Тристранката обсъжда плана "Антикриза"

По обед ще разберем какво съдържа пакетът от мерки
23 мар 2010 08:57,
172
Тристранката обсъжда плана "Антикриза"
Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество (КНСБ, КТ „Подкрепа“ и кабинетът – бел. ред.) ще обсъждат днес пакета от мерки за подкрепа и устойчив растеж на българския бизнес, предложен от правителството.

Снощи от синдикатите оповестиха част от мерките, които са получили от кабинета „Борисов“.

Още по темата
22 мар 2010 18:12
686
Сред тях са:

- увеличаване на ДДС с 2%;

- ограничаване на средствата за фонд „Работна заплата” до 90%, без МВР и без МО;

- приватизация на „Топлофикация-София” и на НДК.

От страна на бизнеса Васил Велев /Асоциация на индустриалния капитал/ коментира, че в предложения от правителството пакет се съдържат голяма част от предложените от работодателите и синдикатите мерки, но отсъства най-важната – незабавно изготвяне на график и издължаване на държавата към бизнеса.

По думите му в пакета от мерки били възприети и различни предложения за пазара на труда – като например така наречената „икономическа ваканция” - до три месеца неплатен отпуск, при условие, че са изчерпани всички други средства за задържане на персонала при спаднали обороти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
11
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Голям кеф. Заплатите да се намалят с 10%, БЕЗ ТЕЗИ НА ФУРАЖКАДЖИИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ ИМ КУЧЕТА от МВР И МНО. И ДДС да се вдигне, та да могат червените "бизнесмени" пак да вдигнат цените. Почвам да тъгувам за Станишката, "царя", Костов, Виденов, Беров, Ф. Димитров, Луканов, Лупи и пр. "велики управленци". ЩО СПИТЕ, БЕ, *** ЧЕРВЕНИ, БЪЛГАРИ УЖКИМ, АМИ НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ????????
68
0
 
12
 
! Отговори
Фильо преди 14 години
Хора, спукана ни е работата,това с ДДС-то е само върха на айсберга.Синдикатите и те продажници щом се съгласяват на кожодерствата.Решението е едно,да бягаме към Европа!!
67
0
 
8
 
! Отговори
радикален преди 14 години
Които едно време си е плащал парното знае разликата във вида на фактурите--новите фактури ни унижават и ни карат да гледаме тъпо-молещо за обяснение--и ето тук е фирмата за дялово разпределение-- която можеше спокоино да я няма,ако нещата небяха нарочно осложнени от чиновническият гении--е за това аз искам съкращения-и те ще опростят нещата...
66
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това само показва колко странен идивид е българина. Колкото по-*** мерки му предлагаш толкова поерче се надпреварва "ДаПодкрепимДянков". Англичаните намалиха ДДС за антикризисна мярка, даже и евреите (а те от пари разбират) ни посъветваха да намалим ДДС, но ние нали си имаме "топ 100 финансист" - с две думи "***" работа!
65
0
 
9
 
! Отговори
немладеж, българин преди 14 години
"*** народ - слаба държава" казваха. По-вярно - крадливи и калпави червени народ и управление.Слушах "коментара" на колегите за вдигане на ДДС, уж за 1 година. Те, овцете, вече са готови да им вдигнат здравните осигуравки, защото (за жалост с право) очакват, че вдигане на ДДС ще повиши всички цени. За най-удачното досега предложение - държавните служители да си плащат сами частта от здравните осигуровки - нищо. Все са бивши или деца на военни и полицаи, също рускини и женени за такива.ТОВА Е.
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато ГЕРБ спечелиха изборите и бат` ви Бойко обяви, че министър на финансите ще бъде суперекспертът от Световната банка Симеон Дянков, някъде в този сайт написах коментар, че сме в голяма беда, тъй като от преките ми контакти със Световната банка съм се убедил, че там не само няма експерти, но и всички са безкрайно некадърни. Тогава бях обруган и оплют. Е, сега надявам се, лично се убедихте в това. Мразя да съм добър пророк!
63
0
 
12
 
! Отговори
321 преди 14 години
А ТИ ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ТОГАВА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ И ПОМИСЛИ ДО КАКВО ЩЕ ДОВЕДЕ!МАЙ НЕ РАБОТИШ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР И НЕ СИ ИЗПАДАЛА В СИТУАЦИЯ ДА ИМАШ ПЛАТЕНА ОТПУСКА ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА И КОГАТО ТИ ДАВАТ ЗАПЛАТА ЧАК ТОГАВА ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ ПРЕЗ КОЙТО СИ БИЛ НА РАБОТА ТЪПИЯ РАБОТОДАТЕЛ ТЕ Е ВОДИЛ В НЕПЛАТЕНА ОТПУСКА!сМЯТАШ ЛИ ЧИ В СЛУЧАЯ ЩЕ ВЛЕЗНАТ ПАРИ В БЮДЖЕТА ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР?ПРОСТО СЕ ДАВА ПЪТ НА СИВАТА ИКОНОМИКА!
62
0
 
18
 
! Отговори
borokaro преди 14 години
Тъйййй - някъде в края на работният ден може би ще разберем-този път окончателно колко са некомпетентни господата от герб-ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА ТЕСЛА СЪТВОРЕНА НЯКОГА - ЩЕ РАЗБЕРЕМ КАКВО ГОТВЯТ ЗА НАРОДА НИ - НИЩО ХУБАВО НЯМА ДА Е - И КЪМ ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ - МОЛЯ ДА СЕ ИЗВИНИТЕ ЗА ГЛУПОСТА СИ...МАКАР ЧЕ ЧОВЕШКО Е ДА СЕ ГРЕШИ - ИЗВИНЕТЕ СЕ ТУК - ПУБЛИЧНО
61
0
 
15
 
! Отговори
ИЗЛЪГАН преди 14 години
ТОЯ ДЯНКОВ ВЕРНО Е ЛУД ПО ЕДНО ВРВРЕМЕ И АЗ СЕ ПРОМИХ ЧЕ УЖ "MAЧКА" КОМУНИСТИТЕ А ТОЙ ВСЪЩНОСТ МАЧКА НАС
60
0
 
12
 
! Отговори
радикален преди 14 години
до преди години за определена деиност се искаха 1-2 документа за същата деиност сега се искат 20 --тези 20 документа вече са измислени за да оправдаят съществуването на още 20 нови чиновника --това е пример за паразитно самовъзпроизвеждане в средите на администрацията--атези които търчат от стая в стая как им е ...
59
1
 
12
 
! Отговори
писи преди 14 години
колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните
58
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Лошото в нашата държава е, че за когото и да гласуваш, все крадци управляват. Схемата вече е ясна. Последните 20 години я показаха - нова партия, след нея БСП, след това друга нова партия, и пак БСП, сега отново има нова партия, така че БСП могат да стягат редиците, пак е техен ред. Лошото е, че всички нови партии са от БСП и реално няма промяна в управлението.
57
0
 
14
 
! Отговори
ОPC преди 14 години
какво се вайкате вие сте ги избирали, младежите като нас, агитираха толкова силно за ГЕРБ, едва ли баба ми ще влезне тук да пише против ГЕРБ, но реално погледнато отново излъгани сме си останали
56
2
 
14
 
! Отговори
Иванова преди 14 години
Искам да ви кажа че редовите държавни служители от социални дейности,хеи ,данъчни, вземат заплати средно около 300 лв Разберете, какво по-ниско от това може да стане Ами да работят за минимални заплати тогава без никакви права!!!Може ли някой да ми каже какво е тогава "държавното" в " държавния служител" - само задължения, без никакви права! Ами господа отгоре , тъй като няма в момента държава, нека поне хората да знаят че няма и държавни служители!!!!
55
0
 
4
 
! Отговори
Desi преди 14 години
Чети добре какво пише! Не става дума за увеличаване на заплатите с 90 %, а за ограничаване на фонд "Работна заплата" на всички без МВР и МО
54
0
 
13
 
! Отговори
радикален преди 14 години
Аз96-97г--си ги спомням с умиление--тези хора ми промениха мнението за демокрацията--мисля да избягам в СевернаКОРЕЯ...
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проекта ГЕРБ = пари от структурите + лице на мутра + финансист, докарал до просешка тояга друга държава + силов министър-бивш полицай, "вишист" от НСА + ...... Не мисля че се налага да добавям другите ужасно много "известни" в това уравнение - "решението" е пред вас...да ни е честито :)
52
0
 
21
 
! Отговори
Иванова преди 14 години
Да , така е , в цял свят антикризисните мерки облекчават тежестите на хората, а в нашата страна вземат мерки против кризата, като унищожават обикновените хора Ами да си намалят заплатите поне с по-1000-2000 лв първо, а не да удрят най-ниските заплати!!!!! Позор България!!!!!!!!!!!!!!!
51
2
 
10
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Крадливи държавни служители ли? Любо, това си е пълна простотия, което казваш, от къде на къде ще слагаш всичките под един похлупак? Кой си ти статистик ли?
50
0
 
14
 
! Отговори
321 преди 14 години
ТОЯ МАЙ НАИСТИНА НЕ Е НАРЕД!КАКВО ОЗНАЧАВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА МВР С 90%, А В ЧАСТНИЯ СЕКТОР ДО 3 МЕСЕЦА НЕПЛАТЕНИ ОТПУСКИ-НАЯСНО ЛИ Е КАКЪВ ШАНС ДАВА НА ЧАСТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ДА НИ ВОДЯТ В НЕПЛАТЕНА И ДА НИ СЪДИРАТ КОЖИТЕ ОТ РАБОТА ЕДНОВРЕМЕННО БЕЗ ДА НИ ПЛАЩАТ ОСИГОРОВКИТЕ-ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ В СЛУЧАЯ!ДА СИ ХОДИ ТАМ ОТДЕТО Е ДОШЪЛ!