Секретни доклади на промоция

Борисов: Станишев е създал политическа полиция
24 окт 2009 14:30,
292
Секретни доклади на промоция
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов е получил секретен доклад на Държавна агенция "Национална сигурност" относно действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху министерски структури и държавната администрация.

Борисов е получил преди ден оригинала на доклада, изготвен на 8 октомври миналата година и изпратен на бившия премиер Сергей Станишев.

Борисов е получил доклада от Алексей Петров.

Секретният доклад е имал 5 екземпляра.

Екземпляри от доклада са изпратени до президента, председателя на парламента и главния прокурор.

Екземпляр номер 2 е бил занесен лично на бившия премиер Сергей Станишев, а първият екземпляр е все още в ДАНС.

В края на мандата на предишното правителство обаче този доклад отсъства от протокола на регистратурата в Министерски съвет.

Няма държава, няма специални служби

Станишев е създал ДАНС като политическа полиция, коментира на пресконференция премиерът.

Това показва, че няма държава, няма специални служби, че всичко, което се пише или работи от самите притежатели на доклада бива давано да се чете и съответно - да се предупредят тези лица и кръгове, отбеляза Борисов и добави:

И когато това лице е министър-председател на републиката, аз не знам какъв коментар трябва да направя.

Той уточни, че ако не е бил скандалът с предишния доклад на ДАНС (публикуван в национален седмичник), нямаше да обявява сега тази информация.

Премиерът се е опасявал, че ако не го направи, някой друг в рамките на ден-два ще го оповести в медиите.

На пресконференцията Борисов нарече БСП партия, която е взривявала църкви и убивала хора.

От пресценъра на БСП реагираха бързо: Сергей Станишев в качеството си на министър-председател на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС.

От създаването на ДАНС до края на своя премиерски мандат Сергей Станишев е предавал и разпореждал за проверка на съответните органи и институции всички, получавани от него сигнали, информации и доклади, твърдят социалистите.

Ежедневно в кабинета на бившия премиер са постъпвали десетки материали, по много от които са правени и проверки от прокуратурата, коментираха от пресцентъра на БСП.

Станишев се надява заедно със сегашния премиер да предприемат необходимите действия, за да бъдат изяснени всички съмнения и подозрения около мними или явни доклади за злоупотреби. Напоследък зачестяват случаите, в които се заиграва със „секретна” информация, което насажда излишна истеричност в обществото. Припомняме ви, че т.нар. доклад за корупция на бивши министри се оказа отчет за текущата работа на ДАНС, твърдят още от БСП.

По-късно в събота социалистите обявиха, че са подали жалба до ЦИКМИ за неразрешена политическа агитация на премиера Борисов в ден, в който се провеждат частични местни избори.

Поводът е днешната пресконференция на премиера в Министерски съвет, където той каза, че който гласува за БСП, гласува за партия, която е взривявала църкви, убивала хора, уточняват от пресцентъра на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
1
 
! Отговори
inar преди 14 години
Boiko Metodiev Borisov taka li?...A ba6ta nu pojarnikar li e buil?
292
0
 
0
 
! Отговори
eave преди 14 години
i za traktora ne se 4uva6e ni6to dokato go arestuvat! Arestuvaite bete si Boiko i 6e se namqrat reklamacii..sega horatya gi e strah hihihihi
291
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а нашата пулиция и е по добре само да си предупреждава , а не да действо законосъобразно и в интерес на общестното.Е затова след като полицията въпреки многократни оплаквания не взема мерки човек решава кардинално въпроса. Време е вече да се съди и полицията след като има оплаквания и в резултат на невзетите ефективни мерки от нейна страна е извършено престъпление.
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
баси с това ли се занимават службите затова ли харчат пари ,че то да отвориш жълтите вестници можеш да напишеш такъв доклад.
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ега ти секретния доклад - в 5 екземпляра. Можеха още........ После, кой ми *** у гащите?!?
288
0
 
2
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Браво колега,така се прави!Сапата,абе да те питам нещо!Ти последно сега в нашия Бате Бойковия лагер ли си,или отсреща в окопа?А може би си от съюзническа партия-атакист,седесар,костовист,или от тия на Яне?Че тука много плюнки хвърчат,но и много конспирация,един говори от името на друг,пък оня другия не е той,сума ти анонимни,едни различни,други се повтарят.....
287
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Много искаш. Ако са само с едно име, отиде масовката.
286
1
 
1
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Колеги форумяги и драскачи.Имам едно конструктивно предложение:Нека всеки си измисли по едно постоянно име и да си го ползва само него.Че иначе стана мазало в тоя форум.Анонимен плюе по анонимен,друг се чуди при отговор оня същия анонимен ли е или друг и т.н.Така де да се сложи някакъв ред,Ало,червенушковците, за вас се отнася най-вече.Не се страхувайте,такива хубави партизански и комунистически имена има:Овчарчето Калитко,Павлик Морозов(дето предал баща си),Че Гевара,Ленин,Сталин,Берия.....
285
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
до 267. Присъщо е за аристократите, да помнят само неща, които им изнасят. Би ли ми обяснил как синът на Велечев ще разследва синът на Станишев
284
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Ти пък..... Ще се самосезира..... Нали са вътре в схемата. Нека подрастващите драскащи тук знаят следното. За да бъдеш в съдебната системи и милицията, трябваше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ ПАРТИЕН ЧЛЕН ИЛИ ЧЕНГЕ. И баш те ще си разследват другарчетата.
283
0
 
0
 
! Отговори
иуниор преди 14 години
разбере и ше бъде наказан.Но сега вече няма възможност безогледно да прави каквото си иска....Като знам какви хора го контролират,съм склонен да му вярвам....
282
0
 
0
 
! Отговори
iunior преди 14 години
И да смърдим,и да не смърдим,или Бойко Борисов,или Станишев трябваше да избираме..Знаете че зад Бойко седи генералитета на съсипаната Българска армия,умни и мъдри хора,учили в чужбина.В техен интерес е това което говорят за Станишев да е истина,защото именно той поруга и съсипа армията(като не забравям Свинаров разбира се).Борисов е престъпник,но го държи военната ръка на хора,които не виждате и никога няма да видите.Така че дали е кръстник на Маджо и колко майки е разплакал рано или късно ще се
281
0
 
0
 
! Отговори
Стройко2009 преди 14 години
"...оказващи деструктивно влияние върху министерски структури и държавната администрация..." А оказващи деструктивно влияние върху цялата нация?
280
0
 
0
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
До номер 1(Червения разбирач от Овча народопсихология) Окрадохте ли ни?-Ми да, окрадохме ви.-Излъгахте ли ни?-Ми да, излъгахме ви. -Няма пари заради вашите кражби!-Ми да, няма пари.-Няма ефективни закони,заради вашата корумпираност и некадърност!-Ми да, няма ефективни закони.-В МВР работят ли престъпници сложени на работа от вас?-Да, в МВР работят престъпници.А СЕГА ЛАПНЕТЕ "ЩРАНГА"ДРУГАРИ ЧЕРВЕНИ ТИКВИ И ДОГАНДЖИИ!И ПОЖАРОГАСИТЕЛЯ В ЗАДНИЯ ДВОР!
279
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стана беля... :(
278
0
 
0
 
! Отговори
Гарван преди 14 години
Прав си тук няма един нормален коментар относно статията или (исказването на Б.Б.)Всичко живо само реве и говори безмислици .Личи си какви са по цвят.А въпроса е защо другите четирма не са сторили нищо след като са го получили.И дали вече прокуратурата се е самосезирала?
277
0
 
0
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
До номер 221.Ей,измекярино червен и гнусен!Ти можеш ли да правиш нещо друго освен да преписваш моите изказвания и на другите колеги гербери изказванията,но с обратен знак?А,долна червена ***,тебе питам?Ще казнеш ти на мушката.Ще хлътнеш ти на"тръстиката"в Централния,да ти вадят *** зъбите с лъжица и да бъдеш "булката"на спалното!Гад недоубита комунистическа и доганджийска!*** партизанска,крадлива!
276
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Чета коментарите. Защо бягате от основния въпрос? Всички получатели на доклада ОТРИЧАХА съществуването му. А ме занимавате с бельото на Цветелина, Елена и прочее. Оправдание имате, ако сте слепи или луди. Според мен сте просто глупави агитатори. Не искам да използвам по-силни думи.
275
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
до 265 Поинтересувай се, какви са хонорарите на Елена Йончева /бивша/ приятелка на Станишев /, за нейните филми. И дали имат аналог.
274
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 14 години
Не Вися, а стърча! И съм на най-малко 2500км от "Позитано"20!