Не плащаш здравни вноски - не излизаш в чужбина

Всяка година здравната система губи около 1 млрд. лв.
20 сеп 2009 17:24,
269
Не плащаш здравни вноски - не излизаш в чужбина
Снимка: БГНЕС

Самоосигуряващите се българи, които не са платили здравните си вноски за шест месеца назад, да не могат да напускат пределите на страната, поискаха от Министерството на здравеопазването.

Всяка година здравната система губи около 1 млрд. лв. от неплатени здравни осигуровки, обяви здравният министър д-р Божидар Нанев.

От ведомството ще предложат още, при сключване на сделка за недвижим имот да е задължително да се представя и декларация за платени здравни вноски.

В момента в страната здравно неосигурените лица са около 1,2 млн. души, допълни министърът на здравеопазването, цитиран от Дарик радио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
0
 
! Отговори
ьоьоьо преди 14 години
а така, баси и кефа, сега да видим тарикатите къде ще ходят на море .........
243
0
 
0
 
! Отговори
tanya преди 14 години
Аз пък искам здравните вноски да са еднакво равни за всички. Откъде накъде аз защото взимам по-голяма заплата ще плащам десет пъти повече от някой самоосигуряващ се на минимална заплата, а еднакво дълго и двамата чакаме пред кабинета на лекаря. Също така мисля, че здравното осигуряване не трябва да е задължително.
242
0
 
0
 
! Отговори
off преди 14 години
Сега като съм осигурен и ми изкъртиха без операция един зъб и само с една упойка (1 час по часовник го вади, с инструменти от времето на следвоенна българия), за 80-90 лева от които само около 20 бяха за лекарства, нормално ли е да ми ги взима или не?
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Министерство на здравеопазване е най-слабото звено в правителството!
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da si pla6tat tia koito go polzvat.az rabotia navan i stotinka ne sam izpolzvala ot darjavata za moi pregledi ili le4enia.ot kade nakade 6te me spirat.
239
0
 
0
 
! Отговори
Zdravko преди 14 години
Ами тези които плащат , какво получават ?Първо държавата да стане коректна с гражданите си ,а после и гражданите ще станат коректни с държавата .Постоянно има дела от раково болни хора срещу могъщата здравна каса.На зла круша зъл прът е казал народа.Благодаря им за такова здравно осигуряване.
238
0
 
0
 
! Отговори
качествен преди 14 години
Обречени сме,*** да останат за винаги в България!Що за глупост?Все еднода не уволняват не коректните служители/за наказание/.Само,че кой реално е наказаният?
237
0
 
0
 
! Отговори
до човека-долар преди 14 години
Тина коя земя живееш,бе? Пиеш ли си хапчетата по схемата или пак си прекалил с тревицата?Всяко твое 'авторитетно мнение' започва с цит:' Аз работя на Wall Streеt'.....Добре, ние другите да не работим в свинеферма,а?Вземи се стегни малко, че ставаш за смях. (още от изказванията ти за бургерите и вечерите ти в американските ресторанти) Да не миеш чинии в ресторанти по Wall Street ???
236
0
 
0
 
! Отговори
illusion преди 14 години
Spored men taka trqbwa da e. Makar che ima hora, koito niamat vyzmojnost da pla6tat ima i mnogo drugi, koito imat, a ne go pravqt.
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересно, в България - тишина за свинския грип! А руснаци се прибират от Български черноморски курорти заразени и болни?
234
0
 
0
 
! Отговори
Човека-Доктор преди 14 години
човеко-долар,пиеш ли си редовно илачите?
233
0
 
0
 
! Отговори
Човека-Долар преди 14 години
Аз работя на Wall Streеt и бих искал скромно да отбележа, че ако някои чиновници имат нещастието да ме спрат на границата, то след 24 часа Министерството на Здравеопазването ще бъде бомдандирано от авиоескадрила на US Air Force.
232
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 14 години
До N 222 Абе "умен " анонимнико. Погледни какво е искала да каже жената , а не какви пунктоативни грешки е допуснала. Като чета написаното от теб и аз намерих най-малко една грешка. Хайде сега сети се коя е . А това ,което ще ти копна е специално за теб.Употребява се при изписване на собствени имена и при местоимения, употребени в учтива форма: Вие, Ви, Вас, Ваш. Ако не разбра, тя се е обърнала към администраторите точно в тази форма "умнико''.
231
0
 
0
 
! Отговори
Aleks преди 14 години
И още нещо : По-добре безродник, отколкото бездарник ! ***, виж за какво си даваш парите и какво получаваш и след това обвинявай хората, че не са толкова глупави, като теб и са избрали да живеят в нормални държави. Явно си на принципа "в *** ***, ама бай *** бъди". Между другото той се е правил на най-големия родолюбец и е псувал точно, като теб.
230
0
 
0
 
! Отговори
Aleks преди 14 години
Аз съм се аргументирал, за разлика от теб, драскачо на глупости
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Алекс,с думичките - по добре безродник, отколкото ... се самодефинира достатъчно. Ако държиш да се излагаш още, продължавай да пускаш мнения във форума !
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това обаче, да не си уважаваш езика е не само малоумно. Потресаващо е ! Какво толкова ще ти струва да напишеш в чичко Гугъл думичките 'кирилизация'?! Милиони варианти ще ти излязат как точно да го направиш ?! Но пък да си тъпо продажно емигрантско *** е друго, нали ? да ви *** майката нещастни *** !
227
0
 
0
 
! Отговори
Aleks преди 14 години
Който иска, да си дава парите за здравни осигуровки и ако му се наложи лечение, пак да си ги дава. Аз не искам и няма да го направя. Държавата, ще ми краде парите законно... Да го ду*ат и здравното министерство и здравната каса и докторите и умиращата държавица. Няма и да се връщам там.
226
0
 
0
 
! Отговори
Aleks преди 14 години
И какво точно ми осигурява плащането на здравни осигуровки в България ?Значи плащам за нещо, което не получавам. Държавата докога ще краде гражданите си? По-добре безродник, отколкото с родина, която те убива. Аз да не съм крепостен селянин, че няма да мога да изляза от *** държава, защото не съм дал пари за нищо !? В коя нормална държава има подобен закон ?Не живея в България, защото не обичам мизерията.
225
0
 
0
 
! Отговори
silviya преди 14 години
namiram se v chujbina tam si plastam zdravnite osigorovki , lekariat mi e bezplaten i edna chast ot lekarstvata.