Българската левица: БСП обслужва интереси на олигарси

Проектът на Първанов е деструктивен за левите, категорични са от младата партия
Обновена: 6 ное 2010 19:39 | 6 ное 2010 19:33,
72
Българската левица: БСП обслужва интереси на олигарси
Снимка: levitcata.org

Иван Генов и Маргарита Милева са избрани за съпредседатели на партията "Българската левица". 

Това решение бе прието от делегатите на първия редовен конгрес на основаната през 2009 г. формация, който заседава днес във Велико Търново.

Според приетата от форума идейна платформа, БСП не може да бъде лява алтернатива на управлението, защото "е съучастник на първоначалното натрупване на капитала в България и обслужва олигархични интереси".

В документа се посочва, че проектът "АБВ" на Георги Първанов е деструктивен спрямо левите сили и е "пореден опит за преутвърждаване на либералния модел в страната за запазване на елита на прехода, формално разделен на "десни" и "леви", но еднакво обслужващ партията на богатите".

Още по темата

Конгресът реши коалиционната политика на "Българската левица" за предстоящите местни и президентски избори да бъде ориентирана към широко обединение на политическите сили вляво от БСП. 

Според Иван Генов в страната съществуват около 30 формации от леви социалдемократи до реформирани комунисти, земеделци и еколози, с които ще се водят преговори за участие в бъдещата лява коалиция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На бсп 20 години ли трябваха да си признае чии интереси обслужва ? И сега са,,изненадани'' ,че това са били олигарсите които бсп сама създаде за да обслужва собствените си интереси--ето на това се казва арогантност ,наглост,алчност и т. н.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам колко време трябва на един човек, за да разбере, че в политиката основна цел са властта и парите. Доволството на народа е единствено и само с цел да се достигне до първите две, като по тази причина то е и основната тема на разговори, но не е било, не е и няма да бъде цел на нито една партия. Може би на отделни личности-изключения...
22
2
 
2
 
! Отговори
миво преди 13 години
Ми кажи ти бе, отворко.
21
1
 
5
 
! Отговори
иво преди 13 години
това го разбрахме кажете нещо ново
20
4
 
8
 
! Отговори
корен преди 13 години
жълти сини и червени , гербери и бизнесмени ,втренчени са във парите , ще им изтекат очите
19
5
 
18
 
! Отговори
Калин преди 13 години
комунистите не се цепят, комунистите се дерат по между си .. за пари.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдааааа, процесите в левият сектор са повече от обещаващи. Крайно време беше за тия *** комунистите да разберат, че са на бунището на историята. Няма вече ЦАРвул да докарате от някъде да ви спаси другари, обречени сте. Затова и започнахте да се цепите. А помните СДС като се разцепи каква беше съдбата му, нали?
17
3
 
17
 
! Отговори
666 преди 13 години
В документа се посочва, че проектът "АБВ" на Георги Първанов е деструктивен...от тук на татък аз нямам думи,те сами ще се изядът...Просто който докопа кокала...
16
4
 
7
 
! Отговори
7 преди 13 години
вашите вътрешни новини не ни интересуват!
15
12
 
2
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Ей Бойко се притесни нещо,щом ги насъска и тия смешници :))))
14
2
 
29
 
! Отговори
Пич преди 13 години
А така, така, това са хубави процеси. Разцепването в ляво е хубаво явление, чакано от години. Няма само десните да се цепят и отлюспват, а в ляво да е като гранитен блок. НЕка да се нароят една дузина малки леви формациики, че бабите и дядовците да не знаят за кого да пуснат.
13
1
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
прод.на 11.А ако някой случайно се изкачи на върха на властта, и започне да гледа доброто на народа и държавата си, загърбвайки всички продажници и чужди интереси, в "Цайтгейст" е обяснено добре какви стъпки се предприемат спрямо него .Накратко-както признаваедин от "кухнята " на политиканта -ако Садам след Кувейт беше приел условията на САЩ и беше предал интересите на страната си, сега щеше да е на власт, въоръжен с най-модерни американски оръжия....
12
2
 
46
 
! Отговори
Smirnoff преди 13 години
От комунист власт и от прасе мас само по един начин се взема!
11
1
 
18
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Още преди години казах, че отдолу напират млади гладни лъвчета, стремящи се да преразпределят заграбеното!Тези са същите.Търсят място под слънцето, пардон, на държавната безплатна софра за политици.И от ляво, и от дясно и в средата е едно и също-тарикатите вече напират към властта, защото до една степен не могат да развиват бизнеса си без участие в държавни структури.Има и малък процент идеалисти, но окапват още на първите избори -нямат пари да купуват гласове и да създават структури.
10
1
 
19
 
! Отговори
Калин преди 13 години
на левите и по възгледи .. в тази страна само петолъчки са им в главата, а бе поводи и начини за кражби.
9
1
 
30
 
! Отговори
истината преди 13 години
Да го кажем в прав текст:БСП са олигарси, обслужват собствените си интереси !
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха засърбяха ги дупетата в БСП, каза Бойко, че проекта на Първанов цепи техния електорат и пак хахаха,аз в бардак със стари *** Не-влизам!Вие му мислете къде си го вкарвате.
7
0
 
15
 
! Отговори
бсп преди 13 години
Голям кеф ,започнаха вече да се ядат!!!! Младите и те кокъла гледат!!
6
1
 
9
 
! Отговори
бебо преди 13 години
Ти ве учудваш? Колко кръв се проля, колко революции, колко смяна на правителства, леви, десни, центристи, монархисти и все е тая? И не забравяй, че първата работа на управниците след освобождението бе, да смачкат кокалите на капитан Петко? Това е благодарността на какви ли не партии? Там където царли егото и алчността, партиите са само игра на думи? Зависи от човека какъв е, а останалото са приказки? Колко "монархисти" извикаха Симеон тук, за да докопат власт и имане? Какви ли няма по света?
5
0
 
11
 
! Отговори
анти чифутин преди 13 години
Един велик *** от сорта на маркс питал едно ***:Ти защо не искаш да работиш като другите хора?*** му отвърнало:Тези които ти работят са глупци и не се усещат ,че това с което им плащаш е само хартия и грабиш труда им!ако се усетят ще станат по лоши и от нас..............