По 300 евро на ром и бегом в Румъния и България

От Париж за Букурещ днес лети самолет със 79 души
19 авг 2010 09:52,
165
По 300 евро на ром и бегом в Румъния и България
Снимка: БГНЕС

Франция започва експулсирането на първите от около 700 роми, съобщи ВВС.

Самолет със 79 румънци ще излети днес от Франция, като част от усилията на властите да се справят с незаконно живеещите в страната малцинствени групи.

По първоначални данни румънците са се съгласили да бъдат депортирани срещу заплащане - те ще получат по 300 евро на възрастен и по 100 на дете.

За да не се допусне обратното им връщане, Франция ще снеме биометричните им данни, съобщи френският министър на имиграцията Ерик Бесон.

"Това ще ни помогне да предотвратим даването на пари на хора, които вече са ги получили. Те могат да се върнат пак във Франция, защото това е в рамките на закона, но няма да има къде да паркират караваните си незаконно, нито ще имат право на хуманитарна помощ при доброволно завръщане", каза той.

Не е ясно кога точно ще бъдат върнати българските роми, които са значително по-малко от румънските. 

Според българския посланик Марин Райков никой не може да каже колко точно са българските роми във Франция.

Българските и румънските граждани имат право на свободен престой във Франция до три месеца, но след това трябва да докажат, че имат работа, здравно осигуряване и доходи.

Още по темата
Действията на Франция по отношение на ромите ще бъдат следени от Европейската комисия, която вече възропта срещу експулсирането им.

Европейските чиновници искат да се убедят, че Франция ще съблюдава принципите за свобода на придвижването на европейските граждани, заяви представителят на комисията Матю Норман.

От френското външно министерство твърдят, че предприетите от тях мерки по отношение на незаконно живеещите в страната роми са в пълно съответствие с нормите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЕ-Е-Е преди 13 години
Много скъпо във Франция бе - по 300 евро е ром-а! Представям си ако е с Кока кола сигурно ще да е 500 евро! ;)Мамка им *** - че и по 300 евро им дават!!! Я в казана и *** - че е по-евтино!!
156
2
 
4
 
! Отговори
МАРИЯ преди 13 години
НИЕ СМЕ РЕКОРДЬОРИ ПО ТЪРПИМОСТ НА СЪЩЕСТВА: ПО-МИРИЗЛИВИ ОТ ХИЕНИ, ПО-ДОСАДНИ ОТ КОНСКИ МУХИ, ПО-МРЪСНИ ОТ ***, ПО-КРАДЛИВИ ОТ МАЙМУНИ, ПО-ШУМНИ ОТ ГАРГИ, ПО-ИЗДЪРЖЛИВИ ОТ ***, ПО-ПЛОДОВИТИ ОТ ПЛЪХОВЕ, ПО-ОТВРАТИТЕЛНИ ОТ ГЪСЕНИЦИ,ПО-ОПУСТУШИТЕЛНИ ОТ СКАКАЛЦИПРЕЗ 2001 ГОД. ИВАН КОСТОВ БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СМЕ МЪРЗЕЛИВИ И ***-РАЗБИРАЙ *** МЪРЗЕЛИВИ А БЪЛГАРИТЕ ***.СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ЩЕ ИЗПРАТИМ ДЕЦАТА СИ ОТ 5 ГОДИШНИ В УЧИЛИЩЕ А НИЕ ТЪПИТЕ ЩЕ ХУКНЕМ ДА РАБОТИМ ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ.
155
3
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Рдвам се че въпреки политическите различия и партийни пристрастия всички форумци имаме крайно негативно отношение към ***,за което са си виновни самите ***-това показва че българите можем да постигнем някакво единство!
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"всеки да си прибере ***!", законите за човешките права се следят само в нашия казан,но за другите страни той звучи иначе...
153
2
 
2
 
! Отговори
vvv преди 13 години
bravo GECA prati pismo s ideqta si na velikiq bb i moje da izmisli ne6to..uspeh!!!
152
2
 
9
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Какво ще кажете за тази идея ?Първо си увеличаваме контингента в Афганистан и вземаме под контрол някоя провинция . После си правиме график на товарните ни самолети , натъпкваме ги догоре с *** и хайде за Афганистан . На пристигане веднага им организираме ехкурзия и кадето е подходящо се разстрелват . После нашите войници ще оберат лаврите за стотици избити Талибани .
151
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти още малко и ще кажеш че в бг се живее по-добре от франция, ***
150
6
 
1
 
! Отговори
машка преди 13 години
Да посрещнем скъпите ни сънародници с хляб и сол и да им предложим помощи отговарящи на стандарта на страната, от която ги изритаха, за да се почувстват вкъщи
149
6
 
3
 
! Отговори
11 преди 13 години
ти се събуди!!!Всичкият лукс им е на заем,и сега като Азия ги отряза,прираст О,1 а кредит Милиарди и викнаха Дянков да им гарантира кредита от ФМИ
148
5
 
9
 
! Отговори
Димитров преди 13 години
Какви ги дрънкаш??? Да им имам фалита на тях и на германците... 1250 евро минимална заплата във флиращата Франция, а цените в супермаркетите като в процъфтяващата България. Така Бай Тошо ни убеждаваше, че Западът е гнил, а ние сме готини... Абе събудете се бе, хора?! Аман от нарцисизъм!
147
5
 
4
 
! Отговори
11 преди 13 години
Борисов,прибери ги и кажи на сарко в очите че проблемът му е друг.Кажи на света че ние сме горд народ и няма да позволим на Сарко да си мие ръцете с БГ.Затънали са до гушата и продължават да затъват.А че са 35 % африканци ,900 000 *** това го премълчават,нали им видяхне футболния отбор от 11,9 са африканциСлед като на 65 милионна държаа 40 човека са проблем,значи че ФР е пред фалитФрансетата да се махат от БГ,направиха БГ за резил в света
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i Az iskam 300 oiro i sas samolet ama iok :(
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
решението в крайна сметка трябва да бъде Бързо Брутално и Окончателно...
144
3
 
0
 
! Отговори
Оксиморон преди 13 години
Годината има 365 дни и ако във всеки един от тях се случи така, че във всяко населено място да умре по един само ***, тогава ще настъпи такъв живот, че само си викам ДАНО! Полицията и съдебната ни власт са толкова разсипани, че няма да успеят да ги разкрият. Е,може да се случи да разкрият някое, но при средна продължитеност на един процес от около 4-5 години се съмнявам, че ще съумеят да вкарат някой в затвора. Ако пък извършителят е пенсионер ми се струва, че ще му е по- добре в затвора...!
143
2
 
8
 
! Отговори
Социалист преди 13 години
Връщат ни ценни гласоподаватели. Бойко с радост ги приема. Станишев ги приветства. Как иначе ще крепят статуквото в България, ако го няма ценното биологично оръжие, наречено ***. На българите-видя се-не може да се разчита. Много са опак.
142
3
 
17
 
! Отговори
Трайчо от чистотата преди 13 години
Братчедите кат направят 10 курса на година х 300 евро и са на далавера. Що да работят, нали французите дават.
141
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега, по пет лева и обратно.
140
7
 
1
 
! Отговори
romi преди 13 години
ee kakvo ste kajete vie ce ste bg vie ot kade si iskarvate hlyabaa vie mnogo li ste cesni yaa kajete vie sigurno cakate samo ot pensiyi ili pak ot nyakoi rodninaa yaaaa off stigate gluposti beee hadi vijtesi rabotata ok ; da nie tuk prosim da si iskarvamee hlyaba ;;;:!!:!! abeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
139
2
 
22
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Защо ги гонят ? Нали искат да ги интегрираме . Да ги интегрират те. не ги щем тези ***. Заради тези *** все не стигат парите за болничната и доболнична помощ.Какво се правят "на дръж ми шапката",Бойко и всички останали преди него ,че тези *** ни взимат"здравето". Никой не ги ще ,а пък те се въдят като мухи. Малцинство глупости. Те организират тук в Бг. Терор над българите.Това са съвременните еничари.Мекерета и продажници са всички които ни управляват вече 20год
138
19
 
1
 
! Отговори
romi преди 13 години
gyauri avi kakvo napravihteeee be mrisnisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii daite prava na romite i ste se opravyat ok dolni gyauri hadi be mriisnisi vie kardete parite diirekno ot bg anie se micimmm tuk avie tam se cu;;; ok dolni