"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември

Проектът му ще разчита на кметове и... Слави Трифонов
Обновена: 28 окт 2010 08:59 | 28 окт 2010 08:50,
482
"Плеймейкърът" Първанов реди отбора за 11 ноември
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният политически проект на президента Георги Първанов предстои да бъде анонсиран на 11 ноември, съобщи Mediapool. 

Точно на тази дата преди девет години, неочаквано за всички Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу смятания тогава за фаворит Петър Стоянов, а седмица по-късно спечели победа на балотажа и получи първия си президентски мандат.

Сега, година преди да напусне "Дондуков" 2 след втория си мандат, Първанов смята да направи критична равносметка на настоящото управление и да обяви нуждата от нова политическа алтернатива. Която обаче да не идва от партиите, а от самото гражданско общество.

Гражданският проект ще се превърне в политически по-късно, вероятно още догодина, когато ще атакува със свои кандидати местната и президентската власт, посочва изданието.

Според социалисти, запознати с "кухнята", към момента "плеймейкърът" Първанов не е готов с "голмайсторите" на отбора.

Идеята на Първанов е на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица, които в същото време да са утвърдени в областта, в която работят и да са с авторитет в местата, където живеят.

Кметове с утвърдено влияние и "прилежащи" бизнес структури – като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград - ще бъдат основни "темели" на президентския проект, твърдят посветените в него.

Според запознати президентът е предлагал на две от най-изявените жени в политиката да станат лице на новото формирование, но засега и двете се въздържат. Твърди се, че едната е бившият еврокомисар Меглена Кунева, която в момента развива успешна кариера в европейските структури, а другата е Меглена Плугчиева – депутат от БСП и бивш вицепремиер по еврофондовете.

Очаква се Първанов да разчита в новия си проект и на новия лидер на КНСБ Пламен Димитров.

Обмисляло се и начин, по който към новото движение да се привлече и шоуменът Слави Трифонов. Така той щял да присъедини и млади хора, които да оформят и "младежкото крило" във формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
0
 
8
 
! Отговори
IND преди 13 години
Не може да се смята, че заради това, че съм съпричастен към създаването на правителството, завинаги е решен въпросът за моята подкрепа. Но никой не бива да очаква и че заради рейтинг ще тръгна на самоцелни битки с кабинета. Още повече че на мен рейтингът никак няма да ми трябва оттук нататък. - Гоце след спечелването на втори президентски мандат.
384
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този зализаният, Първанов демек, дето по час прекарва пред огледалото да си реди прическата, търси начин да остане на всяка цена във властта. Еееех, толкова години яде на гърба на народеца, дето и кожата от гърба му свалиха Първанов и "социалните" му съмишленици. Ама е чудно във властта - жените твои, коктейлите, дворците, парите, колите, страните дето обиколи ...
383
1
 
13
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Новата партия ще се казва "Мафия завинаги", тъй като идеята е държавата никога да не успее да се освободи от зависимостите на пипалата на мафията. Активно участие ще вземат както политици, така и симпатизанти с автомати в ръце, които ще бъдат разпределени по пътищата на всеки километър. Самото събитие пък ще се състои на 4-ти километър в тиха и спокойна обстановка.
382
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пресилваш. не могат да го вкарат в затвор. той е обигран и има железни съветници.
381
0
 
13
 
! Отговори
човек от народа преди 13 години
Единственото, което ще реди Гоце е пасианс и то в ЗАТВОРА !!!
380
2
 
10
 
! Отговори
liolio преди 13 години
гоце тоя проект си го направи с който искаш ама се скрийте в някоя гора и не се показвайте не ни занимавай с твойта селска особа НИКОГА ПОВЕЧЕ
379
1
 
14
 
! Отговори
До тарикат Гоце преди 13 години
Гоце лошо много лошо готвисе за панделата Бойко гони до дупка
378
1
 
5
 
! Отговори
234 преди 13 години
Мноооого си умен Първанов
377
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
снимката е по добра от текста. сложете си я в рамка.
376
12
 
0
 
! Отговори
как вървят тиквите ? преди 13 години
Бойко, как вървят тиквите на пазара? Какъв им е рейтинга?
375
4
 
14
 
! Отговори
IND преди 13 години
Аз лично харесвам Слави, но само като шоумен. Както например харесвам Ицо Стоичков, но само като футболист. А Гоце не го харесвам като никакъв :)
374
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гоцето е бита карта
373
2
 
17
 
! Отговори
Пловдив преди 13 години
Ква нова партия? "Огледал се Илия, па в тия" Първанов и хората му срам нямат. На 1 май тази година бяха организирали манифестация в центъра: напред върви Баташки- дебел, охранен, червените му напращели бузи ще се пръснат от напиращата лой. След него стотина манифестиращи от петата възраст - пригладили вехти дрешки за празника, бледи, измършавели, средна възраст 70-80- годишни и с огромни луксозни плакати в ръце, на които пишеше"Дайте ни работа!" Е на това може да заложи Първанов-"Благодетелят"!
372
2
 
10
 
! Отговори
ego преди 13 години
А и още нещо "Кажи ми харесваш ли Слави Трихонов, за да ти кажа кой си"
371
1
 
6
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 13 години
Какъвто народа такива и управниците.
370
1
 
13
 
! Отговори
ego преди 13 години
"младежкото крило" във формацията. ХА ХА ХА Че какъв младеж е Слави? Това, че е вечния ерген не го прави младеж. Прилича повече на изпарцуцан чичка. Абсолютен ***! И тези които го харесват са същите безмозъчни същества.
369
1
 
10
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
Ква нова партия? "Огледал се Илия, па в тия" Първанов и хората му срам нямат. На 1 май тази година бяха организирали манифестация в центъра: напред върви Баташки- дебел, охранен, червените му напращели бузи ще се пръснат от напиращата лой. След него стотина манифестиращи от петата възраст - пригладили вехти дрешки за празника, бледи, измършавели, средна възраст 70-8- годишни и с огромни луксозни плакати в ръце, на които пишеше"Дайте ни работа!" Е на това може да заложи Първанов-"Благодетелят"!
368
1
 
13
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Политическият проект на пърдянов - нов бардак със стари*и!
367
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
слави може и да е *** но уважава интелигентните хора на българия, лично на мен не ми допада
366
2
 
13
 
! Отговори
25 преди 13 години
ей не се наяде тоя и той, как не го хвана срам един път поне, егати ненаситния човек, не им ли омръзна бе, сега нова партия щял да прави, е нали уж си с бсп, сега изведнъж пък друго мислил да прави, луди хора , ненаядени, вместо да гледа да помага с каквото може на хората и държавата поне малко да се пооправим, той пак гледа откъде какво да придърпа да открадне!