Роднински скандал клати стола на депутатка от ГЕРБ

Винят я, че e направила щерка си доцент и че източва НЗОК
25 авг 2010 07:00,
138
Роднински скандал клати стола на депутатка от ГЕРБ
Геновева Алексиева. Снимка: parliament.bg

Зам.-председателят на здравната комисия в парламента Геновева Алексиева вероятно ще подаде оставка в началото на новата пленарна сесия.

Очаква се тя да сдаде поста след изслушване на заседание на Изпълнителната комисия на партията на премиера.

ГЕРБерката вече бе замесена в два скандала. Първоначално стана ясно, че тя е участвала в жури, което е одобрило научната степен "доцент" за дъщеря й.

След това колеги на Алексиева я обвиниха, че е източвала здравната каса, като е включила лечението на очно заболяване при децата в здравна пътека заради лични интереси.

След избухването на първия скандал депутатката от управляващата партия заяви, че информацията е лъжа, а фактологията е манипулирана.

Тя уточни, че кандидатурата на дъщеря й е била одобрена от 9 души от журито, така че дори и тя да не е дала гласа си в нейна подкрепа, е щяла да бъде одобрена.

Освен това конкурсът бил замислен от началото на 2009 година, когато Алексиева не е била народен представител.

Още по темата

"Мен законът ме задължава, не мога да наруша закона, водена от морални причини", категорична бе Алексиева.

Ако Алексиева си тръгне ще е третият кадър на ГЕРБ в здравната комисия, който напуска за конфликт на интереси.

Преди нея това направиха бившият шеф на комисията Лъчезар Иванов и ексзаместникът му Пламен Цеков.

Иванов подаде оставка след опит да повлияе на излъчването на репортаж за неговия приятел митничаря Сергей Бранков.

Цеков пък напусна комисията дни по-късно, тъй като името му беше замесено в т.нар. наркопоправка, с която почти се разреши използването на изображения на дрога в реклами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do baba vida i bachkatorProchetete malko zapadni vestnizi i she vidite kak se podigravat,i stiga ste narichali tezi,koito ne podkrepqt prostotiqta, komunisti.Meda,koito lijete sega e palen s l...na-da vi e sladko.
122
3
 
3
 
! Отговори
още една заблуда преди 13 години
се разпадна - никой няма да бърка безнаказано в Меда докато Бойко е Премиер!!Пак ще гласувам за ГЕРБ!!
121
5
 
8
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
хей ти си като Бойко - все някой ти виновен, я, станишев, я парванов, я кризата...колкото до товас рейтингиге - нали виждаш негативните мнения и тук вав форуяа - та да ти е ясен рейтинга на мутрата...
120
0
 
4
 
! Отговори
Закъснял си преди 13 години
АНОНИМНИЯ,ЧЕТИ ПО-БЪРЗО-ВЕЧЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА!!!
119
7
 
2
 
! Отговори
До Балин преди 13 години
Иде !След 3 години ще дойде и ще видим какъв ще е Видовия ден!До тогава-Балин,Сталин,Марин,че и Гагарин-ще си налягате червените ***!Може да прокряквате по форумчетата-но толкоз!С поздрав баба ти Вида!!!!
118
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Щяла да подаде оставка! Ами да я подава, какво чака - да се върне главнокомандващия ли? Не само оставка, ами трябва да бъде разследвана от прокуратурата за източване пари от здравна каса. Иначе какво - точила си жената пари от касата, цоцала си ги и подава остава и си ходи безнаказано! Така и аз работя, още повече с пари на данъкоплатците, които са подложени на всякакъв рекет и изнудване от държавата.Същата тази държава,която не плаща никакви свои задължения и не е свършила и капка работа досега
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пъчъ от снимката май нещо си е повярвала, заявявайки подобни глупости, че е участвала в повишението на дъщеря си, ама не съвсем, защото имало още осем души. ТОВА Е ОГРОМНА НАГЛОСТ - ДА НАПУСКА И ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ ЗАЕДНО СЪС ДЪЩЕРЯ СИ! БАСИ ГАДНИТЕ И ГНУСНИ ПЪЧИ!
116
2
 
4
 
! Отговори
лекарче-некадърниче преди 13 години
ам много е кадърен пожарникарят-просто супермен в селска кръчма.21 век е-времето на Наполеоновците вече отмина-останаха само в психиатриите такива.Работи се екипно и умно-това липсва от 1 година на хоризонта ни
115
7
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Ако Бойко усети край себе си някой съмнителен веднага го отстранява от поста който заема.В това се състои разликата между ГЕРБ и останалите партии.При тях който сгафи задължително се прикрива от другарчетата.Затова едните ще управляват а другите ще злобеят безпомощно.
114
2
 
4
 
! Отговори
лекарче-некадърниче преди 13 години
тъй като се водя некадърник,реших и аз да кандидатствам за ГРОБ-търсели гробари- за страната и в частност за медицината.Имам уверението,че ще ми дадат за се развихря- пай се,народеееее.Никога не е било толкова лесно да си партиец-просто трябва да си лобист и ***
113
2
 
7
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Пич най-много смърди от авгиевите обори забъркани от ГЕРБ и то така смърди че вече трябва да се носи противогаз! Защото не може да режеш всички социални придобивки, и да очакваш хората да си траят. Абе иде Видов ден!
112
6
 
7
 
! Отговори
лекарче-некадърниче преди 13 години
отново *** от ГРОБ ...то май при тях няма нормални- или супермени или такива с имена на ***-цецка,менда,и тем подобни гробари с мисли на неокомунисти и действия на нацисти
111
4
 
4
 
! Отговори
Дечко преди 13 години
До МирисАми ще смърди *** на докторите,как не -като я разровиха!Още баба ми казваше,едно *** като не ти мерише не го ръчкай-ама на разръчкаха ги и те ореваха света и околностите му!!!
110
0
 
6
 
! Отговори
Око преди 13 години
Ами нека "си блести"в офтамологията,но да не търка стола и в НС!!!Сега ще и позамержелее ",блясъка"-като лъснат нааканите кюлоти!!!
109
0
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
кой каза, че трябва да увлечава здравните вноски!голямо присвояване пада.. не може го захраниш добитъка!
108
0
 
8
 
! Отговори
pege преди 13 години
абе кво се прави тая на девица. те тия конкурси се правят за някой и тая смръдла е знаела от самото начало че конкурса е за щерка и . да се омита от ***.
107
0
 
1
 
! Отговори
До SAVA преди 13 години
Ти тая нощ да не си спал отвит,нещо си се схванал в горната част на раменете!Даваш ли си сметка като крякаш..".в затвора,в затвора"....кога точно ще се случи това!!!!В шестък!!!Аман от крякащи недоносчета!!!!
106
4
 
8
 
! Отговори
Мирис преди 13 години
Най-много гарга вдигат в момента докторите,но и най-СМЪРДИ,от тяхната кочинка!!!!!
105
2
 
8
 
! Отговори
джиджи преди 13 години
защото червените *** царедворци много добре знаят и че в тяхните редици има *** , но винаги ги скатават и не се стига до тези резултати , които сега виждаме
104
3
 
1
 
! Отговори
УА БРЕ преди 13 години
А когато целите редици са от предатели какво правиме?! .... заравяме и тези които ги защитават също!!!