Цветанов за пуснатите от "Всичко коз": Недоумявам!

"Държавата е безсилна пред съдебната система", призна той
3 авг 2010 15:28,
503
Цветанов за пуснатите от "Всичко коз": Недоумявам!
Снимка: БГНЕС

"Държавата е безсилна пред съдебната система. Безотговорно и обидно е за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България, и за всички българи, които плащат данъци на държавата".

Така вътрешният министър коментира решението на апелативните съдии да пуснат под парична гаранция тримата задържани при операция "Всичко коз".

Още по темата

"Недоумявам за необходимостта за подобно решение, след като по делото бяха призовани петима свидетели, които обясняват кой, къде, кога и защо е извършил деянието. Предоставени бяха томове материали и доказателства.

В автомобила на данъчната служителка, която е играла ролята и на счетоводителка, бяха открити собственоръчно попълнени готови фактури на разследваните фирми.

За две години задържаните по операция "Всичко коз" са причинили щети за над 250 млн. лв., а за последните 3 месеца – над 30 млн. лева", поясни пред "Фокус" позицията си Цветан Цветанов.

Министърът смята, че "с подобно решение на съда не се дава шанс да се извърши качествено разследването".

По-рано днес съдът освободи под парична гаранция задържаните при операция "Всичко коз".

Венко Кръстев излиза на свобода срещу 10 хил., 5 хиляди лева е гаранцията за Магдалена Кръстева, на Мария Китова – 1000 лв.

В мотивите на съда се казва, че няма достатъчно данни за това, че тримата са били част от организирана престъпна група, извършвала данъчни измами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
34
 
! Отговори
red преди 13 години
ЧЕ НИЕ СМЕВ СИ ОТ ГЕРБ БЕ ПИЧ ЩО ГИ ПУСКАТ КОРУМПИРАНИТР СЪДИЙ
37
1
 
39
 
! Отговори
male преди 13 години
PR na gerP e rqzaneto na lentite na magistralite i sme6nite akcii.tova e-ni6to pove4e i polezno za obiknovenia grajdanin
36
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всичко коз -> без коз -> капо на Цветанов
35
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
алооооооооо платените герберски драскачи? къде остана народната подкрепа. нали все повтаряте, че "целият народ подкрепял сегашното управление". е защо ли оставам с различно впечатление, когато чета коментарите в новините, или когато гледам резултатите от различни анкети. хмммм....
34
11
 
39
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
А всъщност Цветан Цветанов е главният прокурор на Р България или се бъркам ?
33
9
 
49
 
! Отговори
Hha преди 13 години
Няма нужда от специализиран съд, а от специалисти разследващи. Сегашните мутро-ченгета могат само да разбиват врати и да правят екшъни. После искат по нагласени свидетелски показания да осъдят някой. Малкото, които се опитват да работят са ги набутали по мазите и им спъват работата, а на края защо ги пускал съда. Ами за такива доказателства - такава присъда.
32
1
 
36
 
! Отговори
sasho преди 13 години
uristite rabotqt s fakti i dokazatelstva.nqma nito 1 dokazatelstvo za sapri4astnost na tezi lica za u4astie v prestapna grupa.zapoznaite se malko s vaprosa i nedeite da govorite na izust.
31
4
 
36
 
! Отговори
chach преди 13 години
da vzemat da si napraviat edin kongres vsichki advokati i sadii,a pak nie 6te pomislim kakav trotil da izpolzvame.te sa nedosegaemi.v edna darjava eta mnogo iako gi vdiava.xodiat vinagi s jalto na ga6tite.taka triabva da e i v BG.
30
5
 
50
 
! Отговори
4Х4 преди 13 години
Нито съда ни е съд, нито полицията е полиция, каквато е държавата - такива са и институциите. За съжаление нямаме по-добри, такива са. Но вместо да се конфротира Цветанов трябва да се кооперира със съда в полза на общата кауза - борба с престъпността. Само така може да се получи нещо.
29
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си прав.
28
10
 
57
 
! Отговори
Физкулт Ура преди 13 години
Цурко маммин. Това не ти е като в училище да викаш подир хлапетата и само ти да казваш кой, каква оценка заслужава. Да си министър на МВР е маааалкооо по сложно. Ама пусти му и възможности ... не достигат. Започна да ни струваш твърде скъпо. От сега се стряскам като си помисля за сметката от Страсбург ! Ще трябва да теглим заем от МВФ за да изплатим обещетенията заради малоумията на МВР.
27
3
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а *** те не са некадърни, действат с умисъл!това не са нормативни уредби а извинения и бани.. а милициятата са теляците!
26
19
 
62
 
! Отговори
Цуци преди 13 години
Абе Цвръцко, не разбра ли, ***, че в България хората са НЕВИННИ до ДОКАЗВАНЕ на ПРОТИВНОТО? Набий си го в тъпата милиционерска тиква. Иначе съдиите, че са корумпирани, са. Че прокурорите и дознателите са некадърни пияндета, са.Но това не дава право на Ченгето да раздава правосъдие.Прав ли съм?
25
9
 
67
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Да сформират специализиран съд, както в Италия, и да ги почват по ред. Хайде бе, омръзна ми от куци и болни мутри, дето предишната вечер са пили е *** до 6 сутринта, а на следващия ден идват с патерици в съдебната зала. То е ясно, че конвенционалните съдии не могат и не искат да се справят със ситуацията. Правят специален съд и ги почват. Е**ал съм му майката и на демокрацията и на правата на човека. Когато станем цивилизована държава с цивилизовани хора, тогава ще спазваме човешки права и т.н
24
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледай още Диков.. може да станеш като него! Работил съм за него, мога да ти кажа, че диков е за жълта книжка от много време насам!
23
9
 
56
 
! Отговори
Юстиция преди 13 години
Другарю Физкултурник,В тази държава има закони и те изискват доказателства при повдигане на обвинения и осъждане за престъпления!Това , че вие искате да осъдят някого за когото не сте събрали доказателства не е проблем на съдебната система а на многобройното ви МВР, както и хилядите СРС-та за които плащаме ние данъкоплатците...
22
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво недоумяваш бе ***. за да осъдиш някой са необходими доказателства. не като вас. посочвате бай Колю, че е виновен и КРАЙ. е чакай малко ве момче. къде са ти доказателствата? Аз им се чудя на всички задържани до този момент как така не са ви осъдили още в Страсбург. аз ако бях щях да го направя. не може някой така да ми петни името поради свой лични убеждения и желания. първо докажи нещо, пък тогава се показвай по платените медии.
21
5
 
46
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
До 19 Явно виновен е Станишев, че такава съдебна система им е дал в наследство.
20
8
 
55
 
! Отговори
Калин преди 13 години
що бе цецко и нормалният човек недоумява как може да държите по столичните арести повече от 50 дни хора без криминални досиета!само що то на няккви обладани от идеологии им се е превидяло нещо!хора с досиета ги задържате и за няма 24 часа .. но инак сте дейни!пълни шменти сте - абсолютни капели!силни сте срещу обществото!
19
16
 
52
 
! Отговори
ilteko преди 13 години
Не българският съд, вие сте смешни. Гледахте ли Сашо Диков по канал3. Циркът е пълен. Ако и сега съдиите си замълчат, след тези обиди......Ало, гербери, отворете си очите и ушите.