Командира остро порица ГЕРБ. Заплаши да свали подкрепата си

Правителството е нерешително и се поддава на натиск, смятат в ДСБ
Обновена: 13 ное 2010 19:37 | 13 ное 2010 14:17,
339
Командира остро порица ГЕРБ. Заплаши да свали подкрепата си
Снимка: ДСБ

Лидерът на ДСБ Иван Костов разкритикува остро управляващите за водените от тях политики и предупреди, че може да загубят подкрепата на сините.

„От миналата година ГЕРБ непрестанно пилее политическа енергия. Все повече личи липсата на управленска и политическа компетентност на водещите фигури, на министрите и на депутатите“, заяви Костов пред делегатите на Седмото национално събрание на ДСБ.

Според него се наблюдава липса на решителност, „не завършват дори започнати управленски действия“, а правителството отстъпва при всяко изнудване със стачна заплаха.

Костов изтъкна, че предишните управляващи са останали безнаказани и все още са във властта като им е оставен контролът върху администрацията.

„Очевидно водачите на ГЕРБ водят срамни пазарлъци с Ахмед Доган. Оставиха личните му представители на ключови позиции за управлението на европейските пари в земеделието и в други министерства“, категоричен бе той.

Лидерът на ДСБ упрекна Бойко Борисов, че се опитва да реабилитира Тодор Живков, като припомни негово изказване от преди дни.

„Той стигна до там да каже, че не е коректно да го сравняват с Тодор Живков, защото онзи бил величина“, заяви Костов и съобщи, че с Мартин Димитров ще поискат ръководството на Европейската народна партия да заяви своята позиция към изявленията на премиера.

Още по темата

Участниците в Националното събрание днес приеха декларация, в която призовават правителството и лично министър-председателя „да се противопоставят на натиска на Владимир Путин, за да не наложи Москва своите интереси“.

Според тъмно сините, ако ГЕРБ не стори това, „кабинетът ще осъществи енергийната политика на правителството на тройната коалиция и на Георги Първанов, но ще загуби подкрепата на ДСБ“.

Според тях правителството „отива неподготвено“ на разговорите с Русия и се наблюдава отстъпление по отношение на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“.

„Осъществяването на тези руски проекти ще засили и без това недопустимата енергийна зависимост на страната от Русия“, смятат от ДСБ и определят това поведение като отказ да бъдат защитени българските интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
0
 
! Отговори
PSP преди 13 години
Костов ще гласува за това правителство. Тези от ЕНП му казват какво да прави и той ще се съобрази. Бат Бойко само повтаря: Важно е в Брюксел каква е оценката???!!??
310
2
 
4
 
! Отговори
sako преди 13 години
Значи Бойко го натискат Путин, Берлускони, Меркел,Уорлик като проводник на САЩ и КОСТОВ. Иронично : "Костов е световен политик, по цял свят го познават, участва в световни мега проекти, взима участие в стратегически преговори, всепризнат авторитет." Тоя Костов е едно нищо за световните играчи, един телефонен разговор на Путин или Берлускони и тоя квази Стамболов си отива. Не става само с пари Костов не става.
309
1
 
4
 
! Отговори
никола преди 13 години
Костов да не се прави на умряла лисица , нали той продаде на безценица Нефтохим-Бурас на руснаците за смешна сума.
308
7
 
4
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Бат Бойко е история, с него е свършено.Почва борбата за наследстовото му, т.е.-за електората му.
307
1
 
9
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Хитър е бай Иван Костов, не го отписвайте толкова бързо.От стара коза е яре.На, първи усети че на бат Бойко му падат акциите и бърза да му удари ножа.
306
5
 
13
 
! Отговори
DIOS преди 13 години
КОЙ БЕШЕ КОСТОВ ??????? ТОЗИ КОЙТО ОКРАДЕ 70 000 000 000 ЛВ. ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ... , ТОЗИ КОЙТО ИЗПОЛЗВА ЮГОЕМБАРГОТО ЗА СОБСТВЕНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ,ЧРЕЗ ДРУГАРКАТА КОСТОВА ...ТОЗИ,КОЙТО СЪСИПА РАБОТЕЩИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ В БЪЛГАРИЯ И ПРОДАДЕ ЗАВОДИ ЗА МИЛИОНИ ЗА ДРЕБНИ СТОТИНКИ ... ТОЗИ,КОЙТО СЪСИПА ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС НА ХОРАТА ОТ ЦЯЛА ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ,КАТО ГО ПРОДАДЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОТ СКОПИЕ...ТОЗИ ЛИ *** ИМА ОЩЕ ДУМАТА ??? ПИТАЙТЕ ХОРАТА ОТ КЮСТЕНДИЛ,ДУПНИЦА ДО ПЕТРИЧ... ТЕ ЩЕ КАЖАТ.
305
4
 
9
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Костовото поведение е на ***-веднъж така,после иначе.Продаде БГА"БАЛКАН" и се платиха луди пари отгоре,продаваше за 1лев-"Кремиковци".Прибра комисионните и сега само заплахи срещу Бойко.
304
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо този човек е толкова умен,толкова стъпала нагоре от всички....винаги се възхищавам на хората с такъв мозък!Тежко им и горко на тези,които се кланят на неграмотни чалгаджии(Бойко Борисов)!Те простаците могат да го мразят и да не гласуват за него(Иван Костов),но техният живот ще е тежък,непосилен и ще си останат в л...а!Не на Костов,а техният!
303
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо с в грешка тези съдии ако провериш ще видиш че са назначени по времето на другаря Костов.
302
4
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 13 години
То пук една подръжка.С тях и без тях файда никаква за ГЕРБ.Лошо му става на Иван Костов, че за него няма и трохичк а от Южен поток, така ще е и с Белене и не по различно и от Набуко.ДСб и СДС са вече история, на тяхно място се настани АТАКА
301
3
 
4
 
! Отговори
Mery преди 13 години
В едно е прав И.Костов: правителството на ГЕРБ с премиер полицай и вицепреми ер полицай от кариерата, се оказа нерешително, а в немалко случаи и страхливо. Не може да позволиш на червените съдии да ти се качат на главата,да ги издърж аш, а те да саботират всичко и да пускат на свобода престъпници с цел да се наг нети обстановката в страната и да изкарат правителството некадърно; нарочно генералът-съдия да пуска хора,настроени враждебно спрямо кабинета за да се правят и разпространяват компромати
300
0
 
3
 
! Отговори
George преди 13 години
Командира ще сбърка много, ако мине в опозиция. Досега не съм гледал заседа ние на НС,но ако той действително се "съюзи" с БСП,интересна гледка би предс тавлявало гласуването на даден закон : против БСП,включваща А.Кутев,пчеличка та Мая, Корнелия с кадифения глас, а отдясно:Ив.Костов,М.Димитров, Ас.Агов. Лелее!Това би трябвало да са овековечи в историята и на НС, и на ДСБ-СДС!
299
2
 
7
 
! Отговори
?! преди 13 години
Костов и Путин са несравними величини. При все, че харесвам първия, мисля че без него може и да мине. Друго би било, ако Путин се прибере без споразумение. Доста тъжничко би станало, както и да ни се иска да се ласкаем, че от Русия нуджа нямаме.
298
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този пък *** накъде е тръгнал ? Герб благодарение на на недоносените атакисти не *** сините за слива .... Еййй Смешки *** се гръмни
297
6
 
8
 
! Отговори
симо преди 13 години
Бях против Костов заради "приватизациите" му, но сега си мисля ,че този човек може да е всякакъв , дори в определен момент вреден за България , но това което се случва сега надминава всякакви граници.Едно е верно- Костов не беше ***!
296
3
 
3
 
! Отговори
Свободно слово.. преди 13 години
Командира, на кого е "командир" Бате Ваньо? -ами на криминалната революция/приватизация от 90-те години. Нещо не го искат, може би, истината е в съдържанието на стенограмата от изслушването на Ал. Петров в комисията по нац.сигурност. Активистите за свободно слово- стика ли ви, да искате нейното публикуване или смелостта ви стига да се припичате на "Орлов мост"?
295
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв командир си ти бе, предател на демокрацията
294
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eee,какво ви е стреснал този Костов ,сън не спите... Той си е личност човека,а вие мишоци бяхте и мишоци ще си останете :))))
293
4
 
10
 
! Отговори
Не е преди 13 години
Костов не е ***, той е архи ***. Може би той влиза в тримата най-непочтенни хора политици в България - Софиянски, Костов и Първанов.
292
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Костов е ***!!!