Цачева работи, мъжът й гледа детето

Работата на съпруга в Булгартабак не водела до конфликт на интереси
16 юни 2010 14:45,
95
Цачева работи, мъжът й гледа детето
Понякога Цецка Цачева върши чисто женска работа, например плете дантела. Снимка: БГНЕС

С какво се занимават мъжете на силните жени? Неволно парламентарните репортери получиха отговор на този въпрос, работейки по темата за евентуален конфликт на интереси на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Според публикации от октомври нейният съпруг Румен Данговски е експерт в Булгартабак и има отношение към предстоящата приватизация на цигарения холдинг.

Данговски е архитект по професия и досега е работил към гробищните и църковни паркове в Плевен. В Булгартабак е назначен без конкурс, защото за длъжността не се изисква такъв.

Цачева беше категорична, че няма конфликт на интереси и обясни дейността на мъжа си така: „Занимава се с узаконяване на недвижими имоти на Булгартабак, които до момента нямат Акт 16. Сега е в командировка по оправяне на имотите, които са свързани с приватизацията”.

Данговски е завършил Братиславския технически университет и има диплома за инженер-архитект.

„Категорично няма отношение към приватизацията, защото не е директор на никакво звено, отдел или каквото и да е. Категорично няма конфликт на интереси. От него нищо не зависи”, обясни Цачева.

На въпроса, защо при преместването в София не е потърсил работа като архитект, Цачева отговори с обяснение на сложния бит в семейство, в което съпругата е високопоставен политик.   

Парламентарната шефка се оплака, че работи 168 часа в седмицата. От тази гледна точка единият от съпрузите трябвало да е на нормирано работно време, за да се грижи за семейството.

„При наличието на непълнолетен член на семейството някой трябва да полага грижи за това семейство в чисто битов план”, обясни житейските си неволи Цецка Цачева. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
23
 
! Отговори
хах преди 13 години
някой да не си помисли че има конфликт на интереси.....няма никакъв, ама никакъв конфликт, всичко е ок
6
1
 
20
 
! Отговори
ники преди 13 години
168 часа?! Хъммм, през деня, асно с какво се занимава, ама през ноща, какво работи...?
5
0
 
20
 
! Отговори
:D:D:D преди 13 години
Хахаххаа ето я шефската квота за жени и детегледаческата квота за мъже в действие. :DГолем смех , дано таткото се справя с дИтетУ . :D
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"от октомври нейният съпруг Румен Данговски е експерт в Булгартабак и има отношение към предстоящата приватизация на цигарения холдинг." Нерде Ямбол, нерде Стамбол? По професия АРХИТЕКТ, пък сега "експерт" по приватизацията на Булгартабак! Да не стане като "консултацията" на философа Доган за строителството на хидровъзела "Цанков камък"
3
1
 
26
 
! Отговори
pege преди 13 години
Еми така е като до 1992 година не е работила сега да си го навакса. Па не е ли малко дърта за дете което мажо и го гледа.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големия БИК-БРАДЪР. Май...та ви нещастни ***, облечени във власт от нас.
1
5
 
15
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 13 години
samo parvanov naroda shte glasuva pak za nego badete obedeni shte se trashkate kato vi nakaje naroda i to zdravo naroda dava no i vzima vlast tova se kazva izbori do dupka ne moje da vdigat dvoino vsi4ko i pak da ne varvi da lapat samo a za naroda ku4eta go qli i samo sakrashteniq i biznesa e smazan i parite ot evropa nqma