ДПС се оплака на Цецка Цачева от политическа репресия

В общината нямало нормални условия за работа
19 май 2010 12:40,
106
ДПС се оплака на Цецка Цачева от политическа репресия
Снимка: БГНЕС

ДПС–Кърджали отново демонстрира, че когато опре до подкрепа на хората от региона, партията няма равна. За 10 дни 53 400 души са се подписали срещу проверките на ГЕРБ в общината. Инициативен комитет внесе оплакването при шефката на парламента Цецка Цачева.

Неговият председател Ниязим Шакир прочете съдържанието на подписката: гражданите на Кърджали са „за” борбата срещу корупцията, но срещу „тенденциозните политически проверки”.

„За” спазването на човешките права, но „против” политическата репресия. Според Шакир показните действия на държавата в Кърджали изземват функциите на съдебната власт.

„Нормални условия за работа – силна местна власт”, е мотото на подписката. Доказателство, че условията за работа в Кърджали не са нормални, според Шакир, е спирането на проекти за 17 милиона лева.

Сред тях са изграждането на дом за възрастни хора и център за деца, страдащи от церебрална парализа. „Като граждани не можем да платим тази цена”, заяви Шакир.

Веднага след пресконференцията на ДПС отговор даде депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, която е от Кърджали. Според нея протестът не е на граждани от общината, а е изцяло политически.

Затова Караянчева увери, че партията й застава твърдо зад действията на държавата. Проектите не са спрени, а са върнати, защото са зле окомплектувани, разясни народният представител. „Проверките в Кърджали целят и ще постигнат спиране на всякакви машинации за злоупотреби с евросредства”, каза депутатът.

Според Караянчева 53 400-те кърджалийци, които са се подписали под внесения в Народното събрание документ, са били манипулирани. Става дума за грозна лъжа на религиозна основа.

По информация на депутата подкрепата е събирана пред джамиите, а на хората е обяснявано, че се подписват за това погребален ритуал вече да се извършва в святото място, е на в домовете на хората.

Другият начин за натиск бил „обичайният“. В общинските администрации кърджалийци са заплашвани, че няма да получат субсидии за тютюн, ако не се подпишат.

Цвета Караянчева има и снимки как подписките се събират пред джамиите. Депутатът обаче не представи доказателства за останалите си твърдения.

Предвид все по-честите изяви на непознати лица от ГЕРБ от парламентарната трибуна и пред журналистите, в края на пресконференцията стана малък конфуз. Репортер зададе на депутата от ГЕРБ въпрос, който сам определи като неудобен: "Как се казвате?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами хората от чудо вече и на северния полюс ще търсят работа какво срамно че не могъл да му отговори ами той защо не знае български или турски и не е заминал там че много му се иска да си напусне семейството и да търси да изкара някой лев за да оцелее много случаи има такива
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 84Г-н Колев. и аз като Вас искам да споделя един подобен случай. само че не в България . а в чужбина - Германия: мой познат от България работи в един турски маркет /там обикновено говорят на турски език/ обаче един клиент идва и иска нещо на немски език от нашия работник. същия дига рамене и казва. че не разбира немски - немецът гневно му отсякъл " Като незнаеш немски. какво търсиш в Германия..." Срам и позор за всички нас!!!
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като си спомня че на изборите ги питаха за кого гласувате ,те не знаеха името ,а само номера на бюлетината ,сега с тая подписка е същото ,кмета на кърджали защо не с е оплаче на президента ,а чак в европарламента занимават хора които изобщо не са наясно и то за вътрешни проблеми . Проверките са именно за европарите ,какво очакват от европарламента д а им помогне ,да ги оставят да крадат ли ? Абсолютно глупав ход ... интересно мие какво ще каже президента в случая
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предлагам да и увиличат заплатите на дпс двойно че малко са крали за 5 мандата.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДПС крадливата партия може да сзе оплачите на папата ако искате, като стте не доволни знаете пътя за Търция там ви чакат със сопата...
73
1
 
3
 
! Отговори
ОВЧАРЯ преди 14 години
И какво да се направи когата на времето седесарите узакониха тая анти конситуционна партия ДПС?
72
1
 
8
 
! Отговори
Колев преди 14 години
Пишете си каквото си искате...аз преди месец се завърнах в БГ. за малко и реших да обиколя страната та отидох с мой приятели/чужденци/ и до Кърджали и каква ми беше изненадата та то там не се чуваше Българска реч ..нито в магазините,нито в хотелите, а вярвам и в общината е така...това не е Български град въпреки ,че се намира в територията на България...трябва наистина да се направи нещо ,за да се слуша и Българска реч там,а не да ми развяват хартийки и да питат кой как се казвал-ужас!!!!
71
0
 
5
 
! Отговори
А фамилията ти? преди 14 години
А фамилията ти Кенан ли е?!?Пфу - цитирам:"Адем Кенан: За мен е унижение да съм едно с бившите си роби"Мазни ***, аз пък събирам подписи за реконструкция и модернизация на Бухенвалд - бройте ме дарител!
70
6
 
2
 
! Отговори
adem преди 14 години
Пледирам моите сънародници да не бъдат лишавани от основното човешко право на добро управление, под върховенството на закона, но съчетано с върховенството на правата на човека, заяви българският представител в Европейския парламент Метин Казак от АЛДЕ, ДПС в пленарната зала в понеделник вечерта в Страсбург. С речта си Казак изпълни ангажимент, поет пред повече от 54 хиляди граждани, подписали се против административния тормоз и множеството тенденциозни проверки в общините с кметове от ДПС."В четвъртък вечерта, на 14 май в град Кърджали, в Южна България ми бяха връчени петдесет и четири хиляди подписа събрани от граждани, които искат Нормални условия за работа и силна местна власт. Тази подписка е събрана от седемте общини на Кърджали. Хората подкрепят борбата срещу корупцията във всички нива на властта, но са против силовите методи и против зрелищните акции, чрез които изпълнителната власт изземва функциите на съда и прокуратурата", заяви Казак.Ораторът даде за пример 138-те проверки, на които е бил подложен кметът на Кърджали през последната година, като 13 пъти е бил проверяван само по един отделен проект.В 30-те общини с кметове от ДПС за по-малко от година е имало над 750 проверки, а в общините с кметове от ГЕРБ няма такива проверки, продължи Казак. Той направи достояние в Страсбург и факта, че областната управителка на Кърджали дори не разреши връчването на подписката да стане в сградата на областната администрация и се наложило срещата да се проведе на открито в центъра на града.Поех ангажимент да информирам европейските институции за този граждански протест, завърши Метин Казак.
69
2
 
4
 
! Отговори
"Как се казвате преди 14 години
Ха-ха, браво на репортера!"Ти кой беше?", "че не съм те виждал нито чувал до сега", "а си тръгнал адвокат на гъбравите да ставаш"!Бойко, дресирай си кученцата (и кучките) щото издишат! Обясни им да не палят на ДПС-то щото сте си комбина - просто тая част от обръча им (Кърджалийската) не ти е икономически-интересна (но пък с останалите си се погаждате добре)!!!Хайде със здраве и до нови предсрочни избори ;)
68
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Никъде не съм писала думата "само".
67
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 14 години
По списъка ще разберете,че подписалите се са хора с турски имена.И каква партия е тогава ДПС. Голямата тълпа чакащи за нови документи са предимно турци от страна и Турция и те се подписват под документа на ДПС ,като не се интерисуват от нищо Бг.Това е провокация и добре ,е че никой не обръща внимание на тези глупости. За какви репресии става въпрос като цялата администраиция в Кърджалийска област е под контрола на ДПС.
66
4
 
6
 
! Отговори
овчаря преди 14 години
Те половината неграмотни,как са се подписали?
65
3
 
9
 
! Отговори
ИЦО преди 14 години
Ограничиха им далаверите,няма пари,и взеха да реват.Браво на ББ.
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
samo bulgarite li sa s mozak v glavata !? i to vsichkite do edin .... ostanalite sigurno sa s palnej ot talash u 'tikvite' si ... spored tebe de, az sam na drugo mnenie.
63
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,
62
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
*** glupostite ,poneje sa maltsisnstvo vsi4ko kvoto stava e represia i diskriminatsia!!!Da varvat da revat na vratata na Dogan!Che toi e nasajdal problemite v tazi chast na Balgaria ot godini a ne da si tarsat glupavi opravdania!!!Proverki se pravat v tselata strana,dai da se dignat si4ki !!!!Pa posle revat 4e nema pari za tutuna im,pa kak da ima kato sami si otkadnali parite!Koi kvo si e drobil da si go sarba !!!!Ako ne im iznasa ei q Turtsia kade e da si digat 4ukalata i pravo tam!!!***
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еееее,ама пак ги "репересираха" и депресираха и дискриминираха.....защо ги проверявате,бе,хора? оставате *** да си правят джамии,да си ходят с шамии, да си строят сараи и "барбекюта" за милиони...те се самозабравиха вече тези ***. какво да кажат българите в кърджали? освен да си внесат автобуси с пришълци,да си съберат и те някой подпис,белким се чуе и българска реч там.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Моля другарко Цецке, ама Бойко не иска да си играе с нас."
59
2
 
10
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Събрани са 200 000 подписа. За колко време не знам.Българите могат да мислят и разсъждават. Затова не се подписват първосигнално, под натиск, заблуда или заповед."***" и "робска психика" използвай в автобиографията си. Не обиждай достойните българи, които се трудят и живеят с обичта, вярата и надеждата за България.