АБВ предизвиква брожение вляво

Публичното гадаене е лоша реклама за Първанов, смята политологът Първан Симеонов
Обновена: 13 ное 2010 08:01 | 13 ное 2010 08:00,
74
АБВ предизвиква брожение вляво
Снимка: БГНЕС

Лицата в проекта АБВ засега не изненадват. Но аз очаквам изненади от президенсткия лагер в по-късен етап. Лицата са и ахилесовата пета в случая. Първанов говори за експертност в силно популистки времена, в които хората очевидно предпочитат ярка, оличностена отговорност, ясно водачество, рязка фразеология. 

Това заяви пред Dnes.bg директорът на „ББСС Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

Ще бъде пределно трудно този проект да печели политически ползи, оставайки при лексиката на „помирението” - боя се, че ще трябва да се ползва радикален и конфронтационен език. И това е родилният парадокс на движението на Първанов. Просто такъв е духът на времето, коментира политологът.

Като цяло, начинанието загуби от предъвкването. Загуби и от съзнателно поддържаната неяснота. Ще загуби и от подозрението, че държавни пари са харчени за непривична дейност. Има недостатъчност на прозрачност в намеренията, а това отваря поле за гадаене. Не съм съгласен, че публичното гадаене е добра реклама за Първанов. В случая лошата реклама си е лоша реклама, смята Симеонов.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

Господин Първанов трябва да внимава, защото „гражданското” и „непартийно” съдържание на проекта може да се прочете на ниво масово съзнание и като прикриване, и дори лицемерие. В крайна сметка, политическите алтернативи се създават, за да се състезават на избори.

А на избори се състезават партии, не неясни платформи, мрежи или само личности. Утвърждаването на политическа алтернатива, която не заявява пряко участие в избори, е пределно сложна мисловна конструкция и предизвикателство пред стратезите около Първанов. А периодът е доволно предизборен, коментира директорът на „ББСС Галъп интернешънъл”.

Политическото предприятие на Първанов явно предизвиква брожение вляво и това вече се усеща. Едва ли има някой, който да мисли, че това е добре за БСП в краткосрочна перспектива. В дългосрочен план обаче този проект би могъл да изиграе ролята на „опаковане” на БСП и да даде възможност за рестарт на лявото, отбелязва Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те точно от техните "добрини" ни де *** мамата 65 години вече.
29
11
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
Аз не знам кви имоти имат децата на тези ица за които говориш,но знам,че Цецо Пинокиото мънка пред парламента и не успя да обясни от къде е събрал 400 бона за 4 години при семеен доход от 2 бона на месец.
28
10
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
В тая държава когато се съберат умни и образовани хора да правят добрини биват оплювани.А когато се съберат мутри,вифаджии и пожарникари българина ги заобичва.Защо ли?Ми защото сте гнусни чалгари и заслужавате да живеете в *** си.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Гоце синът му с апартамент в Париж, на Гагаузов синът с къща в Лозана........дай Боже всекиму:))
26
1
 
1
 
! Отговори
респиратор преди 13 години
Не бе в песента Слаеви пее за теб и семейството ти.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоцеееее, гоце, с тез стари к*ви около тебе и бабите на село вече не можеш излъга. Елле пък ти като си им начело.
24
1
 
9
 
! Отговори
култ-урист преди 13 години
Славчо Трифонов в култовата си песен "Да изхвърлим ***",възпява своя идол Гоце Първанов.Така му приляга.Личи си ,че е писана от сърце,въпреки,че адресанта е друг.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Селянина от Сирищник е замислен, трябва спешно да измисли нова АБВ ГД далаверащото мандата свършва, и ще трябва да се връща на село да дои козитепък той не е свикнал да работи
22
1
 
10
 
! Отговори
666 преди 13 години
ГОЦЕ ТРИПЕРА *** МУ ВЯРВАЙ.
21
0
 
6
 
! Отговори
mmm преди 13 години
10. Propusnahte ..SPOLUKATA..
20
0
 
12
 
! Отговори
goze преди 13 години
Гоцето отдавна е престанал да бъде президент на българите, а се е превърнал в пряк представител и изразител на интересите на група олигарси - едни утрепани, други недоубити, трети съдени, четвърти свинари, пети ***, шести руски агенти, седми ... и т.н. И така с ампломб и нагла безсрамност нашто Гоце задмина африканските племенни вождове. Да не забравяме, че беше комунист, а кумънизите козината си менят, но мурафетите - никога!
19
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
На снимката Гоце е замислен, защото знае, че малко му остава да е президента свърши ли му мандата, ще трябва да отговаря на неудобни въпроси, които сега избягва- защо даде мандата на Доган и мълча, докато Доган крадеше и строеше сараи- защо подписа невярна деклар. че не е агент ДС- какви са връзките му с осъдените Миланов-Стойков, за които пишеше в доклада ОЛАФ- откъде са парите 700хил евро за мезонета на сина му в Париж- колко струваха на данъкоплатеца ловните му подвизи у нас и в чужбина
18
0
 
17
 
! Отговори
Ааааах-Ооооох преди 13 години
Това "гражданско сдружение" си е точно,като позастаряла ***,която стене силно,но е ясно,че симулира изкуствен оргазъм!
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При представянето на новата си книга "Гангстерска икономика. Как организираната престъпност ни изкупува" в четвъртък Рот заяви, че Георги Първанов, Алексей Петров и Румен Петков са новите демони в България.
16
0
 
7
 
! Отговори
Sergo преди 13 години
Много добър кадър. особено надписът на фона е повече от красноречив :) и май добре олицетворява исп.дейността "Президент"
15
14
 
3
 
! Отговори
ДА преди 13 години
ЛОШИ ХОРА СТЕ ПОЧАКАЙТЕ МАЛКО ОЩЕ Е ТОЛКОВА РАНО ДА КОМЕНИРАТЕ - ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ КАКВО ГЕРБ НАПРАВИХА ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ -МЕНЕ ЧЕ ХВАНАЛИ ДРЕБНИ ИГРАЧИ И ПРАВЯТ ГОЛЕМИ РЕКЛАМИ НЕ МЕ ХРАНИ ИСКАМЕ ДА СЕ СЪЗДАДЕ РАБОТА ЗА ХОРАТА НАРОДА СТАВА ВСЕ ПО ГЛАДЕН А НАЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО ПРАВЯТ МЕЧКИТЕ КАТО СА ГЛАДНИ - А ЗА ПЪРВАНОВ Е ТОЛКОВА РАНО ДА СЕ ГОВОРИ
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az i semeistvoto mi oceliavaxme na kosam prez tezi godini a rabotim i dvamata s dobri profesii razbiram che sme ograbeni jalko za decata
13
8
 
2
 
! Отговори
viva преди 13 години
сега не става ли ясно в какви отбори играят ББ и гоце? щото ми се чини, че АБВ играе в полза на ГЕРБ.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако бсп имитира брожение,това означава,че за заедно с гоце.Има такава поговорка.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 9Точно драскачите ги няма. Те са най-активни през делничните дни защото плюят от служебните компютри. Като чета мненията единственият драскач си ти. Как мислиш, че симпатизант на СДС ще гласува за Първанов:))) Или бивш член на БКП/БСП? ПравИ разлика между член на БКП/БСП и комунист