"Бойкометър" следи дали Борисов си спазва обещанията

Сайт ще отчита доколко са изпълнени поетите ангажименти
27 сеп 2010 14:14,
224
"Бойкометър" следи дали Борисов си спазва обещанията
Снимка: БГНЕС

Сайт ще проследява степента на изпълнение на обещанията, дадени от премиера Бойко Борисов и правителството. Това съобщи на пресконференция Константин Павлов, представител на фондация "Четиринадесети януари".

Сайтът www.politikat.net е част от проекта "Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие" на фондацията, реализиран с помощта на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Сред целите на проекта са повишаване активността на гражданското общество и медиите, развитие на активна общност в интернет, която да поддържа и обогатява проекта, информационен архив с поетите ангажименти, посочи Павлов.

Той изрази надежда инициативата да повлияе върху политиците, като ги направи по-предпазливи и последователни в своите изяви, намалявайки по  този начин лицемерието в политическия живот в България. Трите основни раздела на сайта са "Истинометър", "Ветропоказател" и "Бойкометър".

Те ще проследяват степента на изпълнение на дадените обещания, доколко публичните личности се придържат към първоначално заявените си мнения по важни въпроси и в каква степен са изпълнени всички ангажименти, поети лично от премиера Бойко Борисов. 

От фондацията допълниха, че проектът е вдъхновен от американския "Обаметър", който си поставя подобни цели относно становищата на американския президент Барак Обама.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Бойко Борисовобещания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
питащ преди 13 години
Ама това нали не са мръсни пари?
134
2
 
22
 
! Отговори
Бий по герберите преди 13 години
Гербери прости вие сте за бесилото
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На метър пожарникарски ***
132
4
 
19
 
! Отговори
Трамвай №2 преди 13 години
Тиквата нищо не изпълнил за тази година през която само се чеше през панталона. Да припомня само: Съд за крадците.....нещо от сорта на Р.Офч. Петков, Софянски, Доган, Станичев, Велчев, Топлофикация, АЕЦ и т.н. Закон за пресичане на изборния туризъм-не съществува. Закон за защита на частната собственост-нямат и намерение да го приемат. В резултат става ясно, че бойко е марионетка на червените си господари на които винаги е бил слуга.
131
2
 
36
 
! Отговори
метър или на килогра преди 13 години
Как ще мерят лъжите на пожарникаря - на метър или на килограм?
130
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 13 години
В сайта следва да се добави още едно неизпълнено обещание - заплащането от страна на работодателите на първите 3 дни от болничните ще продължи само до края на 2010. Е, сега вече стана ясно, че обещаното не е като даденото.
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе някай хора май трябва да си сложат Дивомери а какво ще кажеш българино
128
3
 
24
 
! Отговори
Борисов си спазва лъ преди 13 години
"Бойко-лъже-метър" следи дали Борисов си спазва лъжите!
127
4
 
4
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
Трябваше още през 2001 да се направи такъв сайт, за всички "вЕрващи" в думи и невярващи на видео запис при Кеворкян...ама на *** народ и 100 тояги са малко :)
126
0
 
3
 
! Отговори
отговарящ преди 13 години
Парите са на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Хамериканска организация сайта им е ceetrust.org
125
2
 
19
 
! Отговори
ГМСсКопчета преди 13 години
Нали трябваше да си контролира действията на избраните от него министри?Много, много лош контрол.Как си е ръководил охранителната фирма никак не ми е ясно.За година, две щеше да фалира.Тя и държавата е тръгнала реално на там.Ако наистина теглят 4 млрд заеми ще затънем тотално в блатото с тези "клиширани" министри.
124
0
 
5
 
! Отговори
до 128 преди 13 години
Еееее. Много грубо. За пропуска на една шпация и ме изкара ***.
123
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Бойкометър" следи дали Борисов си спазва обещанията. Грешно сте го кръстили по истинско е да е "ТИКВОМЕТЪР"за *** герберотиквеничковци
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами аз писах в коментар откъде са парите - от Тръста за гражданско общество с директор Райна Гаврилова - агент "Рада" от ДС - може да се провери в google...
121
7
 
6
 
! Отговори
до 121 преди 13 години
Имали пряки доказателства, че С.Станишев е гей-ориентиран?Освен, че не е женен и няма рояк деца, а такива много в нашата мила татковина.
120
3
 
4
 
! Отговори
до 121 преди 13 години
За техните лъжи трябваше да се погрижи Бате Бойко.
119
1
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 13 години
Интересна идея. Доста обещания не е спазил досега.
118
1
 
4
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Абсолютно .
117
9
 
8
 
! Отговори
sd преди 13 години
А Серго има ли си "ГЕЙОМЕТЪР"? Да не забравяме неговите лъжи!
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох... не ми се коментира чак тази тема!От една страна, нито един не е избран директно, всички са част от някакви листи, но като влезе в парламента, и автоматически стават недосегаеми! Не може да бъде отзоваван, няма начин да напусне парламента, освен ако не умре.... А бе, пълен гьонсуратлък! На влизане са анонимници, като влязат, няма излизане вече, сякаш всеки един е конкретен представител на еди-колко-си гласоподаватели по поименен списък.... Ами като сте анонимни на влизане, нека партията ви има право да ви гони от НС, така както ви е вкарала! Ама не! Не става! В колкото и бакии да се забъркат, никой не може да ги мръдне с топ.... Пълна отврат!!!