РЗС и БСП: Да канонизираме Цветанов!

НС решава в четвъртък за спецкомисия за имотите му
3 ное 2010 16:00,
581
РЗС и БСП: Да канонизираме Цветанов!
Снимка: БГНЕС

Парламентът отново се превърна в бойно поле след изявлението на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който даде обяснение пред депутатите за притежаваните от него имоти.

Народните представители цял ден дебатираха дали да бъде създадена временна анкетна комисия за проверка на имотното състояние на МВР шефа. В крайна сметка решение не беше взето, разискванията ще продължат и утре.

„Трогателното сълзливо изложение на г-н Цветанов не даде отговор на основни въпроси – откъде той има толкова средства, за да закупи многобройните си имоти в такъв кратък период от време“, коментира в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Недопустимо е вицепремиерът на България да обвинява практически цялата опозиция, че са говорители на организираната престъпност", добави той и подчерта, че само заради това изказване Цветанов трябва да си отиде.

„Единственото, което разбрах, е, че сме провеждали много добра политика по отношение на възрастните хора в България, пенсионерите, след като със спестявания от пенсии могат да се купят такива апартаменти", каза още Станишев, визирайки изброените от Цветанов спестени средства на родителите и съпругата си.

Недоволни от обясненията на вицепремиера останаха и хората на Яне Янев, които раздухаха скандала с имотите. Те го обвиниха, че е произнесъл „една от най-гнусните лъжи“ в пленарната зала.

Още по темата

„Всяка една средноголяма фирма би могла да завиди на баланса на семейството на този бивш полицай. Трябва да канонизираме министър Цветанов. Как може човек и цяло семейство да живее, без да се храни. Явно техните организми функционират на друг принцип. Господин Цветанов трябва да обясни на българските граждани как се прави този номер“, категоричен беше депутатът от РЗС Емил Василев.

Той посочи, че само около 100 000 лева струват топлоизолацията и барбекюто на семейната къща на МВР шефа в Шума.

„Как е издържал семейството си господин Цветанов? Как са си плащали сметките за ток и отопление?“, попита още Василев.

В същия глас запя и лидерът на РЗС Яне Янев. Той определи Цветанов като комплексиран партиен вожд, изживяващ се като герой от Лайпциг, който размахва пръст и демонстрира, че е над българския парламент.

„Семейството на Цветанов, което не развива бизнес, само за няколко години е придобило имущество на обща стойност половин милион лева. Дори да се абстрахираме от ниските цени, логично е да се запитаме за произхода на средствата“, коментира Янев.

„Заплатите на Цветанов и съпругата му не са надвишавали 2000 лева. Те не биха могли да спестят за този период повече от 15 000 лева, ако са живели на екзистенц минимума“, добави лидерът на РЗС.

Той добави, че през 2009 година министърът е получил 14 000 лева от друга стопанска дейност.

„Парламентът не получи обяснение за тези доходи. Не са платени и необходимите данъци. Надявам се да не надделее стадното чувство за самосъхранение, а българският парламентаризъм“, заключи Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


581
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
556
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Цялата държава е изградена на тези трибуквия и никой никога няма и да започне да ги пипа
555
0
 
4
 
! Отговори
юрдек преди 13 години
Абсолютно вярно е, че само мощен удар срещу някое мафиотско трибуквие /а защо не и варненско!?/ може да изведе Цветанов от гърлото на вулкана. Дали това ще се случи остава само да гадаем
554
1
 
1
 
! Отговори
пуле преди 13 години
А прилича на съвестен и честен? Сериозно ли говориш? А пише, че искат да го канонизират за светец? Объркан съм тотално? Едните казват, че Гоце бил шеф на октопода, другите че Цветанов? А какво мислят октоподите в морето, въобще и не зная? Ами нали са проверили имотите му? Щом не са го хванали в издънка, значи не е приватизирал? Може да е играл "покер" или на автоматите човека и да е печелил?
553
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов е новия октопод запомнете че след време ще го задържат
552
2
 
5
 
! Отговори
ала гер ком ала гер преди 13 години
Случаят ЦЦ определено е гаф. Само чрез тактика "нападението е най-добрата защита" може да се излезе успешно от положението. Един мощен контраудар (а за такъв има широко поле за избор) ще реши ситуацията в полза на нонстопа в борбата срещу мафията бсп. Която разбира се в момента е пуснала зъби и нокти точно да спасява кожа, като змията в момент когато най-много хапе. Причините известни. Връщане назад няма. Впрочем, една национализация защо не?
551
1
 
7
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни интересува егото, на това парвеню, когато.- Чакаме Парламента, Правителството и Президента, да започнет да спазва "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията на Р.Б., и неразделна част от подписаната от България Лисабонската стратегия: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 211лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв...Това означава, че:- При двама работещи на средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от необходимата издръжка за едно дете...- Излиза, че 70% от работещите (1.8 милиона) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона- Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери. - Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 211лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, а всичко това е: - Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.3-0.5 милиона души - Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря Парламент, Правителство и Президент
550
7
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 13 години
.... Единственото, което разбрах, е, че сме провеждали много добра политика по отношение на възрастните хора в България, пенсионерите, след като със спестявания от пенсии могат да се купят такива апартаменти", каза още Станишев,.....Ужасно си *** серГЕЙ, ГЕЙ .... ГЕЙ ....Смущаяващо си *** !
549
1
 
1
 
! Отговори
до FACE преди 13 години
тоа верно е *** фокус-мокус , но ти па му кажи едно име - имате и чудесни хора в ГЕРБ - световноизвестни филантропи , уважавани у нас и в чужбина
548
0
 
0
 
! Отговори
IRON преди 13 години
KAKVO GLASUVANE BE SMESHNICI,SYGLASQVATE SE S TURCITE,ZATOVA 5 VEKA SME BILI POROBENI,ZASHTOTO IMA TVYRDE MNOGO PARAZITE!!!
547
1
 
1
 
! Отговори
FACE преди 13 години
ЕЙ *** НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА,ТИ СЕ НЕРЕАЛИЗИРАНИЯТ БЕ,БАЩА ТИ ТИ Е ОСИГУРИЛ ПЪРДЕЛНИКА,А ТИ ВЪРВИШ СРЕЩУ НАРОДА ЗА ДА МУ БЛАГОДАРИШ,ТАКИВА КАТО ТЕБ СА *** ЗА ОБЩЕСТВОТО,КЪВ СИ ТИ БЕ СМЕШЕН ДА ТИ КАЗВА НЯКОЙ НА ТЕБ-ГНИДА:))))))
546
3
 
12
 
! Отговори
срам и позор преди 13 години
Парламентът отказа да създаде временна комисия, която да разследва имотите и парите на вицепремиера Цветан Цветанов. Искането за това беше внесено от над 70 депутати от РЗС, БСП и ДПС.ПОЧНА СЕ , ИДЕ НОВИЯ РЕД. НЯМА ГЛАСНОСТ , НЯМА МОРАЛ , ГЛАСУВА СЕ КАКВОТО ИМ ИЗНАСЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТАКА И НИЩО НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ ЗА ИМОТИТЕ НА МИНИСТЪРА. ПРИКРИХА ГО , ХОРА , ПРИКРИХА ГО
545
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей сега ще ви преброя по минусите. КОМУНИСТИ! РАВНИС!КОМУНИСТИ МИРРРРНООООО!!!!Ей ти там, чукундура с празния поглед, не си бъркай в носа!За среща на станишеф отляво, гоце от дясно и яню по средата... УРАУРААААААААААААААААААААААХайде сега слагайте минуси да ви преброя. И никакво пушене докато трае преброяването.
544
2
 
8
 
! Отговори
фокус мокус преди 13 години
Гербери на обиждайте хората на комунисти , не са такива , вие сте такива и то от тия нереализираните от долните етажи, дето цял животец сте мечтали да се докопате до власт . Е ДОКОПАХТЕ СЕ И СЕ ВИДЯ ДО ЕДИН КАКВИ СТЕ , КАЖЕТЕ МИ ЕДИН ЧИТАВ ОТ ВАШИТЕ , АЙДЕ БЕ САМО ЕДИН.
543
3
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
Абе един се опитва,поне се опитва да прави нещо,ама тея комунисти в МВР,пазят си местата за правнуците,това ни е проблемът,а и РЗС-мафията,леле глупав народ,много глупав народ!!!!
542
10
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Цветанов много им пречи на БСП и РЗС .Направо им бърка в г...........за, щом толкова искат да го махнат!
541
5
 
2
 
! Отговори
ЕТО КАК,ВЪШЛЬО преди 13 години
СЕИР МУ ДАЙ НА НАШЕЦА,КАТО ТОЯ ПРЕДИ МЕН,ДИКТАТУРА,*** ФАШИСТ ГАДЕН, ОТ ТАКИВА,КАТО ТЕБ МЕ Е СРАМ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
540
3
 
12
 
! Отговори
ето как преди 13 години
Завърши вчера речта си Цветан Цветанов - Цветан Цветанов и МВР ще работят само за интереса на България и правителството няма да позволи дестабилизация. - преведено - не ми пука , ако съвсем се скапят нещата ще арестувам наред и пак ще останем на власт.Ама защо вчера тая реч ми я излъчвахте навсякъде и кой го покани в парламента да се обяснява , а днес когато се решава за Комисията която да проверява доходите и имотите му има МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ. НАРОДЕ ... ВЕЧЕ Е ДИКТАТУРА ...
539
4
 
3
 
! Отговори
l-v преди 13 години
Tova pravitelstvo raboti,a vseki dosega si byrkashe samo v nosa,prostiq bulgarin na komunizma e sviknal samo da leji i da tyrsi kosurite,kato si vdignete zadnicite za rabota,togava shte se opravim,inache nikoi nqma da doide da ni opravi kachestveno,pri polojenie,che vijda,che sme parashuti:))))
538
1
 
3
 
! Отговори
ads преди 13 години
Zna4i, po vremeto na predi6nite ne e bilo tolkova zle,sled kato ot spqstqvaniq ot trudov staj se kupuvat imoti za milioni levove
537
2
 
2
 
! Отговори
SERIOZEN преди 13 години
ВЕРНО,КАТО ЦЯЛО СМЕ МНОГО *** НАРОД,ДАЖЕ ВЕЧЕ СА ГО DISLIKENALI KOMUNETATA,NESHTASTNICI PROSTI:)))))))