В БСП жадни за жизнения стандарт от комунизма

9.ІХ. сложи край на неграмотността, посочи Андрей Пантев
328
В БСП жадни за жизнения стандарт от комунизма
Снимка: БГНЕС

“Ако ни е необходимо историческо отрицание на 9 септември, то няма да дойде по пътя на декларациите, а ще дойде, когато България пропълзи малко до онзи жизнен стандарт, който имаше при презираното комунистическо минало”.

Това гласи декларация на ПГ на "Коалиция за България" по случай 9 септември, представена от парламентарната трибуна от депутата и историк Андрей Пантев.

Още по темата

“Девети септември сложи край на онази България, която три пъти през ХХ век беше обявена за агресор, беше наказана. Девети септември сложи край на онази България, в която 80 на 100 от населението беше неграмотно, а това беше индикатор за изостаналост”, допълни Пантев.

В декларацията на левицата се посочва, че след 9 септември е имало добро здравеопазване, висока раждаемост, културни авторитети, които са без паралел до днес.

“Девети септември беше отрицание на всичко онова, което дотогава толкова силно накърняваше нашия имидж пред очите на света. И понеже много обичате да цитиране един държавник англичанин, Девети септември беше край на една правителствена формация, която беше наричана от него престъпна клика.

Аз не споделям тази категоризация, но това е документирано дълго преди червената армия да пресече Дунава. Преди Девети септември над нас летяха и падаха бомби. Те не бяха насочени срещу членовете на Коминтерна. Бяха насочени срещу тях. А те се криеха в Чамкория”, се чете още в декларацията на социалистите, която завършва така:

“Ние обявяваме 9 септември не като ден на помирение, защото не знаем дали загиналите биха искали да се помирят, а го обявяваме като ден, в който трябва да се постави край на противопоставянето”.

Андрей Пантев определи като "словесна импотенция" подвиквания на депутати от пленарната зала по време на изказването му.

В знак на протест депутатите от Синята коалиция напуснаха залата, докато беше представена декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още по темата: БСПАндрей Пантев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 13 години
Абе и ти си мислиш, че дистанционното на телевизора и другите технологии,от които сега се въползваме са благодарение на идването на комунистическия режим на власт. Ауумалеее, какви върховни тъпири, неам думи.
39
9
 
19
 
! Отговори
Румен преди 13 години
Както се казваше в един комунистически лозунг - "Всички комунисти - под земята"
38
23
 
17
 
! Отговори
другия прочит преди 13 години
...всичко това е прекрасно...Да се возиш в автобуса с билетче от 6 стотинки.Да ядеш луканка, а не сурогат!Да си купуваш плочи с музика /това сега е супер актуално !/Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне -защото няма консерванти !......Да си разменяте подаръци в училище за Нова година старателно надписани книги и грамофонни плочи,... вместо да пушиш и взимаш наркотик ....Е, да те извикат за вечеря, а не защото вън е страшно и тъмно....Прекрасно, а сега ?????Сестра ти изнасилена, *** съкратена, баща ти няма яхта и джип като мафиота до вас, приятелката ти бачка в магазин за дрехи втора употреба и кашли като туберкулозна, децата ти страдат от алергии ядат само сурогати,пълни с хормони и консерванти, а оная изрусената /18 годишна/ от третия етаж вече сменя трета кола и петдесети любовник.а ти си стягаш куфара за чужбина с еднопосочен билет.Е, късмет !
37
6
 
15
 
! Отговори
До Потап преди 13 години
Хора бяха затривани без съд и присъда и преди 9.09. С хиляди. Докато помним едното, а забравяме другото, няма да намерим покой.
36
12
 
30
 
! Отговори
До другарите преди 13 години
През комунизма стандарта ни на живот беше като на братска Нигерия или Гана. Това е истината, другари *** ! Имахте някой лев, но това беше, защото нямаше за какво да харчите. После тези пари ви бяха взети, директно от банките, от Лукановата мафия и сега сте голи и боси :) Хайде бийте минуси, че да преброим процента *** в страната :)
35
13
 
7
 
! Отговори
Коба преди 13 години
Заради такива *** като тебе сега ситуацията е такава. Най-вероятно децата ти са затлъстели неграмотници, а родителите ти се чудят как да си купят килограм сирене и кисело мляко от растителни мазнини?!
34
13
 
18
 
! Отговори
ЧЕ от БГ. преди 13 години
Честит празник другарю Борисов,другарко Цачева,другарю Димитров,другарю Найденов,другарю Цветанов ....и още много пребоядисани заради кокала другари!Защо се срамувате да си го признаете,другари!
33
13
 
29
 
! Отговори
Чичо Денчо преди 13 години
Тези приказки за "високия стандарт при комунизма" да ги разправя на децата, дето не знаят.Аз съм живял тогава и помня, че за руски цветен телевизор дадох 930 лева, заплатата ми на инженер беше 190 лева. 5 заплати трябваха за руския ***, който се повреди след 3 месеца.сега си купувам телевизор не със 5 а със 1 заплата, и не руски а много по-хубав.да не говорим за лека кола колко струваше и колко се чакаше, и че изобщо не пускаха да идеш на почивка Гърция или Турция, само тука в мизерията.
32
10
 
26
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Пантев да ти напомням ли, че докато вие пазарувахте от специални магазини и си разнасяхте задниците из презрените капиталистически страни ние се радвахме ако ни попадне някой некерман и на банани по нова година. Е да ти таковам и стандарта. На опашка съм чакал за маратонки ромика щото масовите пирин и рила се скапваха за месец....
31
11
 
13
 
! Отговори
Честит празник,ГЕРБ преди 13 години
Благодарение на комуниЪзма в български вариант, днес ние ИМАМЕ БОЙКО И ГЕРБ!ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ, драги другари и другарки, ДЕВЕТОТО СЕПТЕМВРИ, ПОСЛЕДНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО И ВОЖД! Да се слави (от ден до пладне) неговия КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА (ако е личност, де).
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-късият виц: "Комунистите си отиват." Най-дългият виц: "Един по един!" Даже не е тъжно... Трагично е.
29
22
 
9
 
! Отговори
Стар комунист преди 13 години
Светъл ден за българската история и черен за *** и ***. Някой ден, когато им писне на хората да треперят за живота си, за работата си, за децата си, пак към нас ще се обърнат и пак ще изтребваме гадове. Тоя път по-старателно и безмилостно трябва да въртим ножа, за да няма втори десети ноември.
28
15
 
25
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Мръсни гадове! Заради вас сега България е 3 пъти по-бедна от Гърция, а пред 1939 е била по-богата! Мръсни ***!
27
11
 
22
 
! Отговори
Тони преди 13 години
Виждам че има не малко хора, на които им липсва комунизма. Има все още държави, в които той е на власт. Ходете там за да живеете "добре". Оставете на нас да си се блъскаме в България с надеждата да стигнеме мижавия стандарт на бедните капиталисти. И да не е тръгнал някой да дава за примел скандинавските държави.Има огромна разлика между социална и социалистическа политика. Първото в България никога не го е имало.
26
14
 
9
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Честит празник другарки и другари, граждани на народната република!
25
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За кой стандарт ми говорите?! Дънки "Пирин", маратонки "Рила"? Москвич, чакан 10 години? Рок-музиката, какво рок-музиката? - Бийтълс бяха забранени! Всеки петък - съветска телевизия ВМЕСТО централната българска! В киното - само съветски филми... и тук-там някой с Винету, щото бяха на DEFA!. Не може с брада, не може със сабо - упадъчно! Не може да влезеш в Храм - намалят ти поведението... Тъгувайте за онова време! Вие сте си останали в миналото - завинаги!
24
9
 
18
 
! Отговори
Потап преди 13 години
Много болно ми стана като прочетох статията, защото А. Пантев е голям пич, когото изключително уважавам и не мога да повярвам какви глупости сега е говорил. Той е историк и знае, че не можеш да цитираш само онази част от историята, която ти изнася - гледа се всичко, бруто.Какъв стандарт бе, другарю Пантев? Ловеч, Белене, Скравена... - това ли?А за престъпната клика - какво щеше да стане с България, ако Богдан Филов беше отказал коридор на Вермахта? Дали нямаше да ни прегазят, а?
23
7
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Класа.....ха ха....изкукуригал дърт ерген........
22
11
 
17
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
За какъв стандарт говорим:има един вид салам,един вид бира,адин вид хляб,един вид вафли и т.н. ,и за всичко това се редиш на опашка винаги.Искаш да си купиш кола,чакаш 5-6 години и накрая ти дават лада,москвич или друго първобитно превозно средство.А за възмойностите за пътуване в и извън страната направо не ми се говори.Нямаш телевизия,нямаш радио абе никаква информация нямаш.И ви е харесвало???????ВИЕ СТЕ НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ОВЦЕ.
21
8
 
14
 
! Отговори
Драган преди 13 години
Пантев, явно трябва да станете по - добър историк.Иначе щяхте да знаете, че сте член на партия, провъзгласена с два закона за престъпна организация.Преди 09.09.1944г. българският народ е бил един от най - будните и образованите народи в Европа.Да не говорим, че през периодът 1934 - 1941г. Царство България е 10 - та най - развита икономика в Евпора ивтора на Балканите след Румъния.След 09.09.1944г. българите бяха ,, ограмотени " да бъдат послушно стадо от доносници, нагаждачи и интересчии.