Франция ни връща точно 41 роми. На три пъти, с чартъри

До днес от Външно твърдяха, че не знаят за депортирането им
19 авг 2010 12:30,
251
Франция ни връща точно 41 роми. На три пъти, с чартъри
Снимка: Булфото

Общо 41 българи от ромски произход ще бъдат върнати у нас от Франция, съобщиха от Министерството на външните работи.

Първата група от 13 души ще бъде в България на 25 август с полет от Париж до Варна.

По същия маршрут ще бъдат върнати още 12 роми, на 10 септември. 

Последните 16 души ще кацнат, но този път в София, на 17 септември.

Още по темата
След като в сряда от МвнР съобщиха, че наши роми не са депортирани от Франция и "подобна процедура не се очаква в скоро време", днес от ведомството обясниха, че вече има развитие по случая.

Очаква се днес в северната ни съседка Румъния да пристигне първият самолет със 79 роми.

Втори полет ще има в петък, а трети е предвиден за 26 август.

По първоначални данни румънците са се съгласили да бъдат депортирани срещу заплащане - те ще получат по 300 евро на възрастен и по 100 на дете.

За да не се допусне обратното им връщане, Франция ще снеме биометричните им данни.

От френското външно министерство твърдят, че предприетите от тях мерки по отношение на незаконно живеещите в страната роми са в пълно съответствие с нормите на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
25
 
! Отговори
попа преди 13 години
Е добре де,нали "най-социалната държава" ни размахваше пръст да сме били толерантни към малцинствата и да сме пазили етническия мир? Нали ни задължаваха да спазваме правата на малцинствата? А те самите какво правят, когато не им изнася? Значи ние "възродителен процес", т.е. депортиране на турци на югоизток не можем, а Франция - депортиране на роми може? Къв е тоя двоен стандард сега? Ще стане лавина обезателно - днес те 46 роми на нас, утре ние - половин Кърджалийско на комшийте, и така...
15
4
 
13
 
! Отговори
7777 преди 13 години
Ами във Франция има милиони араби,евреи,будисти които им стрелят по куките, палят колите,взимат хиляди евро на година от социалните ама нашите *** им пречат искарвайки жълти стотинки по улицитеБорисов да изгони всичките мързеливи и крадливи франсета от България
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Охххх, 40 *** , ако е само толквоа не е проблемТе тук на ден по толкова се раждатАма не могат ли да ги сложат в подводници с малко кислород и да ги запратят на дъното на Атлантическия океан вместо да ги връщат с чартъри???
13
8
 
13
 
! Отговори
бг преди 13 години
Е КАК МОЖЕ ВЕ? Уж сме демокрация,а правата на ромите не се спазват нито тук,нито във Франция.
12
23
 
7
 
! Отговори
Сезгин преди 13 години
Да ги връщат хората, след като така са се разбрали и са ги компенсирали, лошо няма.Дано обаче държавата ни да се сети да се погрижи за депортираните, а не да ги остави само да се чудят къде да живеят. Нужно е да се осигурят минимални условия за живот. И дано не чакаме самолетите да кацнат и тогава на пожар да се чудим какво да правим хората. Планиране трябва.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, ама верно *** от малки мислят за размножаване. Гледайте го и тоя: има-няма 4 години, ама вече си е намерил пластмасова жена за тренировки. Гледайте като "порасне" и стане на 8. Лелей!
10
3
 
25
 
! Отговори
Пич преди 13 години
И какво стана сега, обединена Европа, право на свободно предвижване ? Защо лишават ромите от човешкото им право да избират къде да живеят ?! Те са си избрали Фрнация. Държавата Франция да се погрижи за тези хора, да ги интегрира, да им намери работа, да им намери жилище. Не така с лошо, не така. Да не говоим фрнцузите колко филма направиха как ние българите нарушаваме правата на ромите и колко сме лоши и нецивилизовани. Ако е така, да се разпада ЕС и всеки за себе си.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЩЕ ВМИРИШАТ САМОЛЕТИТЕ -ДАНО ДА СА ФРЕНСКИ ,ЗА ДА ВИДЯТ ЗА КАКВА СМРАТ СТАВА ВЪПРОС...!!!
8
4
 
17
 
! Отговори
az преди 13 години
Ха-ха-ха-ха 40 *** ли са им проблема на франсетата, та там официално има над 750 000 френски ***, те опряха до тия 40 ...
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да не фъркат на връщане самолетите празни,предлагам в тях да се качват все още не били във Франция роми.Или направо да натоварят куфари с пари и да почват да ги раздават из катуните срещо сваляне на биометричните данни на получилите пари роми.
6
0
 
39
 
! Отговори
Балканец преди 13 години
Защо така бе братя европейци? Нали много защитавахте правата на малцинствата и най-вече на ***. Защо сега ги връщате, а не ги интегрирате във вашето общество, така както ни съветвате нас ние да ги интегрираме???
5
0
 
38
 
! Отговори
Ах преди 13 години
Този на снимката бяла жена си е намерил :D
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
рома не е ли алкохолно питие? защо ги наричате така тези обекти?
3
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само чакайте да разкажат в гетото, че са им дали по 300 Евро и ще видите какво ще последва! Жална им майка на французите! Следващият път ще трябва да връщат не 41, а 100 пъти по толкова!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
te 6tom ot 40 mangala sa se izpla6ili i ni gi vra6tat nie kvo da kajem za stotici hilqdnata sgan tuka
1
16
 
4
 
! Отговори
добре дошли преди 13 години
Братя ***!