Цецка приклещи клонирани депутати в 41-вото НС

И новата система за гласуване позволява вот с чужда карта
9 сеп 2009 15:06,
116
Цецка приклещи клонирани депутати в 41-вото НС
Клонинг броди в парламента. Снимка: Булфото

 

Председателят на парламента Цецка Цачева констатира гласуване с чужди карти в 41-вото народно събрание.

"В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите.

Двойното гласуване се случи по време на приемането на преходните и заключителните разпоредби в приетите на второ четене промени в Закона за пътищата.

В края на август, когато новата система бе монтирана в НС, от ГЕРБ шумно разтръбиха как двойното гласуване вече е в миналото, но явно не за дълго.

Още по темата

Тогава герберката Искра Фидосова обяви:

"Няма как да има гласуване с чужда карта, тъй като, ако някой се опита да внесе такава карта, системата се задейства, отчита го и блокира.

Във всеки момент ще може да се следи дали има депутат, който не е влязъл в сградата, а с чиято карта се гласува", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
чете и мисли преди 14 години
Хей хора! Грешката е в автора на статията. Присъстват 11, а гласуват 15 от коалиция за българия, а не изобщо от 240-те.Колко са в залата депутатите никой не казва.Журналисти пишете умно , не пестете думи.
114
0
 
0
 
! Отговори
четете ли - присъств преди 14 години
"В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите."В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите."В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите."В залата присъстват 11 души, а гласуват 15", заяви от трибуната шефката на депутатите.
113
0
 
0
 
! Отговори
vardidi преди 14 години
старата песен на нов гласпак по 10-20 човека на заседание,а другите ги е хванала липсата - но на датата за заплати не забравят да се явятда се засрамят поне за секунда не за минута от 90 % от българите които взимат заплати колкото са им на тях дневните - само обещания и нищо повече
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тая разсипана и окрадена държава няма да се оправи и след 100 години. Който и да избираме все тая. Най-големите българофоби и хпрестъпници обаче бяха БСП, ДПС и НДСВ.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не виждам никакви коментари!!!
110
0
 
0
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 14 години
EТО ДОКАЗАТЕЛСТВОТО .....Депутатите, които вчера са гласували с чужди карти, са изпитали чувство на срам от това, което са направили, заяви днес в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание Цецка Цачева.Стана ясно, че 11-те депутати са били от Коалиция за България, предаде БГНЕС. И с обикновено око се вижда, че от групата на ГЕРБ и от парламентарните групи, които ни подкрепят, присъствието им в парламентарната зала е почти 100%
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе нашето народно събрание от колко човека се състои 11 или 15. ооо забравих там хора няма, само ***.
108
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 14 години
интересно старата песен на нов глас. И втори път интересно как изобщо бб допусна това да се публикува във вестниците.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе, вие работа нямате ли си? :) айде работете!
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Новата система за доруск няма да е ефикасна,защото,не е довьршена.човека ,който я измисли и монтира,ГО УВОлНИХА.ТОВА Е бИВШИЯ НАчАлНИК НА ОХрАНАТА НА НС. КАЗВА СЕ ОГНЯН ДОбрЕВ. НЯКОИ рЕШИХА,чЕ СИСТЕмАТА Е ГОТОВА ЗА рАбОТА,И чЕ НЯмАТ НУЖДА ПОВЕчЕ ОТ НЕГО,НО В ПрОПУСКАНЕТО ИПА И КАПАНИ.ГОСПОДА УПрАВлЯВАЩИ ОТ ПрОФЕСИОНАлИСТИ НЕ СЕ ИКОНОмИСВА
105
0
 
0
 
! Отговори
ztztzt преди 14 години
11 души в залата....и ще се гласува?защо??!?! а другите къде са? възможно ли е въобще да се допусне да се гласува закон, при наличието само на 11 души? явно може, какво ли се правя на учудена?!??
104
0
 
0
 
! Отговори
....... преди 14 години
кажи му политик и не го обиждай повече.Изтървахме ги през декември 1989 година трябваше да има пребити поне 10 депутата и може би щеше да им държи влага.Щом не ходи в пленарна зала - >значи не ходи на работа->значи не получава заплата->след третото неявяване изхвърча от Парламента
103
0
 
0
 
! Отговори
A преди 14 години
*** са тия дето ги избраха.ГЕРБ така изклати българския народ, само че още не са го разбрали всички заблудени.Вече започна да става доста интересно, но големите им издънки тепърва предстоят.
102
0
 
0
 
! Отговори
Neva преди 14 години
Безумно тъпо и безсмислено е системата да отчита влезлите в сградата, а не в залата. Със същия успех могат да отчитат кога депутатите са излезли от домовете си.... Елементарно е да се сложи на входа на самата зала система за контрол на достъпа - маркираш картата - влизаш, маркираш картата- излизаш. И от там насетне, преди гласуването въвеждаш пин код и готово. То начини има безброй, въпроса е, че депутатите не искат да си самоограничат рахатлъка!
101
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
много по интересно е Цецка да кажа защо от 240 само 11 са в залата..а за гласуването се знае...и с пръстови отпечатаци да е,тия *** ще си режат пръстите и пак ще гласуват с чужди карти(пръсти)
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
besilo
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ot 240 prisustvat 11 sami dokazvat 4e sa nenyjni
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докато не обесим някой от тях пред народното събрание, ще се гаврят с нас тея ***
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали тия от ГЕРБ щяха да са редовни?
96
0
 
0
 
! Отговори
koki4 преди 14 години
DOTA - ot dosta vreme ne bqh igral dota i mnogo dobre mi doide napraih 5 barzi igri parvata mojeh da e vzema no se switchnah ... 2rata e zagubih drugite 3 majeh ;D