Хвърлен фас на улицата = метла за назидание

С поправителeн труд ще наказват и шумните купонджии
24 авг 2010 07:00,
215
Хвърлен фас на улицата = метла за назидание
Цигарата или метлата. Снимка: Булфото

Изхвърлянето на боклуци на улицата да се наказва с поправителен труд. За въвеждането на такава превъзпитателна мярка чрез промени в закона настояват от екоминистерството.

Министър Нона Караджова обещава на нарушителите, които замърсяват природата, че ще полагат общественополезна дейност още от догодина.

Така всеки, който хвърли фас, шише от минерална вода или опаковка от храна, ще трябва да грабне метлата и да лъска улиците и тротоарите или пък ще се въоръжи с четка, за да рисува зебри по пътищата.

По думите на Караджова, цитирана от в. "Монитор" същото очаква и стопаните на кучета, които не почистват, след като домашните им любимци са ходили по нужда.

Така ако новите наказания влязат в сила, всеки, който е надул радиото вкъщи и тормози съседите, може да бъде пращан да подрязва храсти или пък да коси тревата в кварталите.

Според анкета, която министерството на екологията и водите е пуснало на своята страница в интернет, хората масово подкрепят предлаганите превъзпитателни мерки срещу замърсяването на природата и шума, който подлудява околните.

Цели 85 на сто от участвалите досега в допитването над 1200 души застават зад инициативата на екоминистерството.

Едва 11% са посочили, че не одобряват идеята, а 4 на сто са отговорили, че нямат позиция по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
5
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Безсилието и безпаричието водят до ,,гениални решения,,!Колко ли грешахме и нарушавахме общественния ред като излизахме всички да чистим и да метем по време на Ленинските съботници.Не е задължително да караш някого да мете насила!Това са нашите градове, нашите улици това трябва да го носи всеки в себе си,културата и съзнанието са решаващи в случая.Иначе на нарушителите само глоби,бръкни му в джоба само това оправя нещата,а не да го караш насила и ,,той,,да чупи дръвчетата уж без да иска!
126
0
 
1
 
! Отговори
2828 преди 13 години
Ще и стигнат ли на Нона метлите ? Защото преди години на Татарчев не му стигнаха чувалите.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е срамно да пометеш един час ако наистина си виновен.
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз си хвърлям *** в кошчето. Няма тези селски навици да си хвърлям *** на улицита, защото ме мързи да го занеса до кошчето.
123
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а кой ще превъзпита министерството? докога ще дишаме прахоляци и ще поемаме обгазявания от депа и сметища!кой е виновен, че в това министерство са на далавера и без да правят нещо за околната среда!пак ли хората виновни! караджова да вземе се освести - некадърница - свършила ли е нещо, че ще превъзпитава!
122
0
 
14
 
! Отговори
Браво !!!! преди 13 години
Много правилно ! Само терор за селскостопанския *** и чалга сганта с ориенталски гени. Няма друг начин за превъзпитание на тази пасмина.Въпреки всичко културните и нормални хора в България са все още повече и ние трябва да налагаме стандартите, а не гнусните чалга *** !
121
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
хах аахахаа добре казано!!!
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може да бъде чисто ако не пазим чистота, но проблем е, че няма достатъчно кошчета за ***. В София с километри не може да октриеш кошче за ***, а съществуващите са пълни. А контейнерите за разделно събиране на *** са с отворени капаци, *** ровят и изхвърлят *** на улицата. В Европа контейнерите са монтирани в земята, отваря се само капака им и не може да се рови в тях. Защо в България не е така и няма доктатъчно монтирани стабилно кошчета за *** по улиците?
119
0
 
2
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Като бивш заралия,винаги ме хваща яд като пишат ,че градът е обгазен,пък не знаели откъде.Аре едно време бе ясно-торовия димеше,а сега Лозенец ли обгъзява??
118
0
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
То ако го приемат този закон,*** които "живеят" буквално в сметищата,хвърлят *** където им дойде и долните им *** които ходят на глутници след тях обикаляйки казаните,трябва доживот да копат градинки и да метат улици по тази логика...
117
1
 
3
 
! Отговори
ggg преди 13 години
dobre be mama mu stara 6to ne zemat da opravqt na xorata zaplatite za da jiveqt kato beli xora a pravqt si4ko naopaki nekazvam 4e i tova netrqbva da se napravi no prosto ima tolkova po vajni ne6ta koito sa neotlojni.naroda e tolkova gladen te tragnali da 4istqt ulicite pak i da vi kaja to ima ve4e tolkova klo6ari 4e te obirat vsi4ko tctctc
116
0
 
0
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
това е факт:) просто уточнявах за полигона :)
115
2
 
1
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
и двете :) Фонетиката на работния компютър е малко разбъркана и затова се получават такива грешки
114
0
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Въпросът е, че въпреки отровните облаци, които се стелят над града, Министерството на Екологията отрича да има замърсяване и основното нещо с което се занимава е да си седи на ръцете и да гледа умно.
113
0
 
2
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
айде стига глупости сега:))) отдавна няма нищо там. Само охрана и забранен за достъп район, щото не се знае на какво можеш да стъпиш. Обгазяването идва от Гълъбово.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е много идейно! Аз съм твърдо "ЗА". Само че се опасявам, че *** ще останат без работа и това ще доведе до ръст в джебчийството ..
111
1
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Не. Все-още трови.Според една информация в Змейово се унищожават боеприпаси, от някоя държава в югоизточна Азия (забравих точно коя беш, май Филипините).
110
0
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Цигарите не са ЗАРАЗА а са ОТРОВА, при това отрова, която всеки избира сам дали да поема или не. Не бъркай понятията.
109
0
 
2
 
! Отговори
hrana za vsi4ki преди 13 години
естествено, че е закрит. Всеки приказва квото му дойде на ум
108
0
 
1
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Полигона там не го ли закриха?