Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати

Няма обаче да могат си купуват жилища от фонда на МО
11 дек 2009 07:46,
189
Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати
Снимка: БГНЕС

Промените във военния закон, който влезе на първо четене в парламента, предвиждат пределната възраст за пенсиониране на кадровите войници да се намали от 49 на 45 години.

Офицерите със звание генерал-майор и генерал-лейтенант ще излизат в заслужена почивка съответно на 58 и 59 г. А не както бе досега на 60.

Засега няма да се премахва даването на 20 заплати при пенсиониране на военните.

"Ние поемаме ангажимент да получат своите 20 заплати, но това ще стане разсрочено в разумни срокове, които да не разрушават бюджетната дисциплина на министерството", категоричен е министър Николай Младенов.

Другите изменения в закона прекратяват практиката военните да могат да купуват жилища от фонда на Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
747 преди 14 години
ааа. Ти май си мислиш че ти като гледаш TV на работа и като държиш на колешките си задниците и военните непременно трябва да са като тебе ? Е НЕ НЕ СА.На тях им се налага да не спат да стоят на студено и на много топло да ходят на мисии на плавания да летят по самолети и да ходят по учения.Ето за това те получават заплати които на вас ви се струват много а в действителност са нищо.
148
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Като ти е мек не са хвали с това.
147
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
до акащияеее, със сигурност си голям шегаджия.... с каква мерна единица си измери капацитета
146
0
 
0
 
! Отговори
до ааа преди 14 години
Празни приказки и мек инструмент може да роди всяка празна тиква.
145
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Абе сладур. Ами кой почива по 3 дена след това "дежурство". А това дежурство как протича - телевизия, сън евентуално държане на *** на някоя колежка която също уж дежури. А има и хора които наистина работят денем и нощем ама наистина работят. И нямат почивни дни след това.
144
0
 
0
 
! Отговори
747 преди 14 години
Вие (тея които не са военни)как може да правите такива селски изказвания.Нима някой друг освен военните и полицаите е дежурен 7-8 дена в месеца докато останалите държите на женитеси задните части в къщи на топло всяка вечер?Или някой друг а не те се занимават с ежедневните проблеми от битов характер на всички вас в делник и празник.А и всеки един от тях е 24 часа в денонощието на разположение на тая държава за сметка на всички останали.
143
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 14 години
Имам много по-голям капацитет от всеки военен. А за техника и космическите кораби айде не ставай смешен. Знаем на какви танкове се возят военните и че ги изкарват по един път в година само да ги измият. Това с модерната техника си го гледал само по филмите.
142
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
до акащияСлед курса, умнико, тези хора трябва да боряват с техника, като космически кораби, прости *** за тази работа не стават, затова и ти не си военен. А преди курса също са учили по 5 години в училаща, известни и признати в чужбина. Нямаш капацитета да проумееш фактите.
141
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Те просто трябва да учат а не да научават нещо. Трябва да отидат на един курс в София. Да ползват служебната квартира. Да се разходят из столицата. И да подремят на един курс докато мине времето.
140
0
 
0
 
! Отговори
pak111 преди 14 години
не знам дали обърнахте внимание на думата ОБУЧЕНИЕ... На военните им се налага,искат или не, да са в крак и на ниво с всички армии в НАТО. На кой от каруцарите тук да обяснявам с какви темпове се развиват военните технологии, съвременните оръжия и комуникации. Няма как военните да са *** и мързеливи, няма кой да им го позволи. И да, има много свободни места, давайте г-да каруцари, пробвайте се дали ставате за военни..
139
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
до аааТи акащия, познаваш ли една жена на военен с обезщетение и колко е то, че не ми е известно, и тези специалните детски градини ... какво им е специалното, че пак не ми е известно. Просто строят ДГ на място, където са концентрирани действащи поделения и там приемат всякакви деца- и на военни и на цивилни. И никак не е зле жената на военния, зле са вечно мънкащите неудачници като теб.
138
0
 
0
 
! Отговори
Тушира Микура преди 14 години
РАЗПЛАКАХ СЕ НАПРАВО ХАХАХАХААХА
137
0
 
0
 
! Отговори
до: ааа преди 14 години
Сега не знам как е...Но има разлика в това за обезщетенията.Жената на военният не се мести по свое собствено желание. А за детските градини....едва ли някой е направил такива, каквито Вие цитирате.Кажете кои са и къде са...не говорете празни приказки.
136
0
 
0
 
! Отговори
Стойков преди 14 години
Защо само военните?Ами полицаите и служителите на службите за сигурност?Те са по амортизирани!
135
0
 
0
 
! Отговори
negative преди 14 години
A момента военните са едни женоря, в буквалния и преносен смисъл на думата. От 1 година имат 8 месеца на топло по стаите, където се спи (учи) а другите 2 месеца на занятия на които се забременяват колежки. Изобщо - сложно е да си военен !! А ако отидат в Ирак или Афганистан, после си купуват БМВ 3ка, ако може и апартамент в ГРАДА. За акъл не говорим.. Пази боже да ме пазят от Турция - примерно, щото и те са в НАТО ама имат многомилионна АРМИЯ, а ние 15 000 нарисувани смешници !
134
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 14 години
до: Жената на военниятНе знам как е било предните 20 години. Но сега няма такова нещо. Първо никой не ги праща по учения защото уж няма пари. Ходят за по няколко дена на другарски разпивки на които и викат учения. Второ на жените на военните им дават обезщетения затова че местят мъжа им (все едно на обикновените хора не им се налага да си сменят работата). И трето дори и децата им са облагодетелствани в специални детски градини. Не звучи толкова зле май?!!
133
0
 
0
 
! Отговори
Жената на военният преди 14 години
Най-лесно е да се пишат глупости по форумите за военните и живота им. Аз съм съпруга на военнослужащ-вече пенсиониран. Може и да Ви се струва безумие-но то не е измислено от съпруга ми.Той просто изпълняваше дълга си. Знаете ли какъв беше живота на военният и семействата им...пък тогава ръсете простотиите си.От 1 календарна година,ние и децата им сме били уважени с присъствието им само около 5 месеца.През другото време знаехме къде са по баирите,на занятия.Връщаха се потни,***,уморени...За тях нямаше ден,нямаше нощ. По всяко време на денонощието Спектъра виеше и ги зовеше там...да изпълняват дълга си.Докато нормалните хора през това време си спинкаха спокойно притиснали нежно дупетата си.За нас жените на военните нямаше работа.И не ,че не е имало места-напротив! На нас се гледаше като безперспективен персонал,който потенциално всеки момент ще си хвърли оставката/защото мъжете ни ги местеха от гарнизон в гарнизон/.Поне ние сменихме 4 гарнизона. 20 години да живееш в чуждо жилище, да не може да го оправиш както си искаш/защото не е твое/. През това време хората направиха домовете си палати.Сина ми 19 години празнуваше рожден ден без баща си/защото тогава беше на занятия/.На 20- тата година каза:Това е най-щастливият ми рожден ден,защото татко вече е с мен!.Животът на съпругата на военнослужащият не беше никак лек-ние бяхме и жени и мъже-сами трябваше да се справяме с всичко.Не се оплаквам, просто казвам това,което беше реалността.Емил Димитров в песента си Жената на военниятмного добре ни олицетворява:....ти самата си войник! И е точно така.От всичко което вече отмина ми останаха поне приятелите от гарнизоните.И се радвам,че ги имам.Нека бъдат живи и здрави.
132
0
 
0
 
! Отговори
въздух под налягане преди 14 години
пише се скапАн ;)
131
0
 
0
 
! Отговори
точно преди 14 години
точно така...правете разграничение *** :) :) :)
130
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 14 години
За себе си и семейството си съм направил повече от теб. Вземам по-голяма заплата от твоята и съм по умен от теб просто защото 5 години съм учил а не съм гонил михаля по баирите. Просто аз вземам по-малко от това което съм вложил в ученето. А ти като гледам вземаш много повече от това което си "учил" и работил.