СДС упрекна новия здравен министър в политхамелеонщина

След ДСБ д-р Стефан Константинов припознал лявото
5 окт 2010 19:50,
57
СДС упрекна новия здравен министър в политхамелеонщина
Снимка: БГНЕС

СДС няма да подкрепи номинирания от ГЕРБ кандидат за здравен министър д-р Стефан Константинов, ако до утре той не представи конкретен план за действие.

Според председателя на партията Мартин Димитров новият шеф на ведомството трябва да бъде „много смел, с ясен план, да знае какво се прави ден по ден”.

„Новият министър трябва да е лидер, а не поредният чиновник”, изтъкна съпредседателят на „Синята коалиция”.

След като само преди седмица членът на парламентарната комисия по здравеопазване Ваньо Шарков каза, че не познава д-р Константинов, днес подхвърли любопитна подробност за политическото му минало.

Според Шарков – след като се е отказал от ДСБ, Константинов се е присъединил към „лявото крило” в Българския лекарски съюз, а сега отново прави завой надясно към ГЕРБ.

Всъщност БЛС е деполитизирана организация и там не може да работят партийни членове.
Ваньо Шарков обаче изтъкна, че от свои колеги в организацията знаел за пристрастията на Стефан Константинов.
„Виждате, че не само Цветан Цветанов прави проучвания”, вмъкна се в темата Мартин Димитров.

Според СДС основният проблем в здравното министерство е, че който и министър да дойде, следва политиката на социалистическата партия.

"Червените папки още не са прибрани”, метафорично разясни Димитров.

Иначе СДС формулира 7 точки, по които иска да чуе ясни отговори от новия здравен министър.
1. Да ревизира здравната стратегия, приета в предния парламент от тройната коалиция.

2. Визията му за незабавната реформа в здравеопазването.

3. Конкретни мерки срещу източването на парите, платени от българските граждани като здравни вноски.

4. Дистанциране от хора в Министерството на здравеопазването, давали съвети на провалени министри.

5. Готовност за предприемане на мерки, възстановяващи нормалния ритъм на разплащане с изпълнителите на медицинска помощ.

6. Програма за възстановяване на общинското здравеопазване.

7. Финансов план за излизане от здравната криза и намаляване на задлъжнялостта на болниците.

По всички тези точки СДС очаква отговор най-късно до утрешното заседание на парламента. Ако той не бъде задоволителен, десницата просто няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ д-р Стефан Константинов.

Иначе, подобно на партньорите си от ДСБ, сините увериха, че ще гласуват против вота на недоверие, който е за провал в здравната политика.

„БСП забърка цялата каша и няма морално основание да иска оставка на правителството”, е основният аргумент на Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
тепегьоз преди 13 години
Така е,политиците ни са аматьори,но крадците-истински професионалисти!
24
5
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Хайде, посмали, ***! Едва ли всички емигранти са част от най-активното и можещото население, всички знаем какви *** и лузери напуснаха България. Може и да е нескромно, но не се давам по кадърност на болшинството български емигранти. И това че съм останал в България, не означава че съм некадърник. Напротив, кадърните хора се реализират основно в родината си. Другото е компромис.
23
3
 
9
 
! Отговори
конкретно по темата преди 13 години
Политическите хамелеони съсипаха първо синята идея.........
22
1
 
5
 
! Отговори
истина е и преди 13 години
че до края на 2009 ежемесечно ни се превеждаха сумите за разходи и заработенотоНо!!Също така е истина ,че Д-р Илко Семерджиев каза ,че пари в касата има до 2010 г!!
21
1
 
13
 
! Отговори
до Анонимник №10 преди 13 години
Големият цирк е че обикновен лекар от Кюстендил, нищо не подозиращ че ще е номиниран за министър на здравеопазването, за една седмица ще е напълно готов с концепция за развитие на толкова забатачен проблем, какъвто е здравеопозването ни, финансово задушено от друг един циркаджия (хер Флик).Изводът е, че ни управляват политици-аматьори.
20
1
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
Май докачливия си ти, най-начетения? Гледай себе си, а нас неуките *** ни остави сами да се оправяме.
19
3
 
6
 
! Отговори
истина е преди 13 години
Че първия рамков договор въведен от правителството на СДС с Министър на МЗ - Илко Семерджиев беше най- конкретен и действен.Ако не беше допуснато медииното "разясняване"и беше утвърден като постянно правило реформата щеше да е завършила с огроман успех!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям *** си, върви се скрий!
17
2
 
3
 
! Отговори
56 преди 13 години
Мартине,правеще ми впечагление на толерантен човек.Дано не заемеш позицията на Шалков.В в дясно се менкахте в толкова партии та ошашавихте хората ,да не разбират-за идеи ли иде реч или личните проблеми на лидерите.Та точно за това-не го винете човека.
16
1
 
7
 
! Отговори
BG до пост №15 преди 13 години
Докрое, този шапшал "bg" не е за лекуване. Няма смисъл да го каниш в кабинета си. Най добре е да дойде при мен ( не съм лекар) за да освободя близките му от напрежение.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 14 Лекаря. А защо си мислиш, че само лекарите са учили? Аз съм инженер. И аз съм учил 5 години. Я кажи твойте грешки на колко метра под земя са?Много се дразня на хора, които се смятат за повече от другите. Винаги има по-умен от тебе! Запомни това! Като си толкова добър, открии си една частна клиника и се доказвай.А за глупостта за ученето, крайно време е държвата да направи една реформа и във ВУЗ-овете и като искаш да емигрираш, първо да си плащаш образовонието, а не да се източва държават
14
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 13 години
Лайньо, никой не е побъркал Бойко, той от малък си е такъв. Иначе си прав , че хората прогледнаха.
13
12
 
5
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
а ти ***...!я разкажи какви рефирми направихте..?та сега ревете...червените *** ,побъркахте Бойко,но ще го бъде...и хората ще прогледнат...
12
6
 
7
 
! Отговори
G Point преди 13 години
Тоя *** от снимката ми прилича на серг'ей станишев. Ако някой го попита за трудовия му стаж, ще почне да заеква. Айде стадото на Бузлуджа....
11
16
 
7
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 13 години
Форумци,време е вече да гласуваме за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и да излезем най-сетне от червения омагьосан кръг на невежеството...Време е най-сетне да изградим демокрацията,да си оправим икономиката и финансите и да заживеем НОРМАЛЕН живот в една НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! Видяхме,че от БИВШИТЕ комунисти(ДС) - НЕ СТАВА И *** ЗА ЗЕЛЕ.. .Те се доказаха като най-голямите мутри - крадци,които поголовно обраха държавата и народа..Само СК+ ще спаси клета България от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ! ДА ПРЕБЪДЕ СК+!!!!!
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако направят министър някой от ДСБ, ще видите как всеки ден Костов и Мартинчо ще излизат със същата страст да ни убеждават как всяко действие на този министър е най-правилното и как той прави най=доброто за системата.Ще го защитават като орли, ако ще и всеки ден да изкарва по едно голямо..л...о.Това е политиката на ДСБ и др. Костов. Искат власт! Където може и колкото може.Не, че и ГЕРБ са рози за мирисане, но тази жажда за власт и политически рекет като на Костов, няма!
9
8
 
8
 
! Отговори
До пост № 10 преди 13 години
*** , само ти не знаеш , че каквото каже Б.Б. не е вярно или не става. Новият кандидат за министър не не представил концепция. Какво от това, че твоят Боко е казал, че ще Консстантинов ще бъде готов с концепцията. Циркаджията е Боко. Ти си Пульо, че продължаваш да му вярваш. Друг е въпросът , че Мартин Димитров за *** на каца не става. Добро утро ***.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo mi e interesno troinata koalicia s kakvo 6te se poxvali da kaje kvo sa napravili za bg pati6ta bolnici y4ili6te gradina ili koi mafiot go vkaraxa v zatvora mai ni6to
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тез пък *** смешковците. ББ каза , че новия министър в сряда ще е готов с концепцията за здравето. Сега тоя *** казва до утре ако не е готов няма да го подкрепим. ХА ХА ХА. Циркаджията Мартинчо - махай се ***.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, някой даже правят по 60к месечно.