"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене

Дни преди визитата на Путин премиерът ни пред ИТАР-ТАСС
Обновена: 3 ное 2010 10:00 | 3 ное 2010 10:00,
219
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

"С цялото си сърце подкрепям АЕЦ "Белене", защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия. А тогава Турция ще има вече 4 атомни реактора".

Това казва премиерът ни Бойко Борисов в интервю за официалния информационен официоз на Русия ИТАР-ТАСС.

Според изданието той е потвърдил, че преговорите за влизане на германски инвеститори в проекта са във финална фаза.

Борисов казва още, че съвместните енергийни проекти с Русия ще бъдат успешно реализирани с изключение на петролопровода Бургас–Александруполис, за чиято реализация неизбежно ще попречат екологични проблеми.

"Министър-председателят на България поддържа добър диалог с руския си колега Владимир Путин", отбелязва агенцията.

Коментарът на Борисов идва дни преди официалното посещение на руския му колега Владимир Путин (на 13 ноември в София) и само два дни след изказването на Симеон Дянков, че докато той е финансов министър, няма да даде нито лев от бюджета за проекта.

Само преди 10 дни Борисов и Путин обсъдиха по телефона изпълнението на споразумението по проекта "Южен поток" и се договориха до 15 ноември да бъде създадено руско-българско смесено дружество за строежа.

Още по темата

"Много се надявам подкрепата, която министър-председателят обявява за АЕЦ "Белене", да не е сърдечна, а да е разумна. Но когато Бойко говори, и фактите мълчат", коментира пред Нова телевизия бившият икономически министър от БСП Румен Овчаров.

Според него проектът е необходим на България и защото е очевидно, че е най-ефективният проект от този мащаб в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
АЕЦ Белене трябва да бъде поне 75% собственоста на Българската държава и Българският народ. Би могла да се структурира като акционерллно дружество и да се даде възможност на гражданите да изкупят поне 30% от капиталът и, като я финансират по тоя начин.Българските граждани като физически лица имат 25 000 000 000 на депозити по бамките - тоест имаме финансовият потенциал да построим сами, дори без държавно финансиране ЦЯЛАТА централа !!!
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе голем брокер този ББ бре!!!:))) Да! Съгласен съм - Който даде повече:))))))
128
5
 
0
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Долу писах, че АЕЦ Белене се подкрепя от хора, които се страхуват, че ще си загубят работата, ако не се построи. Сега допълвам основното - че АЕЦ Белене е необходим на СВЪРЗАНАТА С КРЕМЪЛ ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ, НА КОЯТО ХИЧ НЕ И ПУКА, ДАЛИ ЩЕ ИМА АЕЦ, ТРЯБВА ЛИ Й НА БЪЛГАРИЯ, ИМА ЛИ ПОЛЕ ЗА ИЗНОС И ПР. НИТО ПЪК, ДАЛИ ТОКЪТ ЗА БЪЛГАРИНА ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ. ЕДИНСТВЕНО И САМО ИСКАТ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ СТРОЕЖ НА РУСКИ АЕЦ, ЗА ДА ПЛЮСКАТ, КАКВОТО ИМ ХВЪРЛЯТ РУСНАЦИТЕ (точат се за стотици милиони). ТОВА Е!
127
0
 
1
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Да, така изглежда на пръв поглед, но не е съвсем така ... Руския посланник не си е позволявал това, но пък нон стоп води едни бандитски компании и ги представя за "стратегически инвеститори". Е, да по е рафиниран от Уорлик. А Бойко преговаря със всички, който повече даде ...
126
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Само да не стане така, че да я разпродадат още преди построяването и, а Българската държава да стане миноритгарен акционер в собствената си АЕЦ... тогава след време чуждите собственици ще ни изнудват както си искат с цената на произведената електроенергия, защото ще знаят, че спирането на Белене ще означава енергиен срив.Разбира се - това тоя *** на матрьошката не го проумява, а и да проумява не му пука - той нали си прави Пиарът...
125
1
 
5
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Нали уж АЕЦ Белене беше дупка за 5 милиарда и нямало да бъде завършена сега защо си смени мнението Супер Б!!!???
124
3
 
9
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"С цялото си сърце" Борисов подкрепя АЕЦ Белене Абе ПУДЕЛ КОМУНИСТИЧЕСКО-МИЛИЦИОНЕРСКИ!!!Нали до вчера 100 пъти плю по Русия и проекта Белене бе НИСКООБРАЗОВАН ЧИТАТЕЛ НА ВИНЕТУ ТАКЪВ...Пак ли ОБЪРНА РЕЗБАТА с нови изговорени простотии??? Ти поне веднъж КАТО МЪЖ неможеш ли като кажеш едно да го твърдиш до края, или си въртиш задните части на там където духа вятъра...Егати НЕАДЕКВАТНОТО управлението. ВСЕКИ ДЕН НОВА ПЕСЕН...ЕГАТИ ЧЕРВЕНАТА МИЛИЦИОНЕРСКА ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА СИ!!!
123
2
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Среща между пожарникар, който се прави на ченге и контраразузнавач, който ще се прави на пожарникар (в случая). Изхода е ясен и не е хубав за гласоподавателите в България. Аз мисля, че този или друг АЕЦ ни е жизнено важен, но начина, по който ще се случи не е без значение. Съмнявам се, че това е по силите на Борисов, а още по - малко на Трайков. Те са прости "комисионери" ... Не вярвам да се надскочат.
122
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 13 години
Брей как се мени политиката от "един гьол" сега стана с цялото сърце подкрепям.Само че така наречения гьол на Белене се оказа сложно техническо съоражение издържащо до 8 степен по Рихтер!
121
0
 
4
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ на България само АЕЦ Белене не стига, а проблама енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... Необходимо е просто днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата, ще ги застави да предотвратят кражбите и ще доведе до истинска конкуренция.1. Печалбата на производителите трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. ЕРП-тата, остават само Преносители и разпределители, но се въвежда постоянен контрол на инвестициите "загубите".3. Търговците на енергия, да са единствените купувачи от Производителите и продавачи на потребителите, но да могат да продават до 50%, в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).4. Пазара решава проблемите, като не се допуска Диверсификация по дейностите - Производство, Пренос, Продажби (чрез ЗЗК).5. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток е само 1.168 ст, а на 1 до 4-ти реактори беше 0.2 ст.6. България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!7. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
120
2
 
7
 
! Отговори
Посланикът преди 13 години
Суверинитета ни е под юрисдикцията на генерал губернатора Уорлик, който през ден поучава населението колко са велики САЩ и колко са лоши руснаците.До сега руски посланик не си е позволил таково брутално публично държане. Един французин се опита, но си го прибраха. Даже Хитлер навремето си е прибрал един такъв "приказлив" посланик от БГ.
119
1
 
7
 
! Отговори
ебати сърцето преди 13 години
10 юли 2009 ... Борисов поиска спиране на АЕЦ Белене и Южен поток.31 Окт 2009 ... Интервю на Никола Миладинов с Бойко Борисов. Не се отказвам от АЕЦ "Белене" по простата причина, че имаме издадено разрешение от Брюксел12 юни 2010 ... Премиерът Бойко Борисов се ръкува с посланика на Испания Хорхе Фуентес на срещата с ... Борисов не за първи път "замразява" АЕЦ "Белене". Бойко Борисов: Няма да бърша дупета за АЕЦ Белене!Бойко Борисов вече е сезирал прокуратурата по скандалния случай. Вместо да налеем пари в пенсии и заплати, ще плащаме стари дългове,
118
4
 
1
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Ето такива червени мечтания като твоите - че Путин ще се смили над нас, само да му засвитеделствуваме вярност като бай Тошо едно време, ще ни пусне аванта батюшката, размътват и без това формуваните мозъци на българите. Същите *** надежди хранят мои колеги (или сами се убеждават, че е така), защото са некадърници и умират от страх, ако няма строеж на АЕЦ, че може да ги уволнят. А че при строежа ще се открадне пад милиард и после токът и парното ще са още по-скъпи - не мислят.
117
0
 
1
 
! Отговори
БАЦЕ преди 13 години
тоя да не са го объркали с станишев та са го инкустрирари като матрьошка.
116
3
 
7
 
! Отговори
Бегай бързо преди 13 години
Ако си по-млад и имаш читава професия не го мисли, а бягай бързо !
115
1
 
3
 
! Отговори
Хлъц преди 13 години
Абе ДАН ти на колко години си ?много ясно, че е неизчерпаема геотермалната енергия, и слънчевата е неизчерпаема и вятърната.но се замисли защо хората строят ТЕЦ и АЕЦ, вместо геотермални и слънчевиако не можеш да си отговориш, направи справка в нета или виж поста на Слънчясал по долу.
114
1
 
12
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Путин идва на 13-ти ... НЕКА МАЗНЕНЕТО НА БОЙКО ЗАПОЧНЕ СЕГА!
113
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами бягай де, какво чакаш - дръ - дрън... Рамитат за тебе.
112
1
 
3
 
! Отговори
Не си прав, мен преди 13 години
Пич, На руския пазар спряхме да продаваме, защото нямаха пари да плащат. Така беше 3-4 години. След това се пооправиха, но вече не искаха нашите стоки, защото бяха неконкурентни. Единственото, което можехме да продаваме и досега е селско-стопанската продукция, но за нея не ти е виновен никой. Само и единствено, *** Балкански, който кооперативи и работа на къра не иска. Иска да стане милионер в града... от измами и далавери.
111
1
 
2
 
! Отговори
нло преди 13 години
ПУТИН РАЗБИРАСЕ А НЕ ОБАМА ИНАЧЕ ЩЕ СЕ РАЗПОРЕЖДА СЪС СРС НА МВР ЦРУ А ТАКА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ ЛАЗАР ОСТАВА ПОД КОНТРОЛ НА КГБ В ЕДНО С ИНТЕРФЕЙСА И ОПТИЧЕСКИЯ ЛАЗАР .КОЙТО ДЪРЖИ ПРАВОТО А ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ КОМАНДВА ПАРАДА .А СЕГА ДАНС И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДА СЕ СНАБДЯТ С ГАЗЕНИ ФЕНЕРИ .НО ПАК ИМАТ ПРОБЛЕМ ГАЗТА Е ЗАВИСИМА ОТ КГБ.