Парламентът изслушва днес Главчев за Сребреница

Извънредното заседание е от 15 ч.
2 юни 2024 10:25, Петър Бойчев
43
Парламентът изслушва днес Главчев за Сребреница
Снимка БГНЕС

Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, от 15 ч. На него е предвидено да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев около българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница, предаде БНР.

Изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев е във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в Организацията на обединените нации за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Според документи, изнесени в онлайн издания, Главчев е наредил българският посланик Лъчезара Стоева да гласува "въздържал се" за резолюцията на ООН, но на заседанието, което се проведе на 23 май, тя е гласувала "за".

Вчера пред журналисти премиерът Димитър Главчев заяви категорично, че скандал с българската позиция за геноцида в  Сребреница няма и определи като "криминално" изтичането на работни документи:

"Скандал няма, опитва се да направи скандал някой. България има изразена позиция по повод на Сребреница. Тя е "за". Няма да коментирам криминалното изтичане на работни документи в незавършена фаза по вземането на решение по процеса".

В дневния ред на свиканото днес, по искане на група депутатите извънредно заседание,  е и проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Днешното извънредно заседание е трето в рамките на предизборната кампания. Второто не се състоя заради липса на кворум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
БРАВО на ГЛАВЧЕВ преди 1 месец
ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ВЪНШНА ПОЛИТИКА
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Koнституционните промени бяха "бутнати" от ГЕРБ за да се появи тиква на ГЕРБ. Защо ставате смешни с недомислиците си?
31
5
 
3
 
! Отговори
Джон Наш преди 1 месец
По принцип Религията на ПП ДБ е Пудела с пачка в уста, а техния Господ е Торбата с кеш и затова им е много трудно да се ориентират във верските взаимотношения между хората. Така или иначе, Православието е трънче в петите на Юдаизма, Мюсулманството и дори на Католицилизма и нека не бъркат с мръсните си ръце в тези сложни взаимоотношения! Анатема шарлатани!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Статия:/Пъклените планове на световния елит./-труд;В момента основната политика на глобализация се провежда от три страни: САЩ, Китай и ислямизма (ислямските движения)/:/Но всъщност нещата се решават зад кулисите.ООН изпълнява волята на световния елит и интересите на ТНК.Всички тези конфронтации,локални конфликти и войни са илюзия.На самия връх всички действат заедно,но разделят хората,за да ги контролират/:/те не се нуждаят от умни и мислещи хора;такива граждани не могат да бъдат управляван:)
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сребреница е един добър пример какво трябва да направим в Столипиново, Факултета, Шекер махала и другите гета.
28
7
 
5
 
! Отговори
Няма случай Сребрени преди 1 месец
Няма никакъв случай Сребреница, а активно мероприятие на комсомолците от ПП-ДБ!
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то ПП имат сега 60 депутата ,затова се викали Главчев да им. се обясни ,но след тези избори че имат 20 депотати или 5 %и тогава нищо няма да могат да правят )))
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
каква етническа толерантност бре шебеклянино? "турците" са помаци българи. индийците никой неможе да ги гледа. крадци и убийци.
25
3
 
0
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
ЗАЩО?
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бомбардировките на американците над Белград не бяха ли геноцид? Колко деца и мирни граждани загинаха? Там умишлено се бомбардираха точно мирните жители. Но посолството въобще не дава да се отдадем на спомени. Пак двоен стандард типичен за лицемерния запад на когото служим самоотвержено.
23
6
 
5
 
! Отговори
Джон Наш преди 1 месец
България е пример за работещ модел на етническа толерантност. Сега на някой, на който това не му се харесва, се опитва да натрапи верска нетърпимост използвайки войната между православни в Украйна. Серебреница е доста противоречива тема от към исторически факти в която няма невинни и всеки има своята истина пречупена през верската си призма. Идеален повод за раздухване на верска нетърпимост в едно толерантно общество. По делата им ще ги познаете.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Тя истината е само една и ние я знаем: Оставки на Главчев още днес! Не е нужно да я "казва"...
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ли е основателят на тази "умна" фамилия?
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте да ви каже истината.
19
3
 
2
 
! Отговори
АВТОГЕНОЦИД е преди 1 месец
Сърби,Хървати,Бошняци са ЕДИН И СЪЩИ НАРОД КОЙТО СЕ КЛА................ ХОЛИВУД НАПРАВИ ФИЛМ ОЩЕ 1999 ЗА БОСНА МЮСЮЛМАНИ ИЗВЪРШВАЩИ ТЕРОРИСТИЧНИ АТЕНТАТИ В САЩ ЗАЩОТО ТЕ СА СИ СЪРБОХЪРВАТИ на които изцяло ЧУЖДИ са им Северномакедонците и Словенците нямащи нищо общо с войните!ИСТИНАТА НИКОГА НЯМА ДА ВИДИ БЯЛ СВЯТ защото ООН(холандци) е съучастник в геноцида Сребреница а пък СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЧ избиваше само своят собствен Сърбохърватбосна етнос а ЧУЖДИТЕ Словенци и Македонци УМИШЛЕНО ПОЖАЛИ
18
3
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Света забравили че войските на ООН и запада избягаха позорно от Сребреница и оставиха хората.А сега бъркат в раната и пак искат война.
17
4
 
11
 
! Отговори
Хо хо преди 1 месец
Пуделите с торбите кеш какво разбират от външна геополитика. Единственото от което разбират е кеш от международна контрабанда, пране на пари и комисионерство от руски олигополи. Тия токсични пудели колкото по-скоро се скрият по топлите острови толкова по-добре за тях. Доста критична маса се събра от шарлатании и е въпрос на малко време да избухне. Тик так, тик так...
16
7
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
СЛЕД КАТО СЪРБИТЕ ПРЕВЗЕМАТ СРЕБРЕНИЦА, КАЧВАТ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА НА АВТОБУСИ И ГИ ЗАКАРВАТ В МЮСЮЛМАНСКИТЕ ЗОНИ> ИЗБИТИ СА ИЗБИРАТЕЛНО САМО ЧАСТ ОТ МЪЖЕТЕ, ТЕЗИ КОИТО СА ВЪРШИЛИ НЕЧУВАНИ ЗВЕРСТВА НАД МИРНИТЕ СЪРБИ ПРЕДИ ТОВА
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли какво да се оправя в държавата, че тръгнали да търсят кой какво бил казал! През к0ра ми е какво е ставало в Серебница, в Златица и в Платиница и кой какво бил казал или не казал!
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОГРОМНА ПОДКРЕПА ЗА ГЛАВЧЕВ РАБОТЕЩ ПРЕМИЕР УСПЕХ