Цветанов за пуснатите от "Всичко коз": Недоумявам!

"Държавата е безсилна пред съдебната система", призна той
3 авг 2010 15:28,
503
Цветанов за пуснатите от "Всичко коз": Недоумявам!
Снимка: БГНЕС

"Държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България, и за всички българи, които плащат данъци на държавата".

Така вътрешният министър коментира решението на апелативните съдии да пуснат под парична гаранция тримата задържани при операция "Всичко коз".

Още по темата

"Недоумявам за необходимостта за подобно решение, след като по делото бяха призовани петима свидетели, които обясняват кой, къде, кога и защо е извършил деянието. Предоставени бяха томове материали и доказателства.

В автомобила на данъчната служителка, която е играла ролята и на счетоводителка, бяха открити собственоръчно попълнени готови фактури на разследваните фирми.

За две години задържаните по операция "Всичко коз" са причинили щети за над 250 млн. лв., а за последните 3 месеца – над 30 млн. лева", поясни пред "Фокус" позицията си Цветан Цветанов.

Министърът смята, че "с подобно решение на съда не се дава шанс да се извърши качествено разследването".

По-рано днес съдът освободи под парична гаранция задържаните при операция "Всичко коз".

Венко Кръстев излиза на свобода срещу 10 хил., 5 хиляди лева е гаранцията за Магдалена Кръстева, на Мария Китова – 1000 лв.

В мотивите на съда се казва, че няма достатъчно данни за това, че тримата са били част от организирана престъпна група, извършвала данъчни измами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е , хубу де !Кой трябва да я оправи тая система , че да заработи ?Защо постоянно ми обясняват ,че не работи ?
17
15
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цирка не е Цветанов, цирка е нещото наречено съдебна система - което за 20 годни не успя да осъди един истински престъпник. Съда в моемнта осъжда само длъжници на топлофикация ефективно. Друго нищо не може.
16
12
 
57
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Законотворците като са некадърни, незнам защо са му виновни съдиите ?
15
15
 
52
 
! Отговори
Веги преди 13 години
Нека си недоумява. Той ще продължи да недоумява и когато си отиде. Защо не се прекрати кражбата на метали, а? Ами някакви стари техни познайници стават мишена за разчистване на сметки. А, да - и бившите. Сигурно преди изборите всички други партии ще са в затвора за по-сигурно, че то с тия далавери....
14
18
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво ,ченгетата в БГ им се иска но не им стига мозъка 2 свестни доказателства да съберат.
13
17
 
57
 
! Отговори
djon преди 13 години
време е да поумнееш малко господин министърррррр
12
17
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май ще трябва дя си назначите и някой съдия от ГЕРБ г-н Цветанов.Сомо това ви остана.На всякаде другаде почти, сложихте се нови хора, нали.Ваши ли са наши ли са незнам , онзи където си организира като някогашните" мутри" към който и той принадлежеше разни срещи по бензиностанцийте ще каже.Не че му вярваме но все пак нали той е шефа...........на цирка.
11
31
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман от тоя...........няма ли да спре да се прави на обвинител и съдия. Да си чисти МВР-то, че всички престъпници се оказва от там идват.
10
7
 
56
 
! Отговори
zana преди 13 години
balgarskijt sad e sme6en .korumpirani sadii i prokuropi
9
15
 
82
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Е то е ясно, и аз да открадна 250 милиона и мен ще ме пуснат когато си поискам. За такива дела трябва специализиран съд. Не може някакви редови съдии, да съдят хора присвоили 250 милиона, това не е сериозно.
8
3
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако доказателствата са солидни и съдът пуска престъпници то този съд е най-големият престъпник! Ако доказателствата наистина не са достатъчни за това са виновни МВР.
7
30
 
60
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
E действат според това което са написали в НС. И спокойно можеш да видиш кой е с мнозиство и приема законите. Ал Бънди за толкова *** ли ни има ?Тези от ГЕРБ все си измиват ръцете я със Станишев, я със съдебната система......
6
32
 
48
 
! Отговори
pazi reitinga Cecko! преди 13 години
na snimkata : naj o4udeniat nosa4 na papki u celio svet!
5
16
 
113
 
! Отговори
mnenie преди 13 години
Време е да си внесем съдии отвън. Който е за, да гласува.Как все няма достатъчно доказателства???
4
22
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе обесете ги тези червени съдии бе! Борисов! Променете тази съдебна система! Какво е това - съдя може да стане всеки след като завърши! на 23 години без да е проучван, веднага му се дава достъп до квалифицирана информация и става в миг недосегаем!
3
19
 
110
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав е ЦЦ. За съжаление мафията и българския съд са едно! Не е нормално хора да взимат по 15 заплати и да мрънкат че са им малко да не правят нищо. Това е ПОЗОР!
2
16
 
123
 
! Отговори
фичо преди 13 години
Българският съд е пълен ***!!!
1
16
 
126
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
На Българския съд никога не му достигат доказатествата!!!!