Отказвам да живея в страната на Алиса!

Министър Младенов не иска МО да става социална служба
11 дек 2009 13:19,
104
Отказвам да живея в страната на Алиса!
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да живея в страната на Алиса от страната на чудесата", заяви по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Младенов.

Още по темата
Той отговори на въпрос на народния представител Ангел Найденов за правото на кадровите военнослужещи да придобиват жилище от фонда на Министерството на отбраната.

"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни. Трябват ни квалифицирани хора", допълни той.

Военният министър припомни, че наличният жилищен фонд е крайно недостатъчен за задоволяване на нуждите на служителите в момента.

За 2009 г разходите за жилищните нужди са малко над 4,5 млн. лева, а приходите са 600 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
m17 преди 14 години
Съжалявам но тази мотивация в напълно сбъркана. И поради нея сегашната ни армия е шайка дебели загубеняци които не стават за нищо, най-малко пък да водят бойни действия не дай си боже. Мотивацията за да станеш професионален войник трчбва да е точно като за всяка друга работа:1. Интересно ти е2. Прилична заплата3. Възможност за израстване, командировки, т.н.20'те заплати на куп са стимул за лоялност - ако те изхвърлят дисциплинарно не ги взимаш.
23
0
 
0
 
! Отговори
до N:21 преди 14 години
що, ти дане си военен че да внаеш да не си преставяш втората световна война който е далеч от газа му е така
22
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 14 години
АЗ кото гледам министъра си мисля че е по лесно да си министър на отбраната отколкото военнослужещ.А и що за държавни ръководители имаме че те тоя закон го направиха на халваджииски тефтер последната година и паловина и после искат мотивация за работа всеки месец закона се мени и не знаеш при какви условия ше работиш от другия месец.
21
0
 
0
 
! Отговори
oficer преди 14 години
Кой век е било това нещо - когато армията беше 120 000 ли?
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ma za kakvi voini govorish be kaun.pocial den v potdelenieto voina ima ama na igra samo
19
0
 
0
 
! Отговори
oficer преди 14 години
На времето мотивацията да станеш военен беше:1. сигурна работа2. възможност за закупуване на жилище от МНО фонда3. пенсиониране на по-ранна възраст4. 20 заплати на куп след пенсиониранетоА сега кажете ми при условие че, никои от четирите бонуса не важи каква ще е мотивацията да се затвориш 5 години във военно училище, да те разпределят след това в закриващо се поделение и да те съкратят?Министъра няма да го коментирам, всеки вижда с колко умствен товат е този красавец!
18
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
*** си ти ако вси4ки правеха вав казармата каквото си искат то щеше дае детска градина ана война несе ходи сас беберони и мрънкане
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А от кой по точно пазите тази граница ? От Гърция,Турция,Румъния, Македония или Сърбия ? Първите 3 са ни съюзници в НАТО а останалите не биха си помислили каквото и да е докато сме членове на същото това НАТО, което дори да го сполети съдбата на Варшавския Договор ще бъде заменено от друго. Ама няма да сме живи да видиме нито ти нито аз. ***
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А де не би да нямат????
15
0
 
0
 
! Отговори
до N:13 преди 14 години
съжалявам мой човек ,но не съди за всички воени само защото ти служил в такова поделение имаги имало ги е и пак ще ги има връзкарчета
14
0
 
0
 
! Отговори
стоян преди 14 години
Абе като трябваше да се влиза в НАТО,всички правеха мили очи на армията, а сега кучета ги яли военните. Тогава армията беше комай единствената адекватна структура, заради която ни взеха.
13
0
 
0
 
! Отговори
До Nr. 4 преди 14 години
Не съм много съгласен с теб, номер 4. Аз като служех, една част от службата изкарах в Банско като зводен командир, тъйкато бях преди това в школата за офицери от резерва в Търново и мога да ти кажа, че 80% от кадровите офицерите в Банско бяха с наднормено тегло, част от тях не изтрезняваха, други се вясваха само на развод а през другото време си бачкаха частно, а обучението на новобранците се падаше на нас т.н. фазани. Карулите и нарадите ги давахме пак ние и останалите срочнослужещи.
12
0
 
0
 
! Отговори
до N:10 преди 14 години
голяма работа кат си бил в армията 2 години ,*** си ти да си останал повече бе
11
0
 
0
 
! Отговори
войник преди 14 години
Господин министре,след като не сте ходил войник ,нормално е да не знаете за какво става въпрос.Не е нормално обаче да сте военен министър.По тази логика и баба ми може да е на Вашето място т. е министър на отбраната.Но в нейните думи има по голяма логика ,защото тая казва,че,,Празна раница не пази граница!,,Помислете над тези думи!
10
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Ха-Ха ! Армия и квалифицирани кадри !?! Тоя министър нещо е сънувал. Във всяка държава най - тъпите, некадърните и *** са военните. Бях в казармата 2 години - кошмар ! Самата система на сляпо подчинение на заповеди без да мислиш те прави ***. Професионалната армия от край време си е била за отрепките на обществото които могат да бъдат жертвани без проблем. Квалифицираните кадри са твърде ценни за държавата че да ги трепят.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А бе кава армия!!! от метачи и 4истачи с униформи.....голям смях.....най-добре министре да се позагрижеш да изплатиш на фирмите към отбрана парите им не си им плащал от месец АВГУСТ....?
8
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 14 години
Точно така Младенов. Стига с тоя комунизъм. Ред трябва в тази армия, бойци трябват, а не хрантутници.
7
0
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 14 години
И какво.. да не би американците да имат най-великата армия?
6
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 14 години
Господин Министре,Срам за България са Вашите думи!!!!Тежко и горко на нашата република. Немотивираната армия е заплаха за властта- прочетете учебниците, господин Министре!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Америка се взимат всички, КОИТО поискат. Така е и при нас. А кои искат ,е друг въпрос.