В БСП жадни за жизнения стандарт от комунизма

9.ІХ. сложи край на неграмотността, посочи Андрей Пантев
328
В БСП жадни за жизнения стандарт от комунизма
Снимка: БГНЕС

“Ако ни е необходимо историческо отрицание на 9 септември, то няма да дойде по пътя на декларациите, а ще дойде, когато България пропълзи малко до онзи жизнен стандарт, който имаше при презираното комунистическо минало”.

Това гласи декларация на ПГ на "Коалиция за България" по случай 9 септември, представена от парламентарната трибуна от депутата и историк Андрей Пантев.

Още по темата

“Девети септември сложи край на онази България, която три пъти през ХХ век беше обявена за агресор, беше наказана. Девети септември сложи край на онази България, в която 80 на 100 от населението беше неграмотно, а това беше индикатор за изостаналост”, допълни Пантев.

В декларацията на левицата се посочва, че след 9 септември е имало добро здравеопазване, висока раждаемост, културни авторитети, които са без паралел до днес.

“Девети септември беше отрицание на всичко онова, което дотогава толкова силно накърняваше нашия имидж пред очите на света. И понеже много обичате да цитиране един държавник англичанин, Девети септември беше край на една правителствена формация, която беше наричана от него престъпна клика.

Аз не споделям тази категоризация, но това е документирано дълго преди червената армия да пресече Дунава. Преди Девети септември над нас летяха и падаха бомби. Те не бяха насочени срещу членовете на Коминтерна. Бяха насочени срещу тях. А те се криеха в Чамкория”, се чете още в декларацията на социалистите, която завършва така:

“Ние обявяваме 9 септември не като ден на помирение, защото не знаем дали загиналите биха искали да се помирят, а го обявяваме като ден, в който трябва да се постави край на противопоставянето”.

Андрей Пантев определи като "словесна импотенция" подвиквания на депутати от пленарната зала по време на изказването му.

В знак на протест депутатите от Синята коалиция напуснаха залата, докато беше представена декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още по темата: БСПАндрей Пантев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
2
 
0
 
! Отговори
Студент преди 13 години
Лесно е да се говори, когато някой са били по-равни от други! Цената на този "жизнен стандарт" е живота на 100 000 българи! Останалите бяха научени, че мисленето вреди!
299
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
9 септември е ден на загиналите българи от КОМУНИЗМА. Комунистическите пияндета каквото и да говорят, не могат да променят историческите факти.
298
2
 
1
 
! Отговори
jiko преди 13 години
200 lv zaplati i 10 godini chakane za avtomobilnia shediovar - LADA i mnogo oste arhitekturni chdesa narecheni galeno - PANEL..- BLAGODARIA AMA NEMA NUJDA
297
2
 
1
 
! Отговори
ПАНТЕВ ЛИ..... преди 13 години
...ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ!??????...ЩО НЕ ГОВОРИ ЗА ОПАШКИТЕ ЗА ХЛЯБ И ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ, ЗА КОЛКО СЕ ЧАКАШЕ ЗА БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА И ЗА КОЛА.....?????ДЪР ,ЧЕРВЕН НАХАЛЕН ***......ТОЙ ,ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА СТАНДАРТ!!!!
296
2
 
1
 
! Отговори
qqq преди 13 години
jadni za zatvora sa vsichki ot BSP-bulgarska komunisticheska partia ne se nakradnaha ta iskat oshte e ne i tozi put
295
4
 
3
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ДА,ПРЕДИ 9.СЕПТЕМВРИ СА ПАДАЛИ БОМБИ (МАКАР И НЕСРАВНИМО ПО-МАЛКО,ОТКОЛКОТО ДРУГАДЕ В ЕВРОПА!) И БЪЛГАРИ СА БИЛИ УБИВАНИ - ОТ ЧУЖДЕНЦИ.... ВОЙНА Е БИЛО,ВСЕ ПАК! ПО-СТРАШНОТО ИДВА СЛЕД ДЕВЕТИ,ОБАЧЕ - КОГАТО ЕДНИ БЪЛГАРИ ЗАПОЧВАТ ДА УБИВАТ ДРУГИ БЪЛГАРИ,И ТО М-А-С-О-В-О!! С "НАРЕДБА-ЗАКОН"(!!!!!!!!???????),А И БЕЗ НЕЯ....
294
2
 
4
 
! Отговори
ХАЙДЕ МОЛЯ ,..... преди 13 години
...ЗА ЧИЙ СТАНДАРТ СТАВА ДУМА.....????!---ЗА ТЕХНИЯ ---НА КОМУНИСТИТЕ И БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА.....---ИЛИ ЗА НАШИЯ...????ЩОТО ИМАШЕ ...УЖАСНА РАЗЛИКА!!!!!
293
2
 
3
 
! Отговори
Горски преди 13 години
Ало професора, кой с преврат става премиер на 9ти? Кимон Георгиев превратачия с опит, т.е. точно престъпната клика за която говориш, която успешно управлява и до днес, точно с маши като теб!
292
2
 
0
 
! Отговори
317 преди 13 години
номер 316 е ГАДЕН ОКТОПОД - впива се в чужди превдоними и пише глупости от тяхно име Пращам го на ВЪЗМЕЗДИЕТО
291
2
 
4
 
! Отговори
страх ! преди 13 години
Защо си е вдигнал ръцете в странна поза - Вуду заклинания ли прави ???
290
3
 
1
 
! Отговори
hlqb преди 13 години
1000 leva sega = standart ot 80-desete!kyde e nostalgiqta?
289
3
 
0
 
! Отговори
същата преди 13 години
В заглавието става дума за ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ,а не за парии и лидери и режими Не съм гласувала за партия,няма и да гласувам за партия-всички са едни и същи под различни наименования Когато се говори за средновековие,или ренесанс,не се споменава този или онзи РАЗБРАХТЕ ЛИ В КАКЪВ СМИСЪЛ ТРЯБВА ДА СА КОМЕНТАРИТЕ
288
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''...........Аз не споделям тази категоризация, но това е документирано дълго преди червената армия да пресече Дунава.... ''===================================================Goveda ste si makar i profesori - presi4aneto e ravno na okupacia i vi e go praznuvate.......phu
287
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българските граждани нееднозначно оценяват 9-ти септември като най-значимото събитие на 20ти век-като 3тата национална кастастрофа - на триумфа на необразования над образования,на налагането на решения вместо обсъждането им,на тотален полицейски режим в България,на създаването на лагера Белене, и затъването в дългове на страната ни, предаването на българската светиня - костите на Гоце Делчев на "Македония". Затова ми е трудно да си представя мислещ човек който да гласува за БСП.
286
4
 
1
 
! Отговори
СЪЩАТА преди 13 години
Номер 308 не е истинската памет-номер 308 пише от чуждо име Предлагам да се преименува на ЗЛОНАМЕРЕНА ПАМЕТ Толкова злоба лъха,че си представям как изглежда-отвратително
285
4
 
0
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 13 години
БРАВО РОКИ-301
284
1
 
2
 
! Отговори
другия прочит преди 13 години
до 301 -"horata iadiaha pieha i se veseliaha" - е, и това не е решение - първо работи , но ! достоен труд и заплащане, а после веселбата...
283
1
 
4
 
! Отговори
другия прочит преди 13 години
..."времето ще изхвърли "...Ето пораженческа позиция - пак чакане някой да ни оправи ...Ами стягайте се, почистете "авгиевите обори" и ....нагоре и напред !А който се оставя на времето - то винаги ще работи за друг !
282
2
 
3
 
! Отговори
другия прочит преди 13 години
..за комунистическия *** сме на едно мнение..както и за другите *** - пост-комунистически...
281
1
 
2
 
! Отговори
другия прочит преди 13 години
299-сравнение, не за спомени става въпрос, а за исторически познания - ти знаеш нещо за Римската империя вероятно не защото си живял по това време...