ГЕРБ фалира общини, твърдят от БСП

Управляващите орязвали бюджетите им избирателно
27 май 2010 18:32,
108
ГЕРБ фалира общини, твърдят от  БСП
Снимка: БГНЕС

Масова безработица и глад в общините. Прогнозата е на БСП. Според социалистите орязването на 138 милиона лева за общините при актуализацията на бюджета ще има фатални последствия.

По изчисления на депутата Димчо Михалевски от "Коалиция за България" това означава 21% съкращения в общините. От общо 26 000 работни места ще бъдат освободени 4600 души.

Съкращенията са в култура, здравеопазване и администрация, защо не се пипат парите на МВР, попитаха социалистите.

Левицата обвини новите управляващи в същото, в което беше обвинявана преди година – че разпределя средствата за общините избирателно.

Само че Михалевски посочи числа – съкращаването на средства за Бургас, Добрич, Столична община и Ямбол ще бъде със 17%, а за Смолян – с 25%, за Добрич, Генерал Тошево, Момчилград и Невестино – с около 33%.

„Правителството се опитва да закрие общините, в които ГЕРБ не управлява”, тълкува данните на Михалевски депутатът Антон Кутев. И добави, че социалистите нямало да го допуснат.

През 2008 година бюджетът за местната власт в България стигал почти 5 милиарда лева, през 2009-а е намалял с малко до 4,7 милиарда, тази година обаче съкращението е с 27%, или иначе казано – всички пари, с които ще разполагат българските кметства, са 3,4 милиарда.

Така на практика усвояването на средства от Европейския съюз ще бъде блокирано, прогнозираха депутатите от „Коалиция за България”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
агент 007 преди 13 години
Тя община Генерал Тошево отдавна е фалирала.Но не е фалирана от ГЕРБ,а от управляващия вече 20 години комунистически екип начело с Димитър Михайлов и Недко Марчев.Лично аз не виждам полза от съществуването и като община.Незабавно трябва да се направи административна реформа и общини като Ген.Тошево да се закрият.Ще се спестят милиони пари.
104
0
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 14 години
ПРАВ СИ.. БАЙ ТОШО АКО МОЖЕШЕ ДА ВИДИ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА БКП СЕГАШНИТЕ БЕСЕПАРИ КАКВИ КОАЛИЦИИ И ПОЛИТИКИ ПРАВЯТ СИГУРНО БИ СЕ ОБЪРНАЛ В ГРОБА
103
1
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
ех тая богата държава счупиха се комунистите да я крадът, ъъъъъъ ама тя държавата ни кога е станала богата като нали сме били под робство, после след войната фалираме и идват комунистите, значи комунистите са крали от себе си. Обърках се, значи те хем са крали хем са правили продукция ли? Нещо не ми се връзва! За да се краде трябва да има какво, кой по дяволите е направил България богата, че да я ограбва някой или всички ние сме промити американофили?
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Герб са много ербап ама после ще ги вкарат вярно в затвора, защото не всички са бездарници като тях!
101
5
 
5
 
! Отговори
БСП е отврат преди 14 години
Към БСП функционерите: ГЕРБ може би фалира общини, но вие БСП фалирахте България. Снощи, прехвърляюки каналите, случайно попаднах на СКАТ. Чух Татяна Дончева, БСП опортюнистката, как пламенно говори с любов към Турция и разбрах, че това реформистко крило от бившата БКП е предало не само идеологията си, но и собствената си държава. Няма значение към кое крило принадлежи Дончева, цялото БСП е партия с *** на главата. Пълна отврат. Към тях, може само отвращение и омраза да има нормалния Българи
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само да уточня в ДОБРИЧ кметица е г-жа Детелина Николова която е от ГЕРБ ,а и повече от половината от ОС са от ГЕРБ за това не знам тоя от БСП или в вас е грешката ама е не вярно
99
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
малко им е ...само ГЕРБ
98
6
 
6
 
! Отговори
gerb преди 14 години
точно така трябва...ДАВАЙ БОЙКО,С ТЕБ СМЕ
97
1
 
7
 
! Отговори
bg. преди 14 години
ГЕРБ...убиваха вашите дядовци,вземаха им имотите,животните...мразеха ги щото..работят и имат....сега им правят реституция....по братскиа комунистите са сладури...сергеьове и половина...когато делят чужда баница...нашите геьове са най...най...нема други с *** и корона
96
0
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 14 години
Че какво приписваш заслугите за неутрализирането на заплахата от Бен Ладен,нали Гоце,Станишефффф, Доганчо и Царя-Просяк пратиха командоси да го усмирят.Даже лично ПрезИдента ви ходи в Ирак да се бъзика с Терористите,я каква гонка си направиха...
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** герб!
94
5
 
7
 
! Отговори
гербава чума преди 14 години
Благодаря ти, другарю Борисов! Благодарение на теб вече от нищо не ни е страх. Нито от вулкана Ейяфятлайокутл, нито от Бин Ладен, нито от кафявата гербава чума!
93
6
 
6
 
! Отговори
обвинявай герб преди 14 години
По-големи комунисти от гербавите няма. Така, че ако обвиняваш комунистите, на първо място обвинявай герб.
92
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 14 години
***, като уточнение подчертавам, че не съм гласувал за ГЕРБ. Но сто пъти предпочитам която и да е партия пред антибългарските БКП-БСП и ДПС, които унищожиха България.
91
1
 
2
 
! Отговори
Радо преди 14 години
Така,значи да разбирам че не е *** правитеслство-което с отпуснати пари от ЕС си проведе местните изборикоето накара един чужд политик да призове-за бога,смилете се над народа сикоето си купуваше тоалетна хартия от 50 лв. ролкатакоето краде до последната минута на мандата сиЗа едно и също ли говорим приятелю??
90
0
 
0
 
! Отговори
bg. преди 14 години
до87...не миличка..!всичко ми е ок....ако те възбуждам ?ела да ти друсна сливата....
89
3
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 14 години
Виж сега пингвинчо,ти като си свикнал да лапкаш,това си е твой проблем,тичкай при Доганчо-Сополанчо,и Станишката,и ето ти Тройна коалиция,а мен не ме мисли,аз не се навеждам пред никоя партия,нещо ми се гади от трупове.А ти комунистче мазно,поплачи си,и свиквай,че скоро не ви виждам да се докопате до власт.
88
2
 
2
 
! Отговори
до българин преди 14 години
Хахахаха...А днешните малко по-нетипични комунисти (ГЕРБ) ще фалират държавата, като я превърнат в 51 ви американски щат. Мисля, че това те успокоява. Повтаряй си го. Докато не дойдат съдии изпълнители да те изхвърлят от мизерния ти апартамент за неплатени сметки. Важно е да няма паника, нали :)))))))))))))))))
87
0
 
0
 
! Отговори
До bg преди 14 години
Е, поне на някой да се харесаш, щото явно в последно време никой друг не ти се кефи. Разбирам те, пич. Животът ти е кофти. Съжелявам те. Ама горе главата. Може и да ти мине.
86
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 14 години
БСП, като типични комунисти, сте изключително нагли и безочливи. Вие за 45 години фалирахте държавата и я превърнахте в съветска република. Вие - БКП-БСП, ДПС-Доган и НДСВ разграбихте, унищожихте и фалирахте България и ни разсипахте живота, а сега имате супер наглостта да давате "акъл" и да изразявате някакво ваше "мнение". Никой не ви иска мнението. Не ви искаме БСП. Трябва да бъдете забранени със закон като антибългарска партия, която винаги е била против интересите на българите и на България.