Станишев: магистралите ще останат безмълвни паметници

Социалистите критикуват остро ГЕРБ за политиката по доходите
Обновена: 26 ное 2010 15:58 | 26 ное 2010 15:58,
277
Станишев: магистралите ще останат безмълвни паметници
Снимка: БГНЕС

Петъчният парламентарен контрол с въпроси от бившия премиер Сергей Станишев и отговори на настоящия Бойко Борисов беше позабравено шоу през последния месец, но днес се завърна с пълна сила.

От „Коалиция за България“ погнаха Борисов по любима тема – парите на българите.

Станишев показа сметката от неговото управление и я сравни с тази на кабинета „Борисов“.

„За 4 години от предишното управление минималната работна заплата се е променила с 60% – от 150 на 240 лева. Средната работна заплата – с по 20% на година. По подобен начин и минималната пенсия – от 69 лева на 136 лева. 90% ръст”, изтъкна премиерът от „лошата тройна коалиция”, както сам обича да казва.

В същото време сега у нас минималната заплата оставала 122 евро, а в разкъсваната от кризи Гърция била 862 евро.

Станишев попита Борисов как е увеличил доходите на българите през последната година и какво смята да прави в бъдеще.

„Винаги се правят избори в политиката – дали да построиш магистрала, или да увеличиш пенсиите. Попитайте хората. И при предишното правителство се построиха магистрали.

Много важно е обаче хората да могат да си плащат сметките, а не да гласуват. Ще останат безмълвни паметници ако не могат хората да пътуват по тези магистрали", заяви червеният лидер.

„Не е коректно да сравнявате едно златно време с времето, в което целият свят се тресе в криза”, посочи обаче Бойко Борисов.

Според премиера увеличените от БСП пенсии днес ги плаща неговото правителство.

Тук опозицията го репликира от място, че всеки ден откривал по нещо, което също било оставено от Тройната коалиция.

„Откривам това, което си правя първа копка, и след това си го откривам. Имам автобиография, все пак. Откривам нагледно това, което при вас беше само мечти и сънища”, не остана длъжен Борисов.

„Тази криза не ни дойде от световния империализъм, а от българското правителство. Пет пари не давате за доходите на хората. Кажете на българите след две години и половина каква ще е минималната, средната работна заплата, пенсията?”, подхвана веднага след Станишев бившият министър на икономиката Петър Димитров.

„Какво ще има България ли? Магистрали, южна дъга, естакади, поне 50% усвояване на фондовете, най-ниските данъци. Ще има една, мисля, добре подредена държава”, заяви премиерът и отново беше репликиран от място от депутата от Антон Кутев, който му подвикна, че не говори по същество.

„Господин Кутев, вашата съдба е такава, че вече 5-6 години аз съм или кмет, или премиер, а вие ми подвиквате от столовете. Пожелавам ви някой ден и вие да имате възможност да помете отговорност”, скорострелно отвърна Борисов.

А опита на Цецка Цачева да се намеси, че не трябва да се подвиква от залата, репликира така: „Защо? Аз мисля, че е много дружелюбно”.

„Винаги се правят избори в политиката – дали да построиш магистрала или да увеличиш пенсиите? Попитайте хората. И при предишното правителство се построиха магистрали. Много важно е обаче хората да могат да си плащат сметките, а не да гласуват”, пое отново атаката Сергей Станишев.

„След края на мандата мисля, че България ще изглежда в много по-добър вид от това, което заварихме преди вас”, обеща Бойко Борисов.

Последва поредно подвикване от място, което Цачева не отбеляза, но Борисов промени подхода: „Не се обаждайте от място! Нали правилник има?!?”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
8
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 13 години
БКП(ДС) извади цялото национално богатство извън страната и го върна като инвестиции....създадоха се най-луксозните и показни прояви на разкош в чалга-ритъм, който изрита всякакви други форми на забавление и наложи гюбека като народен мотив....укрепи на върха на държавата номенклатура, която нито може, нито желае да прокарва каквато и да било духовност или нравственост, защото тези потребности са били систематично изстръгвани до достигането на дванадесетата точка...възпита идеология, че работникът може да се сравнява с философа,че дори го превъзхожда...наложи една уродлива марксистко-ленинска идеология за обяснение на света...БКП(ДС) изби интелектуалния елит на нацията ни и се прекръсти на БСП(ДС)....
187
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ще има България ли? Магистрали, южна дъга, естакади, поне 50% усвояване на фондовете, най-ниските данъци. Ще има една, мисля, добре подредена държаваA хората къде ще са? :)
186
14
 
12
 
! Отговори
бр преди 13 години
ТОЯ СЪСЕЛ Е НАИ ДОБРЕ ДА МЛАКНЕ А САМО ДА ГЛЕДА И УЧИ КАК СЕ УПРАВЛЯВА БРАВО НА ГЕРБ ЕИ ТОВА Е
185
0
 
0
 
! Отговори
До 191 преди 13 години
Написал съм 3 лота не лотове и то при положение, че го пише във всички вестници.Спора не за това нека да оставим библейските тълкувания настрана.лотЗначение на думата лотБиблейско тълкуване: Син на Аран и братенец на Авраам, който последва вуйчо си от Ур, и по-късно от Харан, за да се заселят
184
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВСИЧКО, КАСАЕЩО ПАРТИЯ, ПАРЛАМЕНТ...БЪЛГАРИЯ БАВНО СЕ ПРЕВЪРНА В ОСТАРЯЛА БОЛНА И *** ДЪРЖАВА
183
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТИГА С ТИЯ МАГИСТРАЛИ БЕ,САМО ТОВА СИ ЗНАЯТ ЛИЗОГЪЗЦИТЕ!А ЛЪЖИТЕ,И НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ,А?
182
1
 
1
 
! Отговори
Н Д Х А преди 13 години
Нека вземем бъдещето в анпите ръце !Нека кажем заедно - НЕ НА КЛЕПТОКРАТИТЕ !НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ХАН АСПАРУХПотърсете в ГУГЪЛ
181
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаете ли ,че на една магистрала гаранцията е една година? Даже телевизора ми е с гаранция три години...
180
2
 
14
 
! Отговори
тед преди 13 години
чисто и просто ги е срам да си признаят че правителство което "управлява"20 години трябва да е някаде да *** камъни ;) а и то се вижда как и кои е работел за народа просто на някои им спряха кранчетата с паричките и за това реват чистия и "законния" бизнес вече не върви за това ревтунят
179
0
 
1
 
! Отговори
лусифер преди 13 години
истината е посредата
178
7
 
10
 
! Отговори
От Сф до 167 преди 13 години
Защо нима не се строи или какво.Човек трябва да има очи и да погледне какво става около него.Може би си критикувал така и Станишев за магистрала Люлин или Тракия което ме съмнява.това е разликата с вашето правителство сега нещата се случват при това в кратки срокове и на по-ниски цени.Колкото и да не се харесва това на някои.
177
1
 
7
 
! Отговори
тед преди 13 години
какво спечели от 20 години само обещания и мечти ;) радваите се на доган с неговата турцизация радваите се на царя си дето си зе земите и него Е,...бе за България радваите се на другаря си дето само приказките му са големи и пенсията на баба с 10 стотинки аре стига с тез 3мата
176
0
 
3
 
! Отговори
оо преди 13 години
ха ха народа хрантутел. Трябва да призная , че няма хотелиер който да не иска персонал от друга държава, както това лято имаше от литва естония русия. Българския персонал по-морето е най-калпав и мързелив, нито култура има нито нищо. Сервитьорката като я викнеш, така те изглежда, че ти става неудобно че и нарушаваш покоя.
175
1
 
3
 
! Отговори
ДПС, БСП=Първанов.Ка преди 13 години
Между 26 и 27 ноември 2001 председателят на БСП Георги Първанов и председателят на Българската евролевица Александър Томов участват в заседание на Съвета на Социалистическия интернационал в Доминиканската република.
174
2
 
3
 
! Отговори
тед преди 13 години
повече са гъзоблизците с маймунски *** така е по павилно да се напише Догано-станишевци с корона на празните тикви
173
0
 
4
 
! Отговори
детелина преди 13 години
Елате да видите морето. Бедна ви е фантазията, за какво иде реч.Хотел до хотела, мила моя майнольо, магазин до магазина,ресторант до ресторанта.Кризата е за 95% - и охолен живот, за 5%, това е истината,аз обаче се чудя, когато народа се затрие кой ще ги хрантути тези ***.Има нова сентенция-по върховете хлад-о низините -глад.Аз имам идея-нека целия парламент си купят еднопосочни билети за някой остро и оставят народа на сокойствие, Та те за 21 години ни изпиха мозъците от експерименти
172
1
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
А ти ще останеш говорящ глупости паметник!
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
маи *** в сайта днеска са повече
170
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ела те и вижте магистрала "Люлин".Браво Борисов, такова нещо не правено в милата ни Родина, ако беше още сергейчо, ще трябваше да си чакаме още петилетки!
169
3
 
6
 
! Отговори
Сф преди 13 години
С колко точно се строяха.За толкова години трябваше вече да са построени или не мислиш така.толкова ли беше трудно да се направи това което се прави в момента.3 лота едновременно се строят и най накрая чудо, ще имаме цяла магистрала по която ще пътувате и вие критиците.А може би тогава ще използвате алтернативни маршрути.