АБВ предизвиква брожение вляво

Публичното гадаене е лоша реклама за Първанов, смята политологът Първан Симеонов
Обновена: 13 ное 2010 08:01 | 13 ное 2010 08:00,
74
АБВ предизвиква брожение вляво
Снимка: БГНЕС

Лицата в проекта АБВ засега не изненадват. Но аз очаквам изненади от президенсткия лагер в по-късен етап. Лицата са и ахилесовата пета в случая. Първанов говори за експертност в силно популистки времена, в които хората очевидно предпочитат ярка, оличностена отговорност, ясно водачество, рязка фразеология. 

Това заяви пред Dnes.bg директорът на „ББСС Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

Ще бъде пределно трудно този проект да печели политически ползи, оставайки при лексиката на „помирението” - боя се, че ще трябва да се ползва радикален и конфронтационен език. И това е родилният парадокс на движението на Първанов. Просто такъв е духът на времето, коментира политологът.

Като цяло, начинанието загуби от предъвкването. Загуби и от съзнателно поддържаната неяснота. Ще загуби и от подозрението, че държавни пари са харчени за непривична дейност. Има недостатъчност на прозрачност в намеренията, а това отваря поле за гадаене. Не съм съгласен, че публичното гадаене е добра реклама за Първанов. В случая лошата реклама си е лоша реклама, смята Симеонов.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

Господин Първанов трябва да внимава, защото „гражданското” и „непартийно” съдържание на проекта може да се прочете на ниво масово съзнание и като прикриване, и дори лицемерие. В крайна сметка, политическите алтернативи се създават, за да се състезават на избори.

А на избори се състезават партии, не неясни платформи, мрежи или само личности. Утвърждаването на политическа алтернатива, която не заявява пряко участие в избори, е пределно сложна мисловна конструкция и предизвикателство пред стратезите около Първанов. А периодът е доволно предизборен, коментира директорът на „ББСС Галъп интернешънъл”.

Политическото предприятие на Първанов явно предизвиква брожение вляво и това вече се усеща. Едва ли има някой, който да мисли, че това е добре за БСП в краткосрочна перспектива. В дългосрочен план обаче този проект би могъл да изиграе ролята на „опаковане” на БСП и да даде възможност за рестарт на лявото, отбелязва Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само като ги видях кои тарикати са се събрали, ми стана ясно АБВ какво представлява :) нов бардак със стари ку**и хахаххаааа
49
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Да така е...само промяна на думи
48
0
 
4
 
! Отговори
сливналия преди 13 години
За сливналии това отдавна не е новина.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде да не се правят на обидени..всички са едни и същи...вълкът козината си мени- нрава не.
46
9
 
23
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
АБВ-то на пюрееСамо ГЕРБ йеее йееее !!!
45
14
 
3
 
! Отговори
уф преди 13 години
Днес тавариш Путин ще бъде пострещнат от Боцо Футболиста,Цецо Лъжецо и Симо Ментата.Малиии къв резил ше е?
44
1
 
19
 
! Отговори
Оги преди 13 години
Първанката оправи сина си с мезонет в Париж, оправи и себе сисега прави АБВ и нас да "оправи"хахахаххахааааа
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дедо Симо, мадридския измамник с умна и образована физиономия, говори умно и тежки приказки "Да гледаме позитивно....800 дни ше се оправим"Прибра си имотите и забрави да ни "оправя", че даже иска да ни съди в Страсбург за още имотиаман от такива "умни" тарикати , Гоце сирищника е същия.
42
6
 
2
 
! Отговори
Весо Потния преди 13 години
Сега по заръка на Цецо Апартаментите ще напиша една хубва чалга за всички гласоподаватели.Няма само за милицията да пея я.Е да навремето забавлявах соцактива на Бузлуджа,но тогава такава ми беше далаверата.Сега за ГЕРБ ще пея от сърце,като ми плащат здраво те.
41
0
 
4
 
! Отговори
jjj преди 13 години
tova e grad v shveizaria,kadeto sledva sin gagauzov.
40
0
 
2
 
! Отговори
Култ-урист преди 13 години
Защо да ме възпява.Аз съм обикновен българин.Възпоминание не ми трябва.Къде ще ме види.Качени на високия Олимп се мислят за богопомазани.Нищо не им пречи да се възгордеят.Нищо.Ни акъл имат,ни морал.
39
0
 
1
 
! Отговори
VODA4 преди 13 години
AMBRIAJITE , DA GO PIPAT NEJNO !
38
0
 
5
 
! Отговори
jjj преди 13 години
do 30.kasta v lozana, na kurort b abu dabi,a samo tova li.pitaite hora ot sliven.
37
1
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 13 години
Ти да не си от село Шума бе?
36
1
 
1
 
! Отговори
A.M. преди 13 години
...haha,stara 4anta s novi drajki..ai stiga demagogia i 6ovinizam.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти от групата на Р. Петков ли си бе??? Щото Монте Карло си е неин приоритет. За сметка на федерацията по мотоциклетизъм:)))
34
6
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
Поне си признаваш,че си гнусен чалгар с малко пипе.Фонтиш на ракия и шопска салата.Живей си в твойта реалност,а тя тая *** с неумитите и мръсни улици осеяни с дупки,рушащи се панелки и мръсен плаж.Добре дошъл в БГ.
33
7
 
1
 
! Отговори
Цецо Консултанта преди 13 години
Кво е тва Лозана бе?Ей герберони ще ви махам на лято от Монте Карло.
32
1
 
20
 
! Отговори
Гнусен чалгар преди 13 години
Не харесваме умни и образовани, защото умно и образовано си крадат и си строят сараи и палати, а нас ни вземат за балъци.Педпочитам пожарникар, да не е умен и образован, но да е честен и отговорен и да работи за България.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък знам. На третия месец от министерстването Гагаузоев си купи къща в Лозана. Сумата не ми е известна но подобни имоти струват около 1 500 000 франка.