Цачева връща въпроси към Борисов без право на обжалване

„От кого го пазите, не ядем хора”, възрази Румен Овчаров
Обновена: 29 окт 2010 10:48 | 29 окт 2010 10:46,
68
Цачева връща въпроси към Борисов без право на обжалване
Снимка: БГНЕС

Петък е. Ден за парламентарен контрол, който днес започна още в 9.00. А заедно с него и шоу програмата в Народното събрание.

Цецка Цачева направи плах опит този път циркът да се размине, но не успя.

Още преди Мая Манолова да е взела думата за процедура, Цачева обясни защо връща два въпроса към министър-председателя Бойко Борисов.

И двата са провокирани от участия на министър-председателя в телевизионно предаване. Единият е за закупени резервни части за ремонт на АЕЦ „Козлодуй”, за които според Борисов сегашното правителство било платило 100 пъти по-малко от предишното.

Вторият е за проекта "Цанков камък" и твърдението на премиера, че БСП е отговорният фактор за проекта.

Първият въпрос според Цачева не бил към Борисов, а към министъра на икономиката Трайчо Трайков. Вторият пък не отговарял на условието на парламентарен контрол да се пита за политики.

След като обясни на опозицията защо връща въпросите й, Цецка Цачева беше категорична, че им отказва правото на процедура.

От БСП се поколебаха дали да напуснат залата, без да зададат въпросите, които са допуснати до парламентарен контрол, но в крайна сметка останаха и намериха начин да отговорят на Цачева.

„Какъв е този филтър, каква е тази цензура?”, попита Румен Овчаров Цецка Цачева и подхвърли, че „подобни фелдфебелщини” са наблюдавани много пъти.

„Защо пазите министър-председателя си? От кого? Ние не ядем хора. Още по-малко такива като него, няма как да го изядем”, допълни Овчаров.

Той препоръча на Цецка Цачева да направи семинар, за да разясни на депутатите какви въпроси може и какви не да се задават на премиера Бойко Борисов. Сега Народното събрание се превръщало в пример за цензуриране на депутатите, твърди Овчаров.

Цачева обаче отвърна, че левицата може да се възползва от правото си да внесе промени в правилника. Тогава и парламентарният контрол щял да се води по друг начин.

След Овчаров думата взе неговият наследник на поста енергиен министър Петър Димитров. И той припомни на Цачева, че не била „старшина на рота, а председател на Народното събрание”.

След това Димитров отговори на Борисов за изгодната сделка с резервните части за АЕЦ „Козлодуй”.

240 000 долара е платило сегашното правителство, но за „тръбички”, докато през 2004 година били закупени сложни системи за 12 млн. долара.

Определяйки твърденията на премиера Бойко Борисов като лековати, Петър Димитров ги сравни с това да сбъркаш телевизора с антените.

Още по темата

Що се отнася до сделката през 2004 г. – тя не била сключена от тройната коалиция, а от правителството на НДСВ и ДПС.

Тогава главен секретар беше Бойко Борисов, припомни депутатът и призова премиерът да каже кой е взел парите, ако наистина е имало корупционна схема.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
7
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Някъде прочетох, че днес патриарх Максим има Рожден ден ----- Намесата на името му тук според менне е излишно, тъй като именно в ПАРЛАМЕНТА НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ ПОЛАГАТ КЛЕТВА С РЪКА ВЪРХУ БИБЛИЯТА ----Поне днес биха могли да бъдат малко по-толерантни един към друг ----Честит Рожден Ден на Патриарха - да е жив и здрав
44
2
 
13
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Знаеш ли, мен ме е яд, че тези, които са гласували за него и има- няма годинка, са прогледнали и са почнали да го плюят- заслужава, да, ама трябва да се мисли, а не да се юрваш да гласуваш през глава, като чуеш поредните опашати лъжи за скорошното оправяне; ама още ме по- яд за това, че сега тези, другите, които управлявали преди, сидят и се кефят на това развитие на нещата- никъде, обаче, не се вижда и грам срам или гузна съвест за излъганите надежди на хората,които ги избираха,всички са честни
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На *** му дай малко власт и му гледай сеира.
42
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е смешно като гледам тази *** и некадърна крава как се прави на госпожа управляваща. Селянката си е ***, ако ще и за Президент да я изберта. В ГЕРБ са само бивши комусти, при това най-некадърната, алчна и нагла част от тях. Такива, които не можаха да се реализират поради некадърност при БСП и сега се правят на голямата работа. Но са просто смешни. Само с желание не става. Трябва и акъл, а те определено го нямат.
41
2
 
29
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Дори и подсъдимият има право на защита в съда! След като така лесно се обвиняват предишните, защо не им се дава право на отговор на обвиненията и едновременно с това да им бъдат зададени въпросите? Може би се притесняват управляващите, че истината с техните оправдания ще излязат наяве?! Гузен негонен бяга се казва на това поведение! Така, че тези, които самоотвержено защитават ГЕРБ, нека видят за какво става дума - голи обвинения, без смелостта да застанат рамо до рамо с предишните за истината!
40
7
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до 41 Анонимен: Много късно се питаташ Анонимен - до миналата година не само начело на парламента а на всички ключови позиции в държавата стояха комунисти.Ти сега ли се събуди.Жалко
39
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питам се какво може да очаква човек от Парламент, начело на който стои бивша комунистка стругарка, понастоящем трансформирала се в бизнес дама с аграрно излъчване и вид на колхозничка, пременила се за модно шоу. Умствените й качества ще се въздържа да коментирам, защото не искам да съм груб. Или пък от Правителство, начело на което стои едновремешен възпитаник на школата в Симеоново (където достъп имаха само най-верните партийни кадри), в последствие мутра от подземния свят, а сега "антикомунист" и човек, воюващ с престъпността. Съжалявам, но поне за мен това е повече от смешно. Нищо добро не чака България. Циркът и сапунките продължават важното е да има зрелища, пък хлябът, какво може и без него. И накрая искам да попитам г-н Премиера, воюващ със всякакви НАГЛИ, ОКТОПОДИ, ЛАПАЧИ дали неговата възлюбена Цвети Бориславова, честно спечелила 1 млрд по времето, докато Богоизбраният Пожарникар беше Кмет, та исках да питам идолът на нацията дали ВИНЕТ-дамата е НАГЛА ОКТОПОДКА или обикновена Л*ПАЧКА.
38
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-големи смешници и некадърници от ГЕРБ.
37
10
 
3
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Точно така!Пляскаш през ръцете, за да не приказват само, а да седнат и да си вършат работата!Цецка Цачева президент!
36
4
 
21
 
! Отговори
555 преди 13 години
Елена - най - накрая и друг с моето мнение.За съжаление това е истината,избраните да ни ръководят са абсолютно некадърни,безхаберни и безочливи,крали преди крадат и сега.Обградени със слуги,блюдолизци и г....лизци, с основна цел заграбване на всичко стойностно и незачитане на държавните интереси,разделяне на обществото и предаване на страната под поредното робство от поредния Голям брат.
35
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo gerp
34
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo boiko
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А,защо да отговаря?Отговора е ясен-Той/ББ/ е цвете,Станишев е виновен.
32
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До Р. ОВЧ ...ЯДЕТЕ , ЯДЕТЕ...
31
3
 
37
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Абе щом ГЕРБ си позволяват да налагат цензура на опозицията, представете си в националните медии каква цензура са спуснали ! Някой да е чул за митничарчето приятел на Лъчо Мозъка ?Някой да е чул какво стана след като откраднаха 320кг. злато ? Уж МВР най-добре работило от 1300години България.....
30
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 13 години
Б.Б.-Ц.Ц.-Ц.Ц. : Светата Троица.
29
3
 
29
 
! Отговори
ами така я преди 13 години
Върши нередности и Мълчи - като те е избрал народа , пък да си е правил сметката , ГЕРБ много се оплеска , доскоро хората казваха - да ама няма алтернатива, вече се прокрадват мислите - всичко освен ГЕРБ е алтернатива , привсички случаи ще е по добре.Чухме и видяхме - Цв Цветанов , Анд. Иванов
28
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
По-добре на колене пред бара..., не,не, пред Бат Бойко, отколкото прав пред струга :)
27
3
 
40
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Много бях шашната, когато разбрах едно време, че спечели царя.... ах, да, спасителят си беше се изсипал от небето да оправи България за 800 дни! Ама като избраха това недоразумение Борисов, направо паднах- рев като генералисимус на МВР, рев като кмет на София, вие, които сте гласували за него- и да не сте психолози, толкова ли не го видяхте този какво представлява, манталитета му, абциите му?! Колко време наблюдения ви трябваха още, за да вденете какво представлява всъщност и колко ще направи?!
26
4
 
23
 
! Отговори
123456 преди 13 години
ГЕРБ трябва да си сменят цвета на знамето, защото тази партия е възроденото БКП.