Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ

Асен Урманов пристигна у нас
Обновена: 28 окт 2010 11:51 | 27 окт 2010 19:07,
268
Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ
Асен Урманов Снимка: БГНЕС

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране.

Асен Урманов пристигна на летище София и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Василeв и Георги Терзийски.

Според Яне Янев Урманов е ключов свидетел по делото „Октопод”, върху който е оказван натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото.

Укриващият се от юли месец насам в чужбина бивш шеф на съвета по екология в столичната община и на предизборните щабове на ГЕРБ за "Люлин" и Кремиковци е пристигнал заедно със "здравите членове на своето семейство" по думите на Емил Василев - съпругата му и по-малкия син Огнян.

“Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки”, каза Урманов на летището.

“Бях помолен от адвокатите на Алексей Петров да се явя като свидетел и да бъда разпитан пред съдия. Не ме разпитаха пред съдия, започнаха да ме разпитват по разни капанчета и заведения, след това – в Националната следствена”, разказа още той.

Урманов потвърди, че по време на разпитите е бил подложен на арогантно отношение и определени твърдения не са били вписвани в протокола.

Свидетелят, както го наричат от РЗС, не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация".

Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов потвърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС, са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили.

Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.

Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.

Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.
Емил Василев от РЗС потвърди, че има документи с подписа на Цветанов, но не сподели каква е сумата, получена от "Лев корпорация".

Още по темата

Василев смята, че медиите са манипулирани и подчерта, че най-важното в случая е, че има документи и свидетел, които уличават вътрешният министър в получаване на средства от "Лев корпорация".

По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията.

"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него", увери Емил Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
О, Кире шо те боли бре?Май трепериш,че всуе си стоял на колене и си разкопчавал панталони заради едната службица!Съжалявам бро!А колкото до Първанов-не го познавам тоя!За разлика от теб мен политик не ме е обладавал ама на теб ти личи,че си се давал като разгонена ***!Съжалявам брате,отивате си!Стига...стига сте стояли и пръцкали кротко на столчетата!Вярно,малко беше ама все е нещо!Ха-ха-ха Кире,Кире, мерзавец си ти!
156
3
 
4
 
! Отговори
Сергей Станишев преди 13 години
Този много, много повече ми харесва, отколкото Азерчо. Ох, олекна ми, като си признах.
155
2
 
0
 
! Отговори
шопа преди 13 години
Мила, не се напъвай да се правиш на истинска, ще си скинеш вратните жили! Не ти е по размера, това, което си си хванала на приказка. Оки?
154
7
 
2
 
! Отговори
Gigoff преди 13 години
Абе Йъги,за Жан ли да гласуваме,за Гейяо Станишев лии,За Цар Киро ли или За Медито Доганов.За тях ли гласуват хората които могат да мислят.Като гледам май не си от тези мислещите.Хората си дадоха гласът на последните избори и някои мишоци като тебе започнаха да излизат вече от дупките си.
153
7
 
11
 
! Отговори
ЕбЛьов преди 13 години
Братоци , тоя има вид на евтина мъжка *** !!!! От къде го изрови Янина ???? ***,*** !!!!
152
7
 
2
 
! Отговори
Киро преди 13 години
а ГОЦЕ КАКЪВ Е БЕ ТЪПЧО ***
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сбъркан, ти по тъпотии надминаваш даже СТРАНДЖАТА, който е еталон!Явно, че много дъски ти хлопат!
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България - държавата управлявана от Мирко и Цирко
149
6
 
16
 
! Отговори
Бай Чеп Косматов преди 13 години
Абе Ивчо смешнико, платено агентче-провокаторче!Те от ГЕРБ всички са такива!:) Само погледни Цецо Консултантот и Бойко Министърот и всичко е ясно!Хайде холан, да не са ви вдигнали по тревога и да си ви дали по един лаптоп за да драскате!Нека чуем какво ще каже?!Ако лъже,за негова сметка е!Ама ако не лъже, става страшно!И стига дивотии-България няма да загине ако Бойко и Цецо не са във властта!Ха-ха-ха...*** 1,за стрелба!Казвал съм го и преди-мутренска олигархия,мутренски похвати=България!
148
4
 
19
 
! Отговори
до 149 преди 13 години
Ами далаверата с компесаторките що не я споменем?Точно тогава Сибанк тръгна напред.
147
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много му е мътно миналото на бат Бойкото не беше мутрозастраховане, производство на фалшиви цигари, СИК, ВИС, ***...на тоя цялата му история е яснас такова минало компромати могат да му вадят всеки ден
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обзе ли те отчаянието вече? Лошо!Много лошо!
145
3
 
8
 
! Отговори
До Иво преди 13 години
Ивчо батка не се чуди. Те от ГЕРБ всички са толкова интелигентни като тоя уплашен човечец.
144
1
 
2
 
! Отговори
GO-GO DLEGOTO преди 13 години
sustestvuvat tocno 3- ma *** vuv forumut-TUPOTO,KRIMENA,SPONGI,ATEMTOTEP,TULSKI-tehnite poslaniq sa garanziq za intelektualen bulvoc i kurvensko naglasqne-spored vetaro-otkude ***..
143
10
 
4
 
! Отговори
romabene преди 13 години
абе на *** свидетел ли ще повярват ,то бива бива ,ама Яне нека вече престане с тия поръчкови ***!
142
2
 
8
 
! Отговори
Маркес преди 13 години
Както казва един класик по престъпни схеми\ Лошите се изтребват един друг\ Тиквата срещу трактора,Янено срещу Цоцко консултацията. Пожелавам им успех вмутренските си войни .АМИН.
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да!Прав си!Този свидетел е ненадежден!Най-малкото защото не е представен от интелигентите ЦЦ и най-вече ББ-откривателя на Сомалийския залив:)
140
14
 
5
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Като гледах и слушах какво говори свидетеля на РЗС (чак дупетати от РЗС го "охраняваха") останах с впечатлението че този човек не е осоено интелигентен - меко казано... :-)
139
1
 
9
 
! Отговори
ЙЪГИ преди 13 години
ВСЕКИ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ,АТАКА,БСП,ДПС,НДСВ,СДС,КОСТОВ Е *** И ОБРЕЧЕ ДЕЦАТА СИ НА МИЗЕРИЯ В СЛЕДВАЩИТЕ 20 ГОДИНИ.ВСИЧКИ КОЙТО ГЛАСУВАТЕ ЗА *** СТЕ *** ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО МОГАТ ДА МИСЛЯТ...
138
11
 
5
 
! Отговори
LUDIA преди 13 години
Егати свидетеля, от де го изкарахте тоя опосум ве РЗС?