Ангелов доволен от консенсуса на Консултативния съвет

Постигнат е голям синхрон по бъдещия проект, отбеляза военният министър
19 сеп 2010 12:55, Красимир Ангелов
99
Ангелов доволен от консенсуса на Консултативния съвет
Снимка: БГНЕС

"Аз съм доволен, но не съм изненадан, че сме близко до консенсус с политическите сили, представени в консултативния съвет.

Оптимист съм, че след обсъждането Стратегията за национална сигурност ще влезе в Народното събрание", обяви министърът на отбраната Аню Ангелов пред БНР.

"Стратегията е с хоризонт 2020 година, тя покрива и хоризонта на нова стратегия за сигурност на НАТО. Постигнат е голям синхрон по отношение на бъдещия проект, става въпрос за концепцията на НАТО и нашата стратегия", допълни Ангелов.

По думите му за пръв път е дадено близко до оптималното определение що е то национални интереси.

"Разкрити са рисковете и заплахите до голяма степен за националната сигурност. Можеше още по-точно да се определи пътят за развитие на системата за национална сигурност. Но явно с цел да не се стига до конфронтация, нещата са по-обтегаеми", допълни Ангелов.

Той подчерта, че интегрирането на българското общество би трябвало да бъде поставено като задача на стратегията за национална сигурност.

Още по темата

"Мисля, че в това отношение се определя един правилен път за в бъдеще за преодоляване на евентуални напрежения, които биха възникнали. Става въпрос за преодоляване на неграмотността сред някои малцинствени групи, как да се защитават интересите на българските граждани в чужбина", заяви Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: национална сигурност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.