Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ

Асен Урманов пристигна у нас
Обновена: 28 окт 2010 11:51 | 27 окт 2010 19:07,
268
Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ
Асен Урманов Снимка: БГНЕС

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране.

Асен Урманов пристигна на летище София и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Василeв и Георги Терзийски.

Според Яне Янев Урманов е ключов свидетел по делото „Октопод”, върху който е оказван натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото.

Укриващият се от юли месец насам в чужбина бивш шеф на съвета по екология в столичната община и на предизборните щабове на ГЕРБ за "Люлин" и Кремиковци е пристигнал заедно със "здравите членове на своето семейство" по думите на Емил Василев - съпругата му и по-малкия син Огнян.

“Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки”, каза Урманов на летището.

“Бях помолен от адвокатите на Алексей Петров да се явя като свидетел и да бъда разпитан пред съдия. Не ме разпитаха пред съдия, започнаха да ме разпитват по разни капанчета и заведения, след това – в Националната следствена”, разказа още той.

Урманов потвърди, че по време на разпитите е бил подложен на арогантно отношение и определени твърдения не са били вписвани в протокола.

Свидетелят, както го наричат от РЗС, не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация".

Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов потвърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС, са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили.

Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.

Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.

Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.
Емил Василев от РЗС потвърди, че има документи с подписа на Цветанов, но не сподели каква е сумата, получена от "Лев корпорация".

Още по темата

Василев смята, че медиите са манипулирани и подчерта, че най-важното в случая е, че има документи и свидетел, които уличават вътрешният министър в получаване на средства от "Лев корпорация".

По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията.

"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него", увери Емил Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
16
 
! Отговори
Мечо Пух преди 13 години
Колкото повече, толкова повече. Каква излезе тя?! Колкото повече се обясняваме, толкова повече документи излизат, вероятно и снимки ще има. Граждани за европейско развитие на България ли?!
196
0
 
0
 
! Отговори
шопа преди 13 години
много си ***. ами аз съм плешив.
195
1
 
2
 
! Отговори
AN преди 13 години
V MUTRESTANIQ VSI4KI SA SI E.ALI MAIKATA. VSI4KI SA NAVARZANI KATO SVINSKI 4ERVA. NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. NQMA I DA GLASUVAM ZA SELSKI TARIKATI I MUTRI. NI6TO PROTIV OBIKNOVENITE SELQNI, DETO IM UNI6TOJIHA TKZS TATA I GI OSTAVIHA NA PROIZVOLA NA SADBATA. NA DRUGITE IZBORI GLASUVAITE I KA4ETE NA VLAST, O6TE PO GOLEMI TIKVI, MUTRI, GEIOVE, I TEM PODOBNI OLIGOFRENI. MUTRESTANIQ E UNI6TOJENA TOTALNO. NIKAKVA NADEJDA DA SE OPRAVI NQKOGA. NARODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
194
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Духът от бутилката е пуснат, да видим сега какво ще излезе?!
193
9
 
5
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Свидетелят на РЗС потвърди: "АЗ СЪМ КУКУ"!
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откакто Ал.Петров (Ал Бънди) е на свобода, Янка е на седмото небе и се развихри като малко фекалийче в мощно вентилаторче ! Друго си е да имаш редовен секс.
191
3
 
2
 
! Отговори
Мира Ррадева преди 13 години
яне с гоце, пикаещия по фонтани са главните трактористи. чеотбеге е просто шумкарин със слабо ниво на концентрация на сиво.
190
5
 
8
 
! Отговори
ева преди 13 години
А само как обясняваше Яне че няма нищо общо с трактора.Трактора подава дезинформация Яне раздухва .Само че българския народ не е толкова *** господа от РЗС и разни трактори.
189
1
 
1
 
! Отговори
шопа преди 13 години
И как ще докажеш това си твърдение?
188
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вътрешният министър Цветанов се оказа много ниска топка, щом нареди да арестуват журналисти от в. Галерия, че му снимали имота в с. Шума.Каквито и обяснения да дава полицията, от самолет се вижда, че това е *** милиционерска акция и Физкултурника - както наричат Цветанов - се е олял.Кой ще повярва, че журналистите и шофьорът са задържани, защото жена се оплакала, че искали да я прегазят с колата? А полицаите първоначално казали друга версия - че разследват кражба.Егати милиционерът трябва да си, че да съчиниш подобна акция Журналисти. Ако и другите му акции и арести на Цветанов са такива, няма никаква борба с престъпността, а само имитация и пропаганда.Да изкараш журналистите престъпници, които искали да газят с кола непозната жена от селото - уникум.Това твърдение е толкова неинтелигентно, че поставя въпроса - човек с такова мислене може ли въобще да води борба с престъпността? Не е случайно изглежда, че много от акциите му завършват без съд. Някакъв щаб съчинява обвинения, ефектни названия на акциите и после съдът ги пуска. Но не защото е лош, както 100 пъти повтори Цветанов, а защото просто няма достатъчно доказателства.Акция Журналисти на Цветанов е и опасен прецедент. За пръв път човек от най-висшата власт използва по такъв нахален начин полицията, за да плаши и по този начин да ограничи разкритията за имотното си състояние.
187
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе отде го нямериха тоя гей с тупе да ми свидетелства бе! Ай сиктир от яневи димки....баси!
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
108вярвай, вярвайднес седми път ме банват, защото любезно питам разни работи, но тиквите и тикволюбците нещо не издържат на тия въпроси и резват достъпа...майтапи....пак ми иде да питам - как така американците отчетоха, че гейб за една година са станали по-крадливи от тройната ламя за 4 години, пък у нас се трае на тая тема....
185
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
187 До сега не съм видял Ернесто ДаГоБара да банират, нали сте о тедна партия - червената с *** я....
184
3
 
0
 
! Отговори
шопа преди 13 години
Не вервам да те банират. Това не е времето на тройната коалиция! Да не би пак да симулираш?
183
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОЩЕ ПО ЗЛЕ ЗА АЛЕКСЕЙ ЧЕ Е ДАЛ ,ЩОТО ТАКА Е ИСКАЛ ДА СИ КУПИ ПОЛИТИЧЕСКИ КОМФОРТ ,АМА НАЛИ Е ОЦАПАН ,СЕГА КОГАТО ЛИСИЦАТА НЕ МОГЛА Д А СТИГНЕ ГРОЗДЕТО КАЗАЛА ЧЕ Е КИСЕЛО
182
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Седефчов е глава на Октопода и покровител на Алексей Петров, но и той си има кукловоди, твърди Николов. Според него президентът след изборите ще бъде повишен в кукловод.Георги Първанов е един много, много опасен човек, каза още бившият шеф на Мултигруп.Той изрази готовност да свидетелства по делото Октопод, но отбеляза, че не е отишъл в прокуратурата, защото не й вярва.
181
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къв е тоя свидетел? За какво свидетелства ? Какво иска да каже? Че ЛевИнс са дали пари на ГЕРБ?! Несъм от ГЕРБ, ама се замислям, че то почти всеки може да даде пари на политическа партия и какво от това?! Сякаш само ЛевИнс са давали пари...И откъде някъв си от ГЕРБ може да знае кви са ЛевИнс, сякаш разследващите полицаи са длъжни да ходят при всеки и да кават невзимай помощ от този щото го разследваме..Толкова са ясни подмолините намерения на Гоце,БСП и цялата мафия. че просто..
180
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
180 Че да не плачиш, че хванали още един крадец от твойте....Не се притеснявай, Бойко обеща да ви опандизи всички крадливи ***...
179
2
 
0
 
! Отговори
Олимп преди 13 години
Ооо, че, и тебе ли те включиха? Кокоо се радвам да видя събрат в борбата срещу злото, ти как мислиш, а?
178
5
 
6
 
! Отговори
Мао от Сиришник преди 13 години
Сбогом Съргей Дмитриевич!