Българската левица: БСП обслужва интереси на олигарси

Проектът на Първанов е деструктивен за левите, категорични са от младата партия
Обновена: 6 ное 2010 19:39 | 6 ное 2010 19:33,
72
Българската левица: БСП обслужва интереси на олигарси
Снимка: levitcata.org

Иван Генов и Маргарита Милева са избрани за съпредседатели на партията "Българската левица". 

Това решение бе прието от делегатите на първия редовен конгрес на основаната през 2009 г. формация, който заседава днес във Велико Търново.

Според приетата от форума идейна платформа, БСП не може да бъде лява алтернатива на управлението, защото "е съучастник на първоначалното натрупване на капитала в България и обслужва олигархични интереси".

В документа се посочва, че проектът "АБВ" на Георги Първанов е деструктивен спрямо левите сили и е "пореден опит за преутвърждаване на либералния модел в страната за запазване на елита на прехода, формално разделен на "десни" и "леви", но еднакво обслужващ партията на богатите".

Още по темата

Конгресът реши коалиционната политика на "Българската левица" за предстоящите местни и президентски избори да бъде ориентирана към широко обединение на политическите сили вляво от БСП. 

Според Иван Генов в страната съществуват около 30 формации от леви социалдемократи до реформирани комунисти, земеделци и еколози, с които ще се водят преговори за участие в бъдещата лява коалиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по унизително от това,да си педеругаВикат ми Пепи,защото съм пчела - ***,но какво да правя,няма начин...нали е демокрация.....Заслужавам да дойдат и да ме ошамарят едни скинове.Да ми се изпикаят и изсерат отгоре и да ме хвърлят в някой контейнер за смет.Това заслужаваме ние,гнусните,мазни,комплексирани и никому ненужни грешки,***.Благодарности за прочита и вниманието!
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не е баш тъй Калине
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тази коалиция ще изиграе лоша роляна левите партии крадейки гласове единствено от бсп. Единствено идеализиране и революционизране на бпможе да спаси българската левица.
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България има две партии - русофили и всички останали. Когато страната има трудности, с малко рубли се зарибяват хората да сложат на власт руските лакеи и тогава съвсем легално ни продават на Русия, под маската на славянска солидарност, братство, признателност към освободителите и пр. В момента случаят е точно такъв - криза, с руски пари чрез руски агенти се разиграват циркове, за да прелъжат народеца да гласува за тях.
40
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цинизма е да твърдиш,че си ляв,че си социален,а в същност да си див капиталист!
39
5
 
10
 
! Отговори
Дрът комсомолець преди 13 години
Дайте ми пример за управляващи които не защитават интересите на олигарсите
38
6
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
социалната държава в юрап е мит!!!а лявото е толкова социално колкото слънцето изгряващо на запад!!провал и социален грабеж!ей тва ви в лявото!
37
6
 
16
 
! Отговори
123 преди 13 години
ТЪЖНО И СМЕШНО Е НАЙ - БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА ДА НЯМА ИСТИНСКА ЛЯВА ПАРТИЯ.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
- Когато говорите за недоразуменията около Набуко, вероятно имате предвид и ролята на Димитър Абаджиев, който официално е назначен да работи за този проект?- Не. Митко Абаджиев си стои във Виена. Имам предвид този Марий Косев, който са го назначили да се изживява като заместник-министър. Това е някакъв *** - където е работил, само щети е нанасял. За съжаление Бойко Борисов го е назначил за зам.-министър на енергетиката, без да се интересува от неговата квалификация.Откъде идва тоя Косев?От нищото. Прекарват го за три месеца през НЕК, за да му създадат биография, че е работил в енергетиката. Бил е във фирмата Би Ем Лизинг АД, която почти е фалирала. И от там нататък по незнаен път се добира до енергетиката и стои там, за да пречи. Това евнукът на кръволока Кирил Косев, който при комунизма беше началник на Главно политическо управление на армията.През 60-те години беше зам.-министър на отбраната, преди това малко е работил в Първо главно на ДС, а преди това пък е избивал хора. Е тоя Марий е с биография. Дядо му, баща му - от ЦК на БКП, а внукът сега управлява енергетиката. Ето това са кадрите на Бойко Борисов. Убеден съм, че резултатите от дейността му в тази област ще бъдат катастрофални за България.- Излиза, че децата на комунистическата номенклатурата управляват и енергетиката?- Да. Точно така. Но това, което ви казвам, е малка част от истината. След години ще се върнем към това съвремие и ще споделим много по-скандални неща. Сега не може да се спомене всичко. Има регламент за опазване на информацията. Факт е, че на тоя Косев му правят доклади, които той ужким визира. Но спира предложенията за реални промени. Филтрира всичко и работи само в услуга на руските интереси.- Можем ли да намерим връзка между тоя Косев и Румен Овчаров - Дългия инкасатор?- Мисля, че не. Той по друга линия е в енергетиката. Можем да говорим за нови хора, за нови играчи, които отново обслужват руските интереси. В Енергийния холдинг, в Булгаргаз - пълно е с такива. Там нищо добро не се е случило само кражби ядат, крадат и (с извинение) ***.
35
0
 
7
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Браво!Открихме Америка!
34
1
 
0
 
! Отговори
aaa преди 13 години
youtube/watch?v=f2-zzmCmMVI
33
3
 
9
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Както е тръгнало, БКП-тата ще вземат лявата част на БСП, Гоце Първанов - дясна та, и за Станишев и сие ще остане средният пръст.Този полуруснак-полубългарин не разбра,че с такива като него ръководители,които мислят и осъществяват само интриги по отношение на ГЕРБ, а не гледат да запазят собствения си електорат, лявото пространство е безнадеждно загубено.Над 20-ина БКП и леви партии готвят обединение,мисля,че Чакъров се е ангажирал с тази задача,Генов също се включва в тази акция.Тогава олигархичната върхушка се хаща за палците, а Г.П. също не може да разчита на електорат от центъра. Ами да си ходи в Сирищник или да става професор като мин.Игнатов.
32
2
 
24
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Истината е, че в България сега има само десни партии, като най-дясната е БСП. В този смисъл е добре да има поне една лява партия и поне една центристка партия - конкуренцията е могъща движеща сила.
31
6
 
20
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Ако тея могат да вземат от електората на БСП и ГОЦЕ пускам си гласът за тях
30
1
 
15
 
! Отговори
sahonh преди 13 години
Добро утро....!!!Как спахте?
29
8
 
13
 
! Отговори
Равносметката преди 13 години
След 1989 г. се създадоха множество партии. Всички те са с един родоначалник - БКП, по късно БСП. Най сполучливият проект на БКП е СДС. А най добрият проект на БСП е ГЕРБ. При СДС случиха на водач - Иван Костов, но хората които го подкрепяха (членове и симпатизанти) не ставаха. При ГЕРБ е обратното. Сега Иван Генов (бивш депутат от БСП) се опитва да прави партия. Той ще сполучи колкото Татяна Дончева. Първо трябва да пита. И тогава. Генов, Генов, тая дето я мислиш няма да стане.
28
1
 
0
 
! Отговори
иво преди 13 години
тъпчо
27
4
 
3
 
! Отговори
4eren преди 13 години
grozni i jalki podlogi,tupi levizi i mrusnizi sa
26
8
 
39
 
! Отговори
Андрешко преди 13 години
Колко БСП та, БКП та и други леви партии станаха. повече от партизанските отряди преди 9.9.1944.Време е да вземат оръжие и да се избият един други та най-сетне на България да й светне!
25
0
 
5
 
! Отговори
bo преди 13 години
Aide, puntove za pred prostija narod...Nakraja pak 6te se obedenite v imeto na "naroda", va6ta mama izednitzi!!! Tjahnata naglost krai njama, voenno polojenie v taz mizerna darjava i tova e, ama njakoi kato Pino4et, ne kato tez pla6iputazti deto gi prakvat voennite u4ili6ta....