Тристранката обсъжда плана "Антикриза"

По обед ще разберем какво съдържа пакетът от мерки
23 мар 2010 08:57,
172
Тристранката обсъжда плана "Антикриза"
Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество (КНСБ, КТ „Подкрепа“ и кабинетът – бел. ред.) ще обсъждат днес пакета от мерки за подкрепа и устойчив растеж на българския бизнес, предложен от правителството.

Снощи от синдикатите оповестиха част от мерките, които са получили от кабинета „Борисов“.

Още по темата
22 мар 2010 18:12
686
Сред тях са:

- увеличаване на ДДС с 2%;

- ограничаване на средствата за фонд „Работна заплата” до 90%, без МВР и без МО;

- приватизация на „Топлофикация-София” и на НДК.

От страна на бизнеса Васил Велев /Асоциация на индустриалния капитал/ коментира, че в предложения от правителството пакет се съдържат голяма част от предложените от работодателите и синдикатите мерки, но отсъства най-важната – незабавно изготвяне на график и издължаване на държавата към бизнеса.

По думите му в пакета от мерки били възприети и различни предложения за пазара на труда – като например така наречената „икономическа ваканция” - до три месеца неплатен отпуск, при условие, че са изчерпани всички други средства за задържане на персонала при спаднали обороти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
10
 
! Отговори
name преди 14 години
задълбочи я, и с неадекватните си деиствия я умножи, световната криза започна от 2008 г. голяма част от страните в европа започнаха да излизат от нея още миналата година края на лятото а мистър "топ финансист" ни развяваше пици и даваше интервюта, резултата е плачевен за всички ни, да неговорим че има страни в Европа, в които за кризата знаят само от телевизията :)
108
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоест според теб кризата я докара Дянков и за това заплатата ти е паднала?брей тоя Дянков бе, виновен бил и за световната криза, аз знаех че е способен, ама пък чак да предизвика световната криза....
107
2
 
17
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
След всичката помия и гадост, която излях по ГЕРБ и Бойко, най накрая ми дойде акъла и реших да стана правоверен гербеит! Отвориха ми се очите, отвори ми се сърцето, прогледнах и прозрях единствената истина! Голямата истина, ИСТИНСКАТА ИСТИНА! ИСТИНАТА НА ГЕРБИЗМА! ЕДИН Е БОЙКО И ДЯНКОВ Е НЕГОВИЯТ ПРОРОК! Това е положението! По пет пъти на ден започнах, обърнат с лице към Банкя да се кланям ниско и да отправям молитвите си към Него! Започнах (е, не съвсем по желание, резултатът от Неговото управление ме накара) месечен пост. За сега! Така обещава Той! Иначе, може и години да продължи, не знам! Нооооо Той по добре знае, затова, тъй като ние често не осъзнаваме и не търсим съзнателно собствената си праведност, със здравата Си ръка, Той ни принуди да постим! Благодаря Му! Започнах да давам милостиня. 2% от всяка стока която купувам, някаква част от цигарите, които пуша все още, под влияние на ереста, която изповядвах, преди да осъзная, колко заблуден съм бил, от винетките, от намалената заплата, от всичко! От всеки залък, който слагам в устата си, една част е милостиня, една част е дар за Него! И накрая, за да затвърдя праведността си, за да демонстрирам чистосърдечната си преданост към Гербизма, в края на годината, ако ми остане нещо след даването на милостинята, и ако съм жив след дългия пост и пет-пъти-на-ден молитвите, ще отида в Банкя и ще Му се поклоня лично! На Него, и на пророка Му! Междувременно трябва да започна Джихад срещу Станишев, срещу Наглите, срещу Октопода! Пътеводна звезда в тази борба ще ми бъде Първият Му Везир, ЦЦ! Подкрепа и кураж ще ми дават Фидосова и Цецка! Ще се борим с всичкото зло, до постигане на пълното господство на законите на Гербията, навсякъде по света! И така.... С БОЙКО напред! Айде, че стана време за Гербмаз, да проскам килимчето! п.с. Ако някой се чуди, защо така изведнъж съм прогледнал, да си кажа де! Щото нали....имам една ипотека, един друг потребителски кредит, една карта, кредитна, дето съм я източил..... Пък нещата, които започна Боко и пророкът му, страшно ми напомнят за ония, дето Жан Виденов ги направи...та, надеждата ми е, след Бойковата хиперинфлация да си изплатя ипотеката с една заплата, както в ония години направиха хората....и аз да намажа, тъй да се каже!
106
3
 
13
 
! Отговори
пешо преди 14 години
Дянков айде да си ходиш вече ,че ме нервиш.***-ДДСнесе бара бе пич.
105
0
 
6
 
! Отговори
ld преди 14 години
aide de kakvo stana oshte li reshava tristrankata? :) dano ne vdignat danyka s 2 procenta ,a da go namalqt za da moje poveche hora da si go plashtat...:)
104
0
 
8
 
! Отговори
Pancho преди 14 години
Това не е честно да не се пипат заплатите ва МО и МВР.Но ако се ограничи фонд Работна заплата естестествено е да се ограничат и заплатите на МО и МВР,защото основната заплата в тези ведомства се формерат на около 2 средни бюджетни заплати.Иначе ограничаване на заплатата води до намаляване на потреблението и от там до намаляване на производството т,е до нова по-тежка криза.
103
2
 
14
 
! Отговори
бреййй преди 14 години
хаха,айде сеага-ЦЦ казал че полужението се е влошило от както са влезнали във власта,демек сега е много по-зле от юли2009г.Какъв е иозвода?
102
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе как този *** ще вдигне ДДС.ами с него всичко се вдига .егати простаците.края идва
101
7
 
2
 
! Отговори
радикален преди 14 години
Исторически погледнато когато демократичните варианти се изчерпят и общото състояние позволява това ,обикновено се появява един МЪЖ-мразещт тристранките ,които обича реда и наказва мислещите по друг начин --има един дето се вози чат -пат в луфханза--тои може да свърши някоя работа..
100
3
 
17
 
! Отговори
name преди 14 години
виж сега не знам дали е крадливо било или не и не ме интересува, но ще ти кажаПрофесионалния ми стаж е от 1999г. започнах с 280 лв заплата, от тогава до октомви миналата година заплатата постоянно ми се е увеличавала и така в края на костовото правителство взимах 540 лв., в края на царското 1080 лв. в края на станишевото 1820 лв. и никога през този период не съм имал проблем да напусна и за 1 седмица да си намеря нова работа :)а сега Дянков за 9 месеца ни върна 9 години назад, това е истината:)
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разликата между Герб и БСП е ,че по времето на БСП имаше какво да се краде...
98
0
 
9
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Едно недоумявам, какво правят синдикалните вождове МИЛИОНЕРИ в тези разговори, нямат представителност и единственото в което са годни е да осребряват участието си. До кога ще потулват нещата!Да организират една кръгла маса и икономистите да излязат със концепции, да излязат с информация за реалното състояние на нещата!Разискват нещо, разписват нещо, кой какво предлага не е ясно, но едно се знае, хората ще плащат цената!
97
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пенционера- стига рева за станишката бе!това беше най крадливото правителство което ни е управлявало от 20 години, това че са ти дигнали пенсията означава че аз сега я плащам!при криза пенсиите и заплатите ги замразяват- твоята я дигнаха за моя сметка- за това ми ревеш за станишев.и на мен ми се реве като се сетя че твоето увеличение на пенсията сега излиза от моят джоб.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може пък ако спрем да пием отровните лекарства на фармацевтичната мафия да живнем:0)
95
0
 
8
 
! Отговори
ld преди 14 години
az syshto mislq che e po-dobre da se namalqt danycite , za da se uvelichi tqhnata sybiraemost , kakto napraviha ndsv s nqkoi danyci :)
94
0
 
7
 
! Отговори
радикален преди 14 години
това ,че потреблението се е свило само с 10% си го мисли и Дянков затова тои смята ,че може и без радикални мерки маипулативното боравене с цифри само влошава ситуацията защото отлага истинските решения--това е и даване на време за замитанед и изнасяне--знаете какво изнасяне...
93
0
 
10
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Ами отговорът не е ли очеваден? Държавата по стара традиция не я касае нито икономиката нито бизнеса. На всички е ясно, че има криза, че има дефицит, но държавата си прави оглушки и иска да си харчи както до сега, даже и повече. А в такива случай в нормалните страни се намаляват данъците и се свиват държавните разходи. Но ние сме нещо различно и не може да се наречем нормална държава
92
0
 
9
 
! Отговори
Soq преди 14 години
абе да ти кажа нищо не се е изловило, само ПР акции, министър Дянков поне като е бил толкова години в шатите да беше по прочел нещо за контрабандните канали там от 30-те години, ане да ни тества тепърва тук :)
91
0
 
9
 
! Отговори
Търговец преди 14 години
Аз едно нещо не мога да разбера, защо Хер Флик е решил да вдига данъците? Това е краткотрайна мярка, чийто ефект ще трае не повече от 5-6 месеца. След това, ефекта ще се върне като бумеранг. Фирмите ще почнат да крият обороти, ще крият служители, хората ще се ограничат в потерблението си и най-вече ББ ще изгубят електораСпоред мен по-адекватна мярка за справяне с кризата е да се намалят данъците с цел повишаване на икономическата активност.
90
0
 
7
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Тази статистика за полицията, която цитираш е само за официалните бройки. А цялата агентска мрежа, която не е ясно колко е, но със сигурност не е малко също е на хранилката и на заплата.