В БСП жадни за жизнения стандарт от комунизма

9.ІХ. сложи край на неграмотността, посочи Андрей Пантев
328
В БСП жадни за жизнения стандарт от комунизма
Снимка: БГНЕС

“Ако ни е необходимо историческо отрицание на 9 септември, то няма да дойде по пътя на декларациите, а ще дойде, когато България пропълзи малко до онзи жизнен стандарт, който имаше при презираното комунистическо минало”.

Това гласи декларация на ПГ на "Коалиция за България" по случай 9 септември, представена от парламентарната трибуна от депутата и историк Андрей Пантев.

Още по темата

“Девети септември сложи край на онази България, която три пъти през ХХ век беше обявена за агресор, беше наказана. Девети септември сложи край на онази България, в която 80 на 100 от населението беше неграмотно, а това беше индикатор за изостаналост”, допълни Пантев.

В декларацията на левицата се посочва, че след 9 септември е имало добро здравеопазване, висока раждаемост, културни авторитети, които са без паралел до днес.

“Девети септември беше отрицание на всичко онова, което дотогава толкова силно накърняваше нашия имидж пред очите на света. И понеже много обичате да цитиране един държавник англичанин, Девети септември беше край на една правителствена формация, която беше наричана от него престъпна клика.

Аз не споделям тази категоризация, но това е документирано дълго преди червената армия да пресече Дунава. Преди Девети септември над нас летяха и падаха бомби. Те не бяха насочени срещу членовете на Коминтерна. Бяха насочени срещу тях. А те се криеха в Чамкория”, се чете още в декларацията на социалистите, която завършва така:

“Ние обявяваме 9 септември не като ден на помирение, защото не знаем дали загиналите биха искали да се помирят, а го обявяваме като ден, в който трябва да се постави край на противопоставянето”.

Андрей Пантев определи като "словесна импотенция" подвиквания на депутати от пленарната зала по време на изказването му.

В знак на протест депутатите от Синята коалиция напуснаха залата, докато беше представена декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още по темата: БСПАндрей Пантев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
26
 
! Отговори
No thanks преди 13 години
Стандарта от през социализЪма:1. Банани, Кока-Кола и изобщо вносни стоки.... 1 път в годината :) 2. Цветен телевизор... с много връзки.3. Кола. Москвич или Лада с чакане 5-10 години.4. Заплата - 100-150 долара (по цени на черно).5. Хората се избиваха да станат лекари в *** Либия, само и само да спечелят някой жалък долар.6. Вестници и телевизия пълни с хвалби за един правешки *** и шайката му.7. Музика - народна и руски частушки :) No thanks !
19
14
 
23
 
! Отговори
Днешен доволен преди 13 години
Тъпите *** строяха училища, фабрики и заводи и насила караха хората да учат и да работят. Сега се строят джамии, църкви и МОЛове. Много по-приятно е да се молиш и да пазаруваш, отколкото да учиш и работиш...
18
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo mrasni komunist4eta vav foruma pi6at minusi gadniari dori i kato umirat mrasna papla4 koga 6te se zatriete ve4e. NIKOI NE VI ISKA! razberete go i NIKOGA niama da doidete na vlast otivaite v kitai
17
11
 
14
 
! Отговори
Ферко преди 13 години
Този път професорът се пообърка. Точно този режим унищожи средношколското образование в България. Градено търпеливо и признато в цял свят. (спомнете си изключението за българските кандидат-студенти в Германия)Образование което е възпитавало хората и им е давало трайни и задълбочени занатия. Това е добре да се помни !
16
10
 
25
 
! Отговори
From Swiss преди 13 години
На 9-ти май 1945 беше победено второто най-голямо зло в човешката история - Нацизма, отговорно за смъртта на поне 50 милиона души.На 9-ти септември 1944 България беше заробено от най-голямото зло в човешката история - Комунизма(и неговото уродливо отроче Социализма). Комунистите са виновни за смъртта на най-малкото 250 милиона хора!!!Докато беше под комунистическо робство, българската нация деградира от една от най-трудолюбивите в света до най-мързеливата в Европа.
15
9
 
24
 
! Отговори
Me преди 13 години
Безспорно по соца ограмотяването бе факт, но.. на каква цена?!?- 50000 убити грамотни хора от народният съд- Изкореняване на инициативата на българина отнемайки му всякаквси средства за препитание и превръщайки го в крепостен работник в заводски гигант- Отнемайки свободата му и правото на избор---Да не се впускам в безкрайния списък от негативи
14
8
 
24
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Забравил е да каже , че освен образованието са построили пътища и болници и читалища ....все едно че без комунизма нямаше да ги има....все едно,че в "загниващия капитализъм" няма оббразование, няма пътища ,няма болници....А зощо нищо не спомена за свинете хранени с човешки трупове в Белене?За зстреляните по границата които са се опитвали да избягат от режима? За вилите на комунистическите лидери които още са си на мястото? За преференциите на децата им? За национализацията? За правото на избор?
13
9
 
11
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
И преди и сега е имало крадливи политици и преди и сега са се облагоделствали от постовете си. Обаче преди поне вършеха някаква работа. От колкото сега само лапат. И какво бе приятели като сега не чакаш за телефон или кола. Имаш ли парите да си ги позволиш ?!? С минималната работна заплата от ~200 лева. Сега нещата са в пъти по зле. Може да няма ограничения и репресии, но няма и грам прогрес. Нещата стават все по зле със всяка година.
12
8
 
14
 
! Отговори
Х преди 13 години
Хехехе, БСП много чсно че ще са жадни за онзи стандарт, че кой не иска цял народ да работи за да могат шепа хора да живеят като крале, а той дае от тях?
11
3
 
13
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Щом са жадни да вземат имотите на номенклатурчиците дето разграбиха държавата - такива дето получаваха куфарчета с пари - Г. Ганчев, Г. Гергов, В. Илиев, Моллов, Ковашки и мн. други.Да не говорим за всички техни номенклатурни директорчета дето съсипаха предприятия за да ги купят за жълти стотинки!Разбира се и многото политици нагушили се правейки далавери с парите на данакоплатеца!!!
10
12
 
25
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Истината трудно достига до промитите червени кратуни. Не се хаби. Те си мислят, че докато са строяли пътища, по които да си карат москвичите на запад са се движили с каруци по черни пътища.
9
8
 
11
 
! Отговори
Х преди 13 години
Всъшносто повечето от нещатата можеш да си ги правиш и сега.....ако ти липсват, 'щото на мен не ми.
8
14
 
9
 
! Отговори
Подкрепящ преди 13 години
Прав си, преди 9.Х.1944 г. си пусках телевизора с дистанционно, карах "Мерцедес", и славех германците, с онези тънки, дълги, бели...
7
28
 
14
 
! Отговори
Васил преди 13 години
Андрей Пантев е класа!
6
12
 
21
 
! Отговори
realist преди 13 години
kakav standart be glupako? za komunistite da - a kakvo ima6e za naroda? hliab i sol darzane v nevidenie, zabrani, teror, 10 god. 4akane za telefon ili kola, podslu6vania i pr. za6to ne se zastrelia6 i otide6 pri lenin i stalin da si razdeliate ada i gorite v CHERVENIA ogan
5
21
 
39
 
! Отговори
From Swiss преди 13 години
9-ти Септември сложи началото на деградацията на българската нация. На тази преломна дата България от първа икономическа сила на Балканите се превърна в последна в Европа. Вярно е , че по време на комунизма имаше положителни промени, но тези промени щяха да настъпят и без комунизма. Нима развитието на демократичните държави спря през 1945? - напротив, те постигнаха 1000 пъти по-голям напредък от социалистическите държави.
4
29
 
9
 
! Отговори
Бесепар преди 13 години
С Партията напред и все напред!
3
18
 
39
 
! Отговори
СССР преди 13 години
...Девети септември сложи край на България....
2
16
 
42
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
За какво сте жадни.. за власт и пари! Знаем какво беше по комунизма, сега вече няма да е така!
1
23
 
44
 
! Отговори
... преди 13 години
УМИРАЙТЕ ГАДНИ ***! СМЪРТ ЗА КОМУНИЗМА И НЕГОВИТЕ ОТРОЧЕТА!