Цялото безобразие е на македонците!

Бойко Борисов смята, че с мизерия туризъм не се прави
7 сеп 2009 09:26,
265
Цялото безобразие е на македонците!
Снимка: Булфото

 

"Каквито и нарушения да има по транспортните фирми, в мизерията, в която се опитват да правят бизнес, вината си е изцяло на македонците", обяви премиерът Бойко Борисов, който коментира пред bTV трагедията от Охрид.

Той каза, че вината на българските фирми ще бъде потърсена, но „в случая тук цялото безобразие е на македонците”, категоричен беше той.

"Оценката са я дали хората, които са били в Охрид и сме ги прибрали и това е важното. Ние няма да си даваме оценка.

Мисля, че в ден на национален траур всеки от нас трябва да се смири и да си остави съвестта на тези, които са сътворили този проблем", каза той по повод закъснението на самолета от Охрид към България.

Борисов поясни, че самолетът е можел да си дойде час по-рано и македонските власти не са виновни, просто изчаквали президентът Георги Първанов да пристигне и да се види с българите там.

Борисов допълни, че през десетина минути се е чувал с изпратените със самолета министри и от тях е разбрал, че стоят и чакат Първанов.

"Той можеше да се види с пострадалите и на българското летище, а не да ходи дотам и да го чакат", заяви прмиерът.

Бойко Борисов смята, че отговорността в бедствени ситуации трябва да се носи от премиера и неговите министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 14 години
Г-н Борисов, нека видим, че тук в БЪЛГАРИЯ нещата не са по розови. Работете за нея. Благодаря на македонците, които веднага са се включили за да помогат. Бог да прости починалите.
55
0
 
0
 
! Отговори
пръв преди 14 години
За това гласувах за Бойко! Не може всеки да си ходи, където и когато му скимне с какъвто транспорт си реши! Трябва да има ред, да се въведът изходни визи, да се пътъва с държавни автобуси и да има представител на МВР в автобуса! Свободията при Станишев ни докара до тук!
54
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 14 години
Бог да прости хората. Днес е ден на национален траур, нека не се плюем, обиждаме и мразим. Омразата ражда омраза, обидите водят до обиди, а мъртвите не могат да бъдат върнати. Повече смирение и толерантност. И ако не можете да плувате, не се качвайте на морски съдове.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Този Бойко ми беше симпатичен, но след няколко изказвания взе да ми прилича на Бай ***!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЪНИ,за какви туроператори в този случай говорим?! Някакви селски ЕТ,абсолютно на черно организират,превозват и убиват хора.В Бг е пълно с такива нелегални-и полиция ,и ДАИ,и КЗП,и данъчни знаят ,ама си траят.След всяка трагедия поразравят и нищо...Дано сега ги спрат!
51
0
 
0
 
! Отговори
М.Т. преди 14 години
СПРЕТЕ СЕ,БЕ ХОРА!!ПОНЕ ДНЕС ПОКАЖЕТЕ МАЛКО ТОЛЕРАНТНОСТ ЕДИН КЪМ ДРУГ.АКО НЕ ЗАРАДИ ЖИВИТЕ, ТО ГО НАПРЕВЕТЕ ЗАРАДИ НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ НА ТАЗИ ТРАГЕДИЯ.УКРОТЕТЕ СИ И НЕ СЕ ПЛЮЙТЕ.ИМА ВРЕМЕ ЗА ТОВА.ДНЕС ПРОСТО СЕ ОВЛАДЕЙТЕ И СЕ ПОКЛОНЕТЕ ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ!СВЕТЛА ИМ ПАМЕТ!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Бате преди 14 години
Що бе, хора, само плюете и се храчите? Не съм избирател на ГЕРБ, нито съм фен на Бойко, но смятам, че така трябва да се реагира в подобни ситуации. А всъщност най-добрата реакция дойде от македонския министър, който веднага си депозира оставката. Дали приета или не - няма значение. Вие да си спомняте някой български министър да е поел отговорност за нещо, а колко бяха масовите трагедии през последните години? Одобрявам реакцията на властите, пикая на популизма на Първанов...
49
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 14 години
Пак избягахте някъде от истинската тема. А тя е, че 30 години имахме Тодор Живков, ама той мислеше и за хората, а сега ББ се опитва да се наложи за 30 години, ама хем не подбира средствата, хем не му пукка за хората, хем се е взел толкова на сериозно, че от трагедията на хората прави политика. А такава злоба и завист, с които говореше за президента, между другото избран от същия народ и то с доста по-широка подкрепа, отколкото Бойко Борисов, не съм си и представяла, че може да има.
48
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 14 години
В случая транспортната фирма няма вина, защо всички се нахвърлиха върху превозвачите. Разходката с корабче из Охридското езеро е местна акракция и е изцяло по желание на туристите. Автобусите не могат да бъдат оборудвани със спасителни жилетни и надуваеми лодки. Прав е ББ, виновни са македонците.
47
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 14 години
Борисов е голям селянин , фен на Селтик , и не прочел нито една книга на Селинджър
46
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
Каква изразителна физиономия има този господин на снимката. Сякаш ти казва - "В живота си съм прочел само една книга "Оцеола", и то само пряката реч". Но на такъв народ, такъв министър предстедател му трябва.
45
0
 
0
 
! Отговори
нещастник преди 14 години
Не съм добре, спешно трябва да ми се дадат 10,000 лв!
44
0
 
0
 
! Отговори
Ужасен преди 14 години
Аз предлагам за награда Клюнчев и Солаков за приноса им към българския туризъм, въпреки тежките условия в които работят!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе не трябва ли да се мисли преди да се говори?Още повече за премиер е задължително.Банкянски дипломат
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
долавям искрица лудост във погледа и изражението на БББ подобно на това на В.Сидеров :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Recoil преди 14 години
Прав е! Вижте в съседната на Македония държава как живеят в мизерия (500лв на човек е границата на бедността, средната пенсия и минималната заплата са по-ниски, а децата пари не изкарват...) и какво правят - търсят виновни да ги съдят. Явно това е начинът за излизане от мизерията - осъждане на няколко от предишното правителство или...в гореспоменатата страна преобладават глупаците.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти си същия без никой да те е избрал
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е то.Бедните хорица за тях може и със свински вагони да ги карат.Може и с автобуси от 30-40 години.С най-евтините,амортизирани транспортни средства.Техният живот е нищо,той не е ценен.Не са богати я.Дето са натрупали състояния с кражби,грабежи и измами.И пътуват с ролсройси,беемвета,мерцедеси и джипове за милиони.Толкоз за човешките права и равноправието.ТЪЙ Е ТО ПРИ КАПИТАЛИЗМА. В ТОЯ ЗЕМЕН РАЙ
38
0
 
0
 
! Отговори
Б С преди 14 години
Ти как мислиш,не може хем евтино,хем с необходимите лицензии.И ти ако бе отишал там със собствен транспорт можеше да се озовеш на това трагично място.Сигурен съм че никой не е тръгнал да ходи на екскурзия да се дави,а да отпочине.А сега нали сме си сиромаси дай да видим как да пооскубем собственника на автобуса.Това е то и на всеки е ясно,че никой от близките не се е замислял когато се е организирала екскурзията. Искренни съболезнования на близките.
37
0
 
0
 
! Отговори
emigrant London преди 14 години
Ехооо, КЕНЕФОВОДОЛАЗИТЕ, как сте там долу в *** ,плувате ли ,плувате ли ? хахахахаха