"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене

Дни преди визитата на Путин премиерът ни пред ИТАР-ТАСС
Обновена: 3 ное 2010 10:00 | 3 ное 2010 10:00,
219
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Още по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Аз също съм убеден, че "баварските" инвеститори, които ще доведе Меркел са руски евреи и офицери. А консултанта на БЕХ е пак свързан с предния консултант по проекта и т.н.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпрос --На ББ ,двете мозъчни половини в унисон ли работят .или в противоположни посоки.Или ни взеха всички за канарчета.
28
1
 
23
 
! Отговори
Танкист преди 13 години
Най-добре е Путин да дойде с танковете.
27
7
 
4
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Абе, *** псевдоучено, като толкова ток изнасяме на балканците (без Турция, защо ли?), къде ни е файдата днес и защо сме толкова бедни, а тия в България, дето изнасят тока на безценица са толова богати? И ако е толкова изгодна тая централа, защо румънците, след като ние се "туткаме", вече не са се споразумели с руснаците? Защо гърците не поискат руснаците да им направят АЕЦ? А даже и да се сбъднат цветните ти сънища, от износа на електроенергия на тебе какво по-хубаво ще ти стане?
26
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Открай време политиците се карат пред народната трибуна, а всъщност действат задкулисно като партньори. За пример веднага може да посочим Цветелина Бориславова, която ще строи общ хотел с Ахмед Доган.И за да сме съвсем точни не директно с него, а с дясната му ръка Арбен Хавальов, който е законният собственик на сараите Доганови.Изглежда, че политическите съперници са може би само за пред публиката такива, щом като половинката на премиера Борисов си има работа с човека на Сокола.Докато министър-председателят ни сипе обиди по адрес на Ахмед Доган пред обществеността, неговата любима Цветелина Бориславова е стартирала инвестиционен проект в съдружие с един от най-близките на лидера на ДПС.
25
0
 
7
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Това с износа за Турция не е съвсем така. Наскоро НЕК обяви една процедура за предварителен подбор, свързана именно с износ за Турция. Процедурата е достъпна на сайта на НЕК. А, че ще ни изместят като регионален доставчик е почти сигурно, докато еничари управляват България и фарисеи енергетиката.
24
5
 
19
 
! Отговори
Лекар патолог преди 13 години
Бат Бойко, незнам сърце дали имаш, но акъл определено ти липсва.
23
5
 
14
 
! Отговори
user преди 13 години
Електроенергията е стратегически важна за развитието на България. Бойко е ***, който искаше да спре проекта. Трябваше да дойде Путин, за да му каже, че иначе ще стигнем до просешка тояга. Ако започнат да ни продават и електроенергия на 2 пъти по-висока цена, ще цъфнем, та и ще вържем ама здраво. Тогава Бойко ще изхвърчи на село моментално и ще се нареди до Жан Виденов по некадърност, че ще го задмине.
22
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Има ли съюз между Ахмед Доган и Бойко Борисов ? В последно време това е един от най-често задаваните въпроси. Определено бие на очи как критиките на премиера към предходното управление са фокусирано единствено върху БСП. За ДПС дума не се споменава. Както и партията на Доган кротко си мълчи и не плюе срещу правителството.В средите на ДПС се говори под сурдинка, че Ахмед Доган до края на 2010 ще излезе от партията и от политиката. Това е възможно най-тактическия ход, който може да предприеме Сокола. По този начин партията ще поеме BB32надясно и може да се превърне в новия партьор на ГЕРБ в парламента. А Доган повече няма да е трън в очите на Бойко и ще се оттърве от евентуално разследване. Борисов няма полза от конфликт с ДПС, тъй като това може да доведе до етническо напрежение, пък и няма да е плюс за страната ни пред Брюксел.Борисов не веднъж е казвал в свои интервюта, че най-големият му конкурент в политиката е Ахмед Доган. Евентуален компромис между двете страни е най- удобният им вариант. Колкото и да се канеше преди изборите да отреже крилцата на Сокола, Бойко досега не е предприел подобни действия. Изглежда, че няма и намерение да го прави.
21
1
 
15
 
! Отговори
Българин ВБ преди 13 години
За нас Русия е стратегически партньор, надявам се най после да сме го разбрали!!!Между впрочем да сте чули Германия да е казал нещо против Русия?Аз не съм чул от доста години, но те немците са политици един път, те знаят че руснаците са им стартегически партньор (въпреки войните между тези държави), а ние за 20 години не спряхме да си въртим г..а.Чуждите държави се настаниха на руския пазар и заеха тези ниши които ние имахме там, а ние сега ще се връщаме, след дъжд качулка!!!
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На вас не може да ви се угоди.Вдигахте пушилка до небесата,че "Белене" трябва да го има,сега ,когато Бойко реши да продължи заливате го с помия и злоба.Защо се засегнахте,че Б.Димитров ни нарече "*** народ".Лицемери!!!!!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за разлика от нашите политици турските действат градивно. Затова вече ни изместват от много места. Както е тръгнало и ток от там ще внасяме.
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Бойко! Каквото и да кажеш, каквото и да направиш, НИЕ СМЕ С ТЕБ!Не ни интересува нито работа, нито хляб! Искаме само едно - БИЙ КОМУНИСТИТЕ!
17
3
 
23
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Двойственоста на Бойко му е в природата , за него всичко казано е предпоследно , не съм сигурен дали едната му глава знае какво прави другата :) На мен ми се струва че "германския инвеститор" ще е с руски акционери.
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е най-некомпетентното правителство поне от 20г на сам. Лутат се като мишки в лабиринт. Един ден са твърдо против руските инвестиции в АЕЦ Белене,на следващия ги "подкрепят с цялото си сърце". За редица реформи по същия начин-един ден едно,на следващия съвсем друго. Просто *** в правителството не знаят какво правят.
15
7
 
29
 
! Отговори
Д преди 13 години
Обвинава се Първанов, че бил против НАТО и после си е сменил мнението на 180 градуса... А Борисов всеки ден е с различно мнение....
14
2
 
19
 
! Отговори
BIG-BG преди 13 години
Взаимното сътрудничество с Русия не пречи на България да работи с другите страни от ЕС, САЩ, Австралия? но погледни реално колко пропуснати ползи имаме от това, че наши преди ни скараха? Блокираха износа ни и от това фалираха редица предприятия и малки подизпълнители. А и какво е виновна Русия, че ние не си решаваме правилно проблемите, че да си го изкарваш на тях? Щом ни одобряват стоките и можем да търгуваме, защо да пропуснем това? А постепенно ще вдигаме и качеството! Важното е да се работи!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде продават такива като на снимката, моля Ви кажете! Искам да си купя.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Румъния няма да строи реактор, ако ние го направим първи. Затова сега наостриха уши, защото ние се туткаме и не работим върху вече започната централа. А турците ако ще и 8 реактора да си построят, нас това не ни касае - за тях почти не изнасяме ток. Изнасяме за всички балкански държави. Идеята е турците да не ни заместят като регионален снабдител на електроенергия на Балканите.
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати грозната матрошка, тиква знам, че си женско, ама чак толкова!