Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати

Няма обаче да могат си купуват жилища от фонда на МО
11 дек 2009 07:46,
189
Военните: на 45 в пенсия с бонус - 20 заплати
Снимка: БГНЕС

Промените във военния закон, който влезе на първо четене в парламента, предвиждат пределната възраст за пенсиониране на кадровите войници да се намали от 49 на 45 години.

Офицерите със звание генерал-майор и генерал-лейтенант ще излизат в заслужена почивка съответно на 58 и 59 г. А не както бе досега на 60.

Засега няма да се премахва даването на 20 заплати при пенсиониране на военните.

"Ние поемаме ангажимент да получат своите 20 заплати, но това ще стане разсрочено в разумни срокове, които да не разрушават бюджетната дисциплина на министерството", категоричен е министър Николай Младенов.

Другите изменения в закона прекратяват практиката военните да могат да купуват жилища от фонда на Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Очевидно е, че труда на военния е доста по-спокоен и по-лек от труда на нормалните хора. Кога ли ще доживеем да станем нормална държава и военните да отидат там, където им е мястото - на дъното на социалната стълба.
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не случайно преди години, когато бях в казармата, се казваше - "шапкар" и това определение означаваше много - най-вече ***, мързелив, заядлив и т.н. В началото не го възприемах, но после се убедих, че е точно така.
107
0
 
0
 
! Отговори
_I_ преди 14 години
Може да слагате хиляда минуса, но това е истината! Както има хора да работят и да участвуват в 20 борда на директори едновременно!? Е кога имат време да си изпълняват задълженията? Май само вземат по 4 мин. заплати и толкова! После обаче идва време да се отплащат по една или друга линия.
106
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
до: умен военен Е те такова нещо няма или не си умен или не си военен.
105
0
 
0
 
! Отговори
кики преди 14 години
Не съм станал *** шапкар защото съм инженер и съм полезен с нещо на обществото,но явно от теб не става нищо друго освен хрантутник с държавни пари
104
0
 
1
 
! Отговори
Някоя преди 14 години
Я си помислете бе хора - защо работят военните пенсионери ? Ако им стигаше пенсията и двадесетте заплати при пинсиониране.........А и щом си намират работа - работодателите ги оценяват и им поверяват длъжността. Не говоря за такива ,като в Социалното осигуряване.Там и за другите се иска връзки,дебели сато корабни въжета. И не мога да се съглася ,че работата на "шапкарите" ,както бяха наречени е лека. Като изпосъкратиха половината армия какво стана ??? НАТО ли ще ни защитава ?
103
0
 
1
 
! Отговори
мики преди 14 години
Виж може и да не съм насила отишъл.Но да кажете че това е безполезно.А за това относно дали има българския народ нужда не го решават военните а депутатите те ни пращат ние не можем да си изберем къде да ходим на мисии.Но едва ли си запознат.Кандидатствай за военен ела да видиш как е на мисия и да си вземеш "многото парички".
102
0
 
1
 
! Отговори
умен военен преди 14 години
Каквото и да храчите по военните,те в момента на криза са най добре сигурна заплата от 800лв при войниците до 1500лв при офицерите. Здравни пенсионни осигуровки плащани от държавата. Два месеца отпуск за година.
101
0
 
0
 
! Отговори
х преди 14 години
Господа, цивилни стига сте ревали, свободни места в армията има. Които искат могат да станат военни. Друг е въпроса кой колко ще издържи.
100
1
 
0
 
! Отговори
Федята преди 14 години
да бе и за какви точно заслуги им се дават тези толкова благи привилегии , ако не е тайна ! И пак не мога да разбера , защо след като повечето от тях са едни от най некадърните и също така криминално проявени хора в тази държава ! Да вземат малко и българските пшолитици да разберат , че има хора с къде по рисковани професии , които заслужавата много повече от скапаните шапкари !
99
0
 
0
 
! Отговори
кики преди 14 години
ДО МИКИ Като не искаш да си зад граница и да свирят куршуми над главата ти си стой у дома.Никой не те праща на сила-отиваш по твое желание и за много пари,да умиротворяваш разни иракчани,авганистанци и др.От това българския народ няма нужда
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колега вече 15г така са се взимали квартирни,сега затегнаха положението но ако сметнем през тези години колко хиляди военни са взимали тези пари сигурно са около 2-3 милиярда лева.
97
0
 
1
 
! Отговори
kom преди 14 години
Тогава щом завиждате много за 20те заплати,станете военни места има.И рано ще се пенсионирате и ще имате пари.Направете го.Стига сте мрънкали.
96
1
 
0
 
! Отговори
_I_ преди 14 години
На мои комшии синът им е военен пенсионер и сега работи в бюрото по труда. Осигурен човек, а толкова други са без работа и една стотинка в джоба!? Само той ли е способен? Социално равенство, къде ти! И той взе 20 заплати при пенсиониране. Привилегиите винаги дразнят и докато ги има нема съ опраим!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Очертаха се двата полюса - на единия шапкарите, които понеже пак няма какво да правят сисят в интернет и слагат плюсове и минуси, на другия поюс са нормалните хора, които добре знаят колко "труден" е шапкарския живот и какви доходи получават и какви привилегии ползват фуражките.
94
0
 
0
 
! Отговори
ррр преди 14 години
има една приказка -от баща и от държава се взима !
93
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Помня едно време, един приятел от Турция ми каза, че учителите там, като се пенсионират, вземат накуп толкова пари, достатъчни да си купят малко жилище... Предполагам, че и военните им също взимат..но защо в България няма такава практика? :) Нали сме по-умни от турците? :) Или поне пишем по форумите, че те са по-глупави от нас.. :)
92
0
 
0
 
! Отговори
jj преди 14 години
май въобще не си наясно.Никой няма да ти даде пари когато живееш при баща си хахаха .Има закони прочети ги .Стига си лъгал хората
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може, може-е-е - сключваш договор с баща си и му пкащаш наем, а ние данъкоплатците ти плащаме квартирни.
90
0
 
0
 
! Отговори
тъпанар преди 14 години
Мога защото къщата е на името на родителите ми. Аз съм гол като пушка къщата е с три стаи на етаж плюс баня тоалет и две големи тераси. Направил съм си сметката квото мога щипя от държавата.