Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов

Сините: Първанов оглави прокомунистическа партия
Обновена: 1 ное 2010 14:09 | 1 ное 2010 13:46,
176
Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов
Снимка: БГНЕС

Лидерите на "Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов коментираха политическия проект на президента Георги Първанов.

Според тях е добре, че Първанов е излязъл на светло.

"Предпочитаме да ги прави тези неща явно. Да застане начело на прокомунистическата лява партия, да си води там олигарсите", заяви Димитров, който е убеден, че АБВ не може да бъде алтернатива на сините на изборите догодина.

Иван Костов пък посочи, че Георги Първанов е участвал дори и на последния парламентарен вот чрез подставените формации – "Лидер" и РЗС. Втората, съставена от ДАНС.

Представители на ръководството на партиите в "Синята коалиция" взеха решение, че на изборите догодина ще участват отново заедно.

"Догодина ще бъдем единствената дясна алтернатива на всичко, което става в България", посочи Димитров. Иван Костов пък смята, че целта на правителството на Бойко Борисов е да издържи до президентските избори.

Командира абсолютно отрече и призова журналистите да не правят спекулации, че критиките на десните целят някой ден Бойко Борисов да ги покани за коалиционно управление.

Костов е убеден, че такова нещо няма да бъде предложено, защото Борисов бил "недиалогичен и неспособен на такива решения".

Евентуален ремонт би целял единствено да се премахнат най-провалилите се министри. Сред тях – Тотю Младенов, който по думите на Мартин Димитров е основният генератор на левите идеи.

"Ние предложихме коалиция след парламентарните избори. Тогава това предложение не беше прието от ГЕРБ. Оттогава не сме правили и подчертавам – не смятаме да правим", беше становището на лидера на СДС за бъдещето развитие на отношенията с партията на Борисов.

"Това е затворена врата за нас", категоричен беше и Костов.

Позицията на им по Бюджет 2011 охлажда допълнително уж партньорските отношения с ГЕРБ.

Десните ще гласуват "въздържал се" по републиканския бюджет и "против" по тези на здравната каса и общественото осигуряване.

Още по темата

"Ясно показваме увеличаване на дистанцията от ГЕРБ. Ние тази икономическа и бюджетна политика не я подкрепяме", обясни Димитров.

Той очаква дефицит от над 3% догодина.

Костов пък сметна, че пенсиите ще бъдат намалени със 7%.

"Обезценяването на парите ни през 2010-та година е било с 3.5% още толкова ще бъде и догодина, а парите за най-възрастните са замразени. Това прави реално 7% по-малко средства за пенсионерите за празниците догодина", посочи Иван Костов.

Тук Мартин Димитров се включи, че в най-тежката криза, когато правителството на ОДС управлява след това на Жан Виденов – пенсиите били увеличавани спрямо инфлацията.

"Затова казваме, че дясната политика е най-ефикасната", каза Димитров.

"Синята коалиция" се противопостави и на увеличаването на средствата за социално подпомагане със 152 милиона лева. Според лидерите тези пари ще бъдат похарчени за купуване на гласове догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджетМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
25
 
! Отговори
ZAPP преди 13 години
Две жаби се правят на волове.
3
8
 
19
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели, Виждам, че всички се обединихме около това...: Със стари фльорци, нов бардак не ставаи "Името на Президентската партия е "етикета" и, и като такъв, той трябва да отговаря на формата и съдържанието...Формата, която ни е представена, чрез имената на активистите, показва, че са включени доскорошни активисти-динозаври с незаконни багатства, от целия политически спектър... или по-точно от сивия олигархичен спектър, на всички партии от 20 години насам- Първото което ми идва на ум е, че партията трябва да се казва...:"БЪЛГАРСКИ ТЮРЛЮГЮВЕЧ"- Обаче абревиатурата е друга..., затова имайки в предвид съдържанието (качествата) на активистите, целите им (продължаващи грабежи и пълна дясна безалтернативност) и формата на Президентското умотворение (мафиотска структура с партийна регистрация) отких..., че точния прочит на абревиатурата е...:"АЛЧНИ БЕЗСКРУПОЛНИ ВАМПИРИ"- Криха се по дупките, от зъбите им тече човешка кръв и се боят от "осветяване"...Някой да е чул до сега за някаква идеология на тази партия....И накрая..., ОТКЪДЕ ПЪРВАНОВ ИМА ПАРИ ЗА ПАРТИЯ...???
2
28
 
25
 
! Отговори
аз преди 13 години
Гроздето е кисело, нали другарю (извинете, господин) Костов :)?
1
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никак не са глупави от Синята Колаиция. Не им се качва на потъващ кораб.