценни книжа + депутатска заплата. костов няма нито един хотел на морето или пък съмнителен бизнес.след като и най-големите му врагове комунистите и царя не можаха да го компроментират значи се замисли