ДПС с нови условия към ГЕРБ, за да подкрепят бюджета

Искат пари за общините и средства за вероизповеданията
22 юни 2010 19:24,
200
ДПС с нови условия към ГЕРБ, за да подкрепят бюджета
Снимка: БГНЕС

След като миналата седмица от ДПС дадоха да се разбере, че биха подкрепили бюджета, само ако на отделен ред бъде записано, че тютюнопроизводителите ще получат 116 милиона лева, днес поставиха допълнителни условия.

Едното е да се намали орязването на капиталовите разходи за общините.

Второто е по-любопитно – да се преразгледат парите за вероизповедания.

Алиосман Имамов посочи, че парите за християнската религия са намалени с 6%, а за мюсюлманите – с 55.

Защо се е получило така? Управляващите са решили да съкратят с по 100 000 лева средствата и за двете религии.

За православната вяра обаче се намаляват от 1 млн. и 600 хиляди лева, а за мюсюлманите – от 180 хиляди лева. Така, на практика, за църквата ще останат милион и половина, докато за мюсюлманите – само 80 000 лева.

Лютви Местан каза, че вероятно ставало въпрос за „техническа грешка”, но уточни, че има „известни съмнения”.

ДПС иска парите и за двете религии да се орежат пропорционално. Например с по 20% разясни Имамов. Така обаче църквата вече ще получи с 320 000 лева по-малко.

Така или иначе парите за религия бяха поставени като второ условие за подкрепата на бюджета.

На въпрос дали ако бъде изпълнено конкретното им искане – сумата за тютюнопроизводителите да бъде вписана като отделен текст в закона за актуализацията на бюджета – групата на ДПС би го подкрепила, Имамов припомни, че на второ четене се гласува текст по текст.

От партията на Ахмед Доган имат и други идеи за преформулиране на новия бюджет.

Сред тях – съкращаване на средства от МВР, които да бъдат пренасочени за здравеопазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
еееееееее браво бе. :D:D:D хахахха сега хвърли платените герберски даскачи в тъча. трескаво се чудят как да се измъкнат и каква нова лъжа да измислят. направо им направи един мощен ***.
79
3
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аааа,сега разбрах защо Доган не ползва моя....хеликоптер;обръчите ....му няматдържавни поръчки и съответно не правят.....отчисления за.....него.Няма койда му плаща хеликоптера.....завалията.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС е мъртво ... живея в смесен район и виждам че мюсолманите вече прозряха истината за ДПС. Пладнешкия хайдук Доган се опитва да одмъкне като за последно каквото може ... следващите избори ще са много неприятна изненада за Доган.
77
4
 
5
 
! Отговори
ама къв си ти ве ?? преди 13 години
ама къв си ти че ще казваш кои пари за религия да се намалят и увеличават ве !!! кой си ве ?? откаде се зе..... как ще си позволявш!!! марш обратно в дупката на ке*ефа... аре пускам кранчето и беж у каналот !!1 амахат.. само засмардя и вентилатора ще трябва да включа.. амахаа
76
5
 
10
 
! Отговори
петров преди 13 години
само едно ще ви кажа и изчезвам, за да гледам мача. щом вече и тези които са гласували за ГЕРБ желаят оставката им, то сами си правете извода.....
75
1
 
11
 
! Отговори
70-ти преди 13 години
За жалост си много прав.Ахмед Доган е най-хитрото *** сред политиците ни.За това и си върти синджирчето(държавата) на показалеца си както той си иска.
74
4
 
10
 
! Отговори
муткуров преди 13 години
абе няма ли кой да му тегли един ....порязан на тоя от снимката...
73
5
 
14
 
! Отговори
калоян преди 13 години
сега разбирам защо цялата нация желае оставката на Борисов. а като се замисля, че и аз гласувах за него.....поне имам достойнството да си призаня когато съм сгрешил.
72
6
 
6
 
! Отговори
Къш преди 13 години
Къш,, чиба.. къш от тука догане... беги... беги си у анадолу !! аре .. аре макра и баста !
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mmm daaa dobre se sprqva Boko Tikvata. dobre se sspravq s kradeneto na pari.
70
6
 
8
 
! Отговори
13 преди 13 години
тука един платен драскач пак си пише сам и си отговаря--не е интересно но му се чудя на акъла---видяха какво стана в габрово и пак зяпнали като хипопотами--а пък затънали в *** до шия----САМО ГЕРБ И БОЙКО
69
6
 
8
 
! Отговори
МИНА преди 13 години
ДПС винаги изнудва и си постига целите , но не е виновен както казвате БОРИСОВ.За сега Бойко се справя, всепак има някакво действие.Неможе всичко да се оправи туко така-но виждаме че има надежда да сложи ред в тая държава.Но ние какво правим не ходим да гласуваме сега ДПС пак иска да прави пазарлъци.Ако всички бяхме гласували сега щеше да ни е лесно.
68
7
 
8
 
! Отговори
Пророк преди 13 години
Не се шашкайте. Зад Доган няма никой. Той е пътник и добре го знае. Американците не могат да се месят в работите на ЕС, а техните верни кучета турците съвсем. Доган не може да издържи повече от 2 години извън властта, защото мършите около него няма какво да плячкосват и ще го напуснат. После ще делнат ДПС и Доган отива в историята !
67
7
 
15
 
! Отговори
яьааяа преди 13 години
Значи още една грешка на тия *** от ГЕРБ Само и само да лапат са готови на всичко А забравиха че една от причините за дето хората гласуваха за тях е че бяха против политиката на ДПС А сега за пореден път ще предадат това за което пропагандираха Не сам врачка но вече знам че ще излязат от политиката като наи осралата се партия досега
66
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доган е мъдър,защото обръща страхливостта на Борисов в своя полза !!! А Бойко просто е новобранец в тази сложна игра на мишка и котка в политиката...Бойко е праволинеен и предсказуем като капризно дете, а Ахмед е гърмян заек...Повратлив и хитър,винаги с един ход пред другите кавали....Но и той ще си намери майстора рано или късно....Знам само, че този майсторняма да е Бойко !!!!! Мишок...Бойко е мишок, за жалост на тези които му повярваха......
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оня ден почти всички хора от коментиращите се кефеха че Галев е прострелян и евентуално ще мре.Аз не се радвах много,по-скоро даже ми бе безразлично за тоя бандит.Но ако Доган го ликвидират,обещавам да направя маса за приятелите ми и да вдигаме наздравици за здравето на убиеца му цяла нощ!
64
4
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Просто не е истина. Ако те познават от преди или те свързват по някакъв начин с "Възродителния" процес съвсем сигурно е, че нищо няма да си купиш от там. Това беше извън темата. ДПС няма за какво да се пазарят, защото сега ОТ ТЯХ НИЩО НЕ ЗАВИСИ.
63
5
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Рядко се паля, но на тая тема съм чувствителен! Колко станаха селата в България, където на роден език не можеш и хляб да си купиш???? Някой задавал ли си е тоя въпрос.....обиколете силистренско, шуменско, разградско.....Кърджали и околията отдавна са турска губерния.....
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
61,и що не знаеш за Доган?Защото е най-големият мафиот в държавата?Защото си прави каквото си поиска безнаказано?Защото се гаври с българи и турци?
61
2
 
9
 
! Отговори
man преди 13 години
НА НЕГО ОХРАНАТА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА ПРИМИЕРА И ПРЕЗИДЕНТА ВЗЕТИ ЗАЕДНО