Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Държавата реагира адекватно.... Така си е са броени часове намери кой да обвини - Македонците... и айде работата е готова, а това че нашия туроператор даже и лиценз нямал, цари хаус и не било ясно (поне в началото) кой организира екскурзията.... Абе Македония е виновна и точка. Аз пък шапка им свалям на македонците - веднага хората наблизо са се притекли на помощ! Това ако е у нас най-много да отиде някой журналист да вземе интервю дали всички се "давят добре" и да "направи новина", но помощ??
75
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ех пропагандата на Мухобойко край няма...не стига че БСП спаси България от европейските интереси и ни доближиxа до великата русия, сега мутро-пожарникаря тръгна и разпити да правипрост народ, слаба държава
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГОЦЕТО Е ХОДИЛ ДА РАЗДАДЕ МАЛКО ОРДЕНИ,АМА ВИДЯЛ,ЧЕ НЕ Е МОМЕНТА ЗА РАЗДАВАНЕ И АЙДЕ ОБРАТНО.
73
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 14 години
Баси и бунака пожарникар. Как може да говориш такива глупости бе. Я виж ние на какво дередже сме. Срам нямаш. Светлинни години светлинни години ви делят от македонските ви колеги, като гледам вчера транспортния им министър как си подаде оставката.
72
0
 
0
 
! Отговори
Ra40 преди 14 години
Тия освен да тръбят постоянно какво правят друго май няма да свършат. Били реагирали адекватно, ами за това им плащаме данъци за заплатите. Ако не иска да дойде да кара фадромата.
71
0
 
0
 
! Отговори
Еngel преди 14 години
то положението в страната си е кризисна ситуация..правилно действа..
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хубава работа , ама българска.Правителството реагира светкавично. дайте ми един пример за случай преди това. Имат вина туроператорите, но трагедията не от предизвикана катастрофа или ненастаняване, корабът ктар, претоварен да обере парите на хората, качването и пътуването на хората по тяхно желание не че искам да бъда на мястото на техните близки. Спрете да плюете поне сега, и сведете глави, но вие вероятно неможете да живеете без плюене.
69
0
 
0
 
! Отговори
Дан преди 14 години
Искам да Ви напомня, че господин Борисов е доктор на науките и не питайте на кои - на всички науки.Той не се показва пред нас в научния си имидж, понеже народа иска в негово лице як мъжага, който да го оправя и бат Бойко го играе свежар, бодряга диктатор и изобщо - пич.
68
0
 
0
 
! Отговори
dr. Red преди 14 години
Този път Бойко ми хареса - действа в негов си пожарникарски стил но за това пък бързо, точно и компетентно! Въобще неговата стихия са кризисните ситуации! Там където за много малко време трябва да се вземат много и при това точни решения! Там където по-често се работи по истинкт, а не с много мислене! Та си мисля защо не обърне поглед към задаващата се криза - не я усеща ли или много се е замислил в/у проблема, та му обягват важните неща! Само с полицейщина не може!Трябваи държавническоповедение
67
0
 
0
 
! Отговори
do 64 преди 14 години
Ne e samo edin student a kakvo stava sas tva mom4e ot varna deto go prebiha vav edin mol ??? toz nqkakav biq4 bil i bil ot timadjiite xaxa e za tva darjavata otiva nadol nikak na gore i nikoi nemoje da q opravi a bo bo da nese pravi na umen 6toto moje da e fatalno sas nego ...
66
0
 
0
 
! Отговори
Rudi преди 14 години
Явно бързо се забравя колко човешки живота отнеха у нас стари сгради, дискотеки и автобуси и че нищо не се е променило оттогава. Аман от критиканство и този лош бугарски навик да се гледа в двора на съседа, вместо да се прави нещо за отстраняване на стари съоръжения, сгради и превозни средства за да не се повтарят. У нас положението не е по-розово отколкото на македонците.
65
0
 
0
 
! Отговори
Борисов преди 14 години
Пълната парадигма на степенуване на това прилагателно Премиер - ***, по-***, най-***, чисто ***, хептем *** , ***, бате Бойко.
64
0
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 14 години
А знаеш ли кога ще почват да раздават парите?
63
0
 
0
 
! Отговори
don simon преди 14 години
kakvo iskate ot boiko.choveka si varshi rabotata.vinagi 6te se nameri nqkoi da nedovolstva.vaprosa e kakvo napravi stanishev? ubiha studenta stoqn baltov v studenski grad ,a stanishev otide da tancuva v dancing stars .sami si napravete izvoda.
62
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 14 години
Изказвам моите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите! Бате Бойко е герой, май друг освен него не даде интервю, явно той е координатора на кризисния щаб.
61
0
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 14 години
По повод този нелеп изнцидент,за пръв път видях държавата да бъде бърза и адектвана,почувствах гордост че,ето на държавата се грижи за гражданите.Браво г-н Борисов,шапка Ви свалям.Бог да ги прости жертвите, а на близките им да дава сили да преживеят мъката.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
съболезнования наистина ,но 23 е най прав ,кво ще обсъждаш македонците бе ***,ти н българияоправи свита ти е крив,казаното от 23 е едно към едно вярно,ние сменай тровената нация,най лъганата,най смачката,психически ,финансово и и духовно , а тоя *** взел да прави изремчения,ми пукал ,то ако бе в българия не 15 а 50 жертгнищеда има щото никой немаше да си мвръдне пръста,
59
0
 
0
 
! Отговори
лп преди 14 години
Проблема е във всички нас. Живеем в един измислен свят, нарушаваме законите и правилата, защото знаем, че срещу някой лев ще ни се размине, а като стане непоправимото цялата нация се обръща срещу този с "късата клечка". И по-лошото е, че даже искаме кръв за кръв. И всички си правят PR, на гърба на жертвите. Изказвам искрени съболезнования на роднините на тези, които загинаха при този и при всички други нещастни случаи.Замислете се обаче, колко други хора умират на ден при нелепи катастрофи.
58
0
 
0
 
! Отговори
КИКА преди 14 години
Толкова лоши междусъседски отношения България никога не е имала. Още в Чикаго, в онази "прочута" реч за материала, Македония беше разгромена. А Турция само гледа до каква степен ще бъде натискано ДПС. Може би само Румъния е доволна какво става в България, защото тя печели от това, че ние няма да развиваме енергетика. Енергетиката е сложна наука, не е за плитки мозъци
57
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 14 години
Червената *** се развихри, използвайки трагичния повод за да сипе огън и жупел срещу Бойко. Завиждайте на премиера, оплювайте го, но за първи път от 20 години имаме истинско правителство и истински премиер. За първи път се реагира адекватно в бедствена ситуация. Вашите червени поплювковци все по банкети и кьорсофри бяха като се случи подобен инцидент, все хора и ръченици тропаха докато народът беше в траур. Кой на лов, кой на чеверме, не можеха да ги открият дори за коментар.