Полицаите без увеличение на заплатите, рече Цветанов

"ДАНС има бъдеще но трябва да е тиха и с голяма ефективност"
14 авг 2009 09:12,
51
Полицаите без увеличение на заплатите, рече Цветанов
Снимка: БГНЕС

 

"За сега няма възможност за увеличаване на полицейските заплати", призна вътрешният министър и за пореден път обяви, че застава зад справедливите искания на униформените.

"Обувките за българските полицаи са направени така, че да печели една фирма. Затова искам при обявяване на тези поръчки да присъстват представители на синдикатите", каза Цветан Цветанов пред bTV.

"Създаването на ДАНС беше заради конфликта между бившия вътрешен министър Румен Петков и тогавашния премиер Сергей Станишев", коментира още той.

Според него ДАНС има своето бъдеще, "но трябва да е тиха и с голяма ефективност".

"Трябва да се разбере, че МВР и ДАНС не се състезават, а работят заедно", каза вицепремиерът.

Още по темата

"Бях поканен от синдикатите в Благоевград да се срещна с обвиняемите за убийството на Ангел Димитров-Чората", допълни Цветанов.

По думите му по това дело обществото не застанало на страната на обвиняемите полицаи, а само на роднините на Чората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
едно ченге преди 14 години
Ами гръмни се сега бе ***.То и от теб никаква полза.А за почесването *** се справя добре.И сестра ти не е за изпускане.Айде отивам да се чешем с тях двете.
48
0
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 14 години
А аз пък, ако съм на мястото на ченгетата ще се гръмна. От срам. Че съм сред най мързеливата и престъпна пасмина в Бъргария, а именно българския полицай. Принципно дебел, ***, некомпетентен, арогантен, често неграмотен, умира на 42 от затлъстяване, инсулт или инфаркт поради мазните кюфтета които нагъва денонощно докато си почесва макарите в патрулката.
47
0
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Полицията с увеличение на РУШВЕТИТЕ!
46
0
 
2
 
! Отговори
едно ченге преди 14 години
ТАКА,обаче в САЩ си имат и камера в колата или на мотоциклета.Видеоматериала от тази камера се признава като доказателство в съда и няма начин акта да е неправомерен.А тук всеки един нарушител си води двама свидетели в съда(понякога дори не са и присъствали на ситуацията) и те казват,че полицая не е прав.като добавим и адсвоката,който те представлява и най-вероятно е състудент със съдията и резултата е един-акта пада.Цялата система трябва да се промени за да няма нереални актове и шуробаджанащин
45
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 14 години
Увеличение на заплатите на полицаите трябва да има ! Тези хора си рискуват живота всеки ден за жълти стотинки ... Пак ги излъгаха !!!
44
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 14 години
до: едно ченгеИ как точно смяташ,че процент от глобата ще спре корупцията-по скоро ще вдигне стойноста на рушвета май.
43
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Одобрявам това което предлагаш, НО НЕПРЕМЕННО С ЕДНА ДОБАВКА.Когато акта за нарушение се отмени от съда, ченгето да плаща от джоба си съдебните разходи, както и хонорара на адвоката ми. Рабира се, след 3 такива отменени акта - моментално да бъде изхвърлян от полицията като непригоден. След като съставя необосновани актове, очевидно не става за полицай. Хайде - предлагай го - няма представа каква подкрепа ще получиш :-)
42
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Ако съм на мястото на ченгетата за това което ми плащат, така ще се скатая,че ще ме открият да ме стрелят,ама друг път.Да взема да нацеля някой бандит,че след това да не изляза от затвора.Няма да ми се иска да лежа с тия дето съм вкарал в затвора.Пък който плюе полицаите нека отиде да служи там в мизерията,вратите са широко отворени.Умните хора си биха шута,останаха отчаяните,Цветанов не ти завиждам.След смърта на това момче и присъдите на момчетата в случая Чората,как ще мотивираш състава си?
41
0
 
2
 
! Отговори
полицай преди 14 години
наистина на тях не им трябва полиция виж предните как оправиха заплатите на военните .За това колеги не се натискайте да работите те пари имат за тях а на нас голи обещания.Прос народ слаба държава а от полиция няма нужда . този път трябва по сериозно та целия свят да разбере как е тук .Една държава за да се спазват законите трябва да има силна полиция а на тях им трябва да няма за да върви корупцията .всичко е измама .
40
0
 
2
 
! Отговори
едно ченге преди 14 години
Като не могат да намерят пари да променят закона.В САЩ (говоря за щата Вашингтон защото за там знам със сигурност)полицая получава процент от всяка глоба ,която е съставил на нарушител.Незнам какъв е точно процента ,но е стимул за работа и е начин за справяне скорупцията.Така хем ще се спре с рушветите,хем ще влизат пари в държавата и няма да има познати,комшии и т.н.защото процента си е процент.Сега само корумпираните съдии си вкарват пари в джобовете,като налагат наказания глоби на престъпници
39
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
ецо Цветанов и Бойко Борисов много се изхвърляха преди изборите тогава вземаха страната на полицаите а когато над 300000 хиляди само от системата гласуваха заедно със своите роднини и спечелиха запяха старата птесен та той направи един комунист зам. министър какво чакат синдикатите то се е видяло че това правителство няма да изкара и 100 дни всичко си е по старо му.
38
0
 
2
 
! Отговори
leodji преди 14 години
Bravo Ceco vkarai gi v pyt tiq prestypnici policaite daje im namali zaplatite na tezi korumpirani dyrti star6ini po na 50god. kradci reketiori
37
0
 
2
 
! Отговори
Сис Админ преди 14 години
Ехеее, то тука много куки се събрали на чат :-) От служебните компютри, а ? Докато не гледате порно чатите из каналите, а ? Полицаи, а ? :-)Не стига че сте прости и през ден ви преинсталирам личните лаптопи ами сте и стиснати, някак безплатно да минете. Е няма как. За полицай - 200% надценка щото принципно сте прости и богати :-)
36
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 14 години
Че ти и сега, когато не си на 63 години, пак не гониш никого. По цели нощи дремете около колите, пропускате фучащите край вас джипове и лимузини, правейки се на приятно разсеяни и чакате с надежда някой 15-годишен Опел с изгорял ляв габарит да осмисли дежурството ви. Е, случва се некоя 16-годишна мадама да ви напука дирниците със сачми, ама вие културно й се извинявате, щото тати мутра и пак се отдавате на клатене на двете кожени кесийки между краката!
35
0
 
2
 
! Отговори
BF преди 14 години
Съгласен,до 63г.! После да не поискаш и да гоня някого по улиците на тази възраст?! Съгласен, да им се намалят заплатите! После да не търсиш от полицията отговор кой какво ти е направил, щом като не са те опазили охраните ти, а и си застрахован?! *** храниш далеч по- големи от полицията, но тя е най- удобна да е виновна за всичко, нали така гражданино олигомайфренд!?
34
0
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 14 години
Дръгливата келява *** развъжда *** по себе си. Никой не ти е крив, че си се занемарил толкова, Гражданин.*** стани полицай и работи щом искаш не 63, а 103 години, ако дотогава не се мухлясаш.
33
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Заплати ли ? Увеличение ли ? И на какво отгоре ? Че благодарение на `професионалната ни полиция` се принуждаваме да плащаме застраховки кражба, СОТ, охрани и т.н. Много внимателно трябва да се помисли за редуциране на заплатите. И разбира се, справедлива пенсионна възраст 63 години. Писна ни да храним *** !!!
32
0
 
2
 
! Отговори
Милиционер преди 14 години
Нали са на хранилката на мутрите, дилърите и пътните рушветчии?! Защо тогава на полицаите да им увеличавате заплатите?!
31
0
 
2
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Да те допълня: При положение, че полицията върши по-вече работа от прокуратурата. Все пак задържа предстъпници, а прокуратурата ги пуска. Знам, че ще ме освиркат много хора за мнението, но не ми пука. Според мен си е така. Полицаите си вършат работата (когато не им се пречи), а хрантутниците от прокуратурата имат по-високи заплати, а не вършат нищо.Извода е: Полицаите, спрете да работите и ще ви увеличат заплатите!
30
0
 
2
 
! Отговори
несъгласен преди 14 години
Г-н Цветанов , не може един прокурор от районна прокуратура да взема 2200 лева , а офицер и сержант от районно у - ние на МВР 600 - 700 лева , а инспектор от ДАНС 1600 лв. Друг е въпроса , че си прикарват ,,допълнителни,,!