Филип Димитров става посланик на ЕС в Грузия

Той е един от четиримата избрани от новите страни членки
15 сеп 2010 17:10,
16
Филип Димитров става посланик на ЕС в Грузия
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Филип Димитров ще оглави делегацията на Европейския съюз в Грузия.
Днес Върховният представител на ЕС по външна политика Катрин Аштън определи 29 ръководители на делегации на Европейския съюз в трети страни, съобщиха от Министерството на външните работи.

"Удовлетворени сме не само от факта, че сред 29-те посланици на ЕС има българин, но и от процедурата, по която беше направен изборът. Върховният представител Катрин Аштън създаде реална възможност за първите най-високопоставени постове на Европейската служба за външно действие да бъдат избрани най-добрите. Процедурата беше максимално прозрачна и открита", коментира външният министър Николай Младенов.

Външното министерство предостави информацията за конкурсите на най-широк кръг кандидати, след което те бяха подбрани по документи и с интервюта от смесени комисии с представители на Европейската комисия, Европейския съвет и страните членки в Брюксел. Финалният подбор беше направен лично от Аштън, посочи министърът.

Филип Димитров, който ще ръководи мисията на ЕС в Грузия, е един от четиримата избрани от новите страни членки. "С избора на българин за ръководител на делегация на ЕС в регион от стратегическо значение за Европейския съюз и България нашата страна дава конкретен принос за модернизирането на европейската външна политика, в името на общите ни ценности и интереси", подчерта Николай Младенов.

Филип Димитров е министър-председател на България (1991-1992), депутат в 36-ото, 37-ото и 40-ото народно събрание, постоянен представител в ООН (1997-1998), посланик в САЩ (1998-2001), наблюдател в Европейския парламент (2007).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** не си измислят - първо проверяват лично, после говорят...
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че е обратен го измислиха ***, защото не можаха да го наклепат за каквото и да е друго.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може би предпочитате "честни" и "некорумпирани" политици като Масларова, Станишев, Р.Овч., Р Петков, Доган, Мадридския комарджия, Гоце и други....? Филип Димитров е ерудиран човек и не можа да се пребори с наглеците от ДС и алчните "политици". Ако Филип Димитров беше като тях и досега щеше да дреме в Парламента и да трупа пари и имоти от кражби, корупционни сделки и да лобира за закони в угода на престъпни групировки като Татяна Дончева. Единствено Ф. Димитров и Виденов не забогатяха от властта.
12
1
 
2
 
! Отговори
г преди 13 години
Семейно ли отива или напротив.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един п**а*л отива в Грузия!
10
3
 
6
 
! Отговори
мими преди 13 години
АЗ СЪМ ЕДНА ОТ ВСИЧКИ ДО ТУК ПИСАЛИ И ИСКАМ ДА ТИ КАЖА, ЧЕ НЕ СЪМ НЕГРАМОТНА НИТО КОМУНИСТКА, А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ИСТОРИЯ НАИСТИНА ЧЕТА МНОГО, НО КАКВА ЗАСЛУГА ИМА ЗА НЕЯ ФИЛИП ДИМИТРОВ НЕ МИ Е ЯСНО. МОЛЯ РАЗЯСНИ МИ.
9
8
 
5
 
! Отговори
SPN преди 13 години
Явно всички досега които сте писали коментари сте доста неграмотни и по писане и по история.Като не го познавате човека поне не пишете глупости.Аман от смотани ***.....
8
4
 
7
 
! Отговори
Веско преди 13 години
хахахахахахаха :) Българската политика е работа за *** ... това е еидн виден шампион в цялата си прелест :)
7
4
 
11
 
! Отговори
мими преди 13 години
След всичко, което съм чела за този човек мисля, че избора му за този пост е пълна глупост. До кога ще продължаваме неправилно да избираме?
6
4
 
8
 
! Отговори
Гуги преди 13 години
КОЙ го предложи този ... за посланник на ЕС в Грузия?И защо няма никаква информация за този избор?Спите.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е поредния позор за бг територията след танцуващата кобила. да не говорим, че е и обратен
4
1
 
6
 
! Отговори
кочо преди 13 години
ВЕРНО ЛИ ,ЧЕ В ТБИЛИСИ АРМЕНЦИ КАРАТ ТРАМВАИ
3
1
 
6
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Явно съм попаднал в тунел на времето след като сега е 17:10 а пък първият ми коментар е от преди 20 минути....а новината и тя е от 17:10....уууаааауууууу
2
4
 
13
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Ама тоя не е ли в панделата???
1
1
 
12
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Този не става, не носи на пиене, а за Грузия това е фатално...