Чули сме се с Борисов и сме се уточнили!

Сините и ГЕРБ почват преговори за мнозинство, потвърди Костов
7 юли 2009 09:40,
256
Чули сме се с Борисов и сме се уточнили!
Снимка: Булфото

 

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов потвърди, че започват разговори с ГЕРБ, които обаче няма да бъдат официални.

"Ще започнем съвсем скоро", добави той и посочи, че първо сините трябва да уточнят собствените си позиции и виждания.

"Чули сме се с Борисов и сме се уточнили", заяви Костов и поясни, че в сряда започват преговорите за съставяне на парламентарно мнозинство.

"По-добре е да направим достатъчно в двете посоки. Първата е, разбира се, какви програмни намерения ще запише правителството за управление", каза Командира пред Нова телевизия.

Имаме сходни програми с ГЕРБ

По думите му е много важно какво ще има в правителствената управленска програма.

И второ – как Синята коалиция ще помогне със своите политици, експерти и със своя опит в управлението на страната, обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние имаме сходни програми с ГЕРБ, но трябва да се съгласуват програмните намерения, което е много сложно и не е проста задача", заяви Костов.

Според него не бива да се казва, че този, който има повече депутати, непременно ще определи цялата управленска програма, а всички други ще помагат.

На въпрос кои са десните неща, които Костов може да обещае на България, той каза, че първото нещо е саниране на институциите, в смисъл – съкращаване, опростяване, контрол, увеличаване на производителността на публичната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Kato sme izwan Bg kak da pishem na kirilica ???
214
0
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 14 години
Аз незнам, кой е обикновен даскал, ако визираш Костов грешиш. За приватизацията е жалко, че още има хора живеещи под комунистическа заблуда. Масовата приватизация тази бонове срещу компании се реализира от БСП по времето на Жан Виденов, всички големи приватизационни фондове сега холдинги са плод на пост комунизма, ако се инетересуваш в инетрнет има достатъчно инфо по темата: Хартия срещу активи облечена в илюзия за разпределяна на националното богатсво между хората а всъщност съдаване на оигарх
213
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 14 години
Аз биах един от ония които крещтяха СДС и вдигаха двата пръста ! Аз го докарах на власт и му сърбах вече попарата !!! Всички ние знаем колко струва КОСТОВ !!и такива газоблизци агитатори като тебе са просто безполезни !!! тои за мен и за мноооог мноооог българи е просто един ЗАТВОРНИК !!!!!! Времето отдааавна не е ваше!!!!
212
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 14 години
Ааа ти като си капиталист я ми кажи как за 4 години един обикновен даскал ще натрупа толкова голиамо сстояние ! Аре стига глупости хората не пасът трева !Лошо нема вазползвал се *** ама тая нагла политика на разграбване на всички остало то комунизма от разно приближени на партиата му хора безразборна дивашка приватизация... каво да говорим повеч ! Нямя булгарин които да не знае ! Ааа сега капиталистче ми кажи ква работа има тоиа в властта ?
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
айде кат си толкова голям-дай едно доказателство бе,покажи един документ 8 години костов беше в опозиция-и т.н цар и комунистите се заканваха да го съдят.и знаеш ли кво стана?не намериха нито едно доказателство!костов не е откраднал и една стотинка.самият факт че повече от 300 000 човека гласуват за него е показателен
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Значи,1 Българите не живеят добре от края на 1та световна война до ден днешен.Живеят добре определени хора.2.България(по скоро българското управление) депортира немалка част от българските евреи към лагерите в полша.и е щяла да депортира и останалите ако не се е намесила първо църквата и след това обществото.3 Знаеш ли цанков колко колко хора българи(не турци,*** или евреи) е избил без съд и присъда?4. за мен разлика между фашизъм и комунизъм няма
209
0
 
0
 
! Отговори
добрите преди 14 години
Костов е от добрите, защото остави хазната пълна когато слезе от МС, докато червените *** ни оставят винаги разруха след себе си
208
0
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 14 години
Как може долно да говорите 100% лъжи, недоказани твърдения, долни комунистически компромати. Вие ако имате малко здрав разум щяхте да разберете, че ако Костов беше виновен само по - едно от изфабрикуваните обвинения щеше да е в затвора. БСП щеше ли да го остави да диша? Доган щеше ли да го остави?А да незабравяме, че Костов не е Синята коалиция все пак!
207
0
 
0
 
! Отговори
европеец преди 14 години
Също както неможе да участва и една компрометирана и криминална личност като Иван Костов в управлвнието на една европиска държава с претенций !Ако тоиа *** *** беше поене малко европеиски политик , тоо дори да беше чист пред себеси като ланински поток но с компрометиран имидж пред хората то тои просто нямаше да се натиска в политиката ! Ама така правят цивилизованите европеици но не и крадливите *** !! ТЕЕ ИСКАТ ДА КРАДЪЪЪЪТ !!!
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ооо, неразумни уроде,защо наричаш правителствата на Цанков и Филов фашистки?по времето на тези правителства България е най-развитата страна на Балканите и хората живеят охолно, пише ли това в помагалата на соц.агитатора?разбира се по това време в България има руски агенти и тяхни помагачи които тормозят народа и затова е приет закона за защита на държавата, според теб фашизъм ли е да защитаваш държавата от терористи?
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според мен няма какво да се добичамтира. Партия която проповядва ксенофобия,омраза на религиозна основа,нетолерантност към различните и други подобни НЕевропейски ценности.не може да участва в управлението на една европейска страна в 21 век
204
0
 
0
 
! Отговори
юю преди 14 години
До 181-АниСъглаасен съм с теб ,че Ив.К. има качества и Б.Б трябва да го използва.Не разбирам от политика ,но според мен той трябва да стане посланник в Северна Корея.Разбира от Соц.икономика.Той ще реформира Корейската трудова партия.Ще направи няколко партии.Ще се отцепи.Ще направи коалиция и тн.Чух ,че там има мавзолей.Носят се слухове,че Е.Б/Бъки/имал парични затруднения/липсвали му 200000 евра,злато идр./И той разбира от много работи.
203
0
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 14 години
За един демократично мислещ човек със средно ниво на интелекта би било нормално първо да се запознае с вижданията на едните: Програма на СК http://***.sds.bg/public/files/publications/822/126.pdfНамерих линк на програмата на АТАКА кратка версия но не се събира, така че моля феновете да постнат линк към пълния вариант за да може да се сравнява и добичамтира.Аз по принцип се стремя да приемам виждания различни от моите, бих си променил и мнението ако някой обосновано докаже тезата си. Така, че дава
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аре малко се поинтересувай от история и тогава говори-поинтересувай се от правителството на александър цанков, както и от правителството на богдан филов,както и от закона за защите на нацията и тогава ми говори имало или е нямало фашизъм
201
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
ХОРА, ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА.... МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ.
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хайде сега, нека да четем коректно историята, България си е патила само от комунистите, те избиваха най-личните народни синовефашизъм в България не е имало, защото ако беше имало нямаше да има евреи, турци и ***
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България достатъчно си е патила от фашисти и комунисти!хора катоволен нямат място в управлението
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
KOT I DA GOVORITE SAMO VOLEN SIDEROV 6TE NA OPRAVI NAS A NE RAZNI PUDEL4ETA I DUPEDAVCI KATO SINITE .. OT NEDELQ NESPRQXA DA SE MAZNQT NA BOIKO BORISOV ! NEISKAME TAKIVA XORA V UPRAVLENIETO MAZNICI I DUPEDAVCI
197
0
 
0
 
! Отговори
юю преди 14 години
До 181-АниСъгласен съм с теб,че Костов е с твърда ръка,гръбнак,реформатор и Б.Б трябва да го използва.Не разбирам от политика,но според мен той трябва да стане посланник в Северна Корея. Разбира от соц.икономика.Ще реформира Корейската трудова партия.Ще направи няколко партии.Ще се отцепи.Ще направи някоя коалиция и тн.Чух ,че и там има мавзолей.Носят се слухове ,че Е.Б./БЪКИ/имал проблеми с паричните авоари/ЕВРА-200000, ЗЛАТО/ и тн.Липсва ли.Може да му стане помощник.И той разбира от избори .
196
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 14 години
квото и да мучите ГЕРБ и СК е единствения вариантатака живее с рабиранията от преди 1 век