Командира щастлив – накарал Борисов да се обяснява

На 4 страници премиерът разсъждавал за Тодор Живков
Обновена: 30 ное 2010 20:03 | 30 ное 2010 20:01,
143
Командира щастлив – накарал Борисов да се обяснява
Снимка: БГНЕС

Само преди две седмици Иван Костов произнесе пламенна реч в Народното събрание. В нея той даде обяснение защо Бойко Борисов не присъства на обсъждането на бюджета и нарича депутатите безделници. Според Командира това е част от политиката на новия премиер да реабилитира режима на комунистическия диктатор Тодор Живков.

Точно по тази причина „Синята коалиция” изпрати до Европейската народна партия, за да разбере дали в голямото политическо семейство одобряват този тон. Костов даже заплаши, че ако одобряват – ще напусне ЕНП.

Днес обаче пред журналисти Иван Костов запя съвсем нова песен. След като стана ясно, че ЕНП се доверява на Бойко Борисов, че не реабилитира Тодор Живков, Вилфред Мартенс призова „Синята коалиция” да не разделя десницата в България.

Тази позиция на европейците обаче, Костов прие като победа. По думите му по-важното било, че те накарали Бойко Борисов да се обяснява за репликата си в телевизионното предаване. Единствените виновни се оказаха журналистите, които разбрали грешно премиера.

„Европейската народна партия видимо е накарала Бойко Борисов да напише едно обяснение пространно. В тази част, която тя цитира, се вижда, че те възприемат обяснението му като отказ от изречените слова и същевременно с това стоварване на отговорността върху журналисти, които не са го интерпретирали правилно”.

Още по темата

„Аз може да съм се изпуснал нещо, но сега казвам какво е точно”, така Иван Костов интерпретира отговора на Бойко Борисов пред европейците.

На въпрос дали и самият Костов е на същото мнение, той заяви: „Аз не искам нищо да смятам, защото разбирам какъв е дипломатическият език. След като той в четири страници е успял да убеди ЕНП, че това не е вярно и че неговите възгледи не са такива – за мен нещата са ясни”.

Командира призова журналистите да се разберат с Бойко Борисов дали са извадили думите му от контекста: „Вие отсъдете дали сте виновни, сега. Щом медиите неправилно са раздухали този случай”.

На уточнението, че препоръката на ЕНП е към „Синята коалиция”, която не трябва да разделя дясното пространство, Иван Костов отговори: „Това е отделно, това е дежурна фраза. Въпросът е за вината”.

За тъмносиния лидер членството в семейството на европейската десница не е под въпрос, защото е удовлетворен от отговора на ЕНП за Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
айде бе Иване идвай на власт че умирамееееееееее
58
0
 
6
 
! Отговори
БАТЮ преди 13 години
Чак се чудя каква енциклопедия си....гали-ба ????... Или разчиташ на стъписването от " историческите ти познания " върху българския корен на народонаселението с българско самосъзнание !!!... Ние всички знаем,че и самият наш Бог Отец е с македонска жилка ....
57
5
 
9
 
! Отговори
sako преди 13 години
Тоя Костов се правеше на обиден на хората че не го избраха повторно за мин.предсвдател, но скоро каза че не е бил прав да се сърди.Значи признава че хората са прави като не са му гласували доверие, а доверие не се гласува на провалили се управляващи. Демек той си призна че е провеждал неправилно управление през своя мандат.Или е *** която си мени мненията спрямо ситуацията.Сърдит съм, не съм сърдит.Май и той подражава вече на Бойко.
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу герб и БСП
55
0
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Добре ти си лют македонец е и ...ходи в БЮРМ.
54
0
 
7
 
! Отговори
madchemist преди 13 години
то бива безсилие и комплекс за малоценоннст ама чак пък толкокова...Хайде гледайте си мизерната територийка и не се занимавайте с нас
53
3
 
11
 
! Отговори
granik преди 13 години
Тия пичове от СДС мисля че трябва вече да си сменят името с нещо по модерно и ново. Това наименование СДС отдавна лъха на нещо старо,употребено и останало в миналото. Едно време беше идея и устрем, след това стана партия, а накрая е олигархичен кръг. Ново име трябва ,а не стар компот хванал плесен в мазата на баба ми.
52
8
 
7
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
Гърция до 1971 г. е била след нас и след 71 год. ни изпреварва е показателно колко много е направил Т. Живков.Второ: За българия преди 1997 г. никой не говори (защото тя фалира, все едно, че тия 7 години на усилен грабеж ги нямя). След 97. Б-я се изправи от смъртния одър и започна нов живот, което е показателно пък И. Костов какво направи.
51
11
 
2
 
! Отговори
македонец преди 13 години
Дури мегю "бугарските" Ханове (Канове) и Цареви нема ниту еден "бугарин". Првиот "бугарски" владетел од родот Дуло - Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовите Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ. Тертеровци биле КУМАНИ, а Чака е бил ТАТАРИН. Шишмановци биле КУМАНИ. Е сега !? Зошто нема барем еден владетел "бугарин" во древните Хроники ??? Одговорот е ясен ! Пошто "***" како посебен етнос никогаш не постоеле и не постоят !
50
3
 
5
 
! Отговори
madchemist преди 13 години
Гледам продължават супер дебилните коментари под почти всички стаии....Злоба, омраза, неграмотност, комплексарщина, завист и пак омраза... а да забравих ПРОСТОИЯ, лъха от 90% от драсканиците тук...Бих помолил повечето просто да престанат да си показват пропуските от училищно време, но ... а да.... има гластност и свобода на словото... е ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.. много вярна приказка... не мислите ли.... ако изобщо можете да мислите
49
15
 
1
 
! Отговори
Македонците от Пирин преди 13 години
българи в българия нема днес по официална Статистика в българия живеят турци- ***- помаци- арменци- македонци- евреи - руснаци- арумъни власи - каракачани - гърци - власи- украинци- араби - кримски татари - огузи- румънци- поляци - черкези- гагаузи - каракалпаци - сърби - чехи - албанци - унгарци - французи- англичани- словаци- кюрди- палестинци- словенци - бошняци - други 5 641 - неопределени 62 108 - неизвестни - 24 807 днес живеем в Демокрация и всеки човек има свободно право на Самоопределение Аз съм Македонец Вие като какъв се самоопределяте от горнопосочените ?
48
7
 
6
 
! Отговори
Toни преди 13 години
Иване, ти си политика!
47
9
 
1
 
! Отговори
Македонците от Пирин преди 13 години
"българин "като етнос няма и никога не е съществувал, тази територийка "българия" е мултинационална, а не еднонационална, и "българин "в нея не означава етнос, а само гражданство.
46
8
 
3
 
! Отговори
луд преди 13 години
Този не е никакъв "Командир", а партиен секретар! Дали червен или син, няма значение. Защото на всички такива секретари, целта е една- да топят другарчето.
45
6
 
1
 
! Отговори
Македонците от Пирин преди 13 години
Tози руски протекторат кръстен от руснаците балхария не е еднонационален, а е мултинационален, и е населен с различни етноси, като основните три етноса в протектората са три - македонци, турци и власи ,както и по-малки етноси и групи - ***, арменци, евреи, каракачани, гагаузи, кримски татари, каракалпаци ,огузи, черкези, арумъни ,казълблаши, и т.н., дори в поново време има и африканци, китайци, сирийци ,и други.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко помниме, Мангусто! Затова ви мразиме! Но най-вече мразиме Костов!
43
5
 
6
 
! Отговори
$$$ преди 13 години
Иванчо *** е "командир" само за такива смотани медии като "Днес". Този е най-голямото моше след Доган. Крадлив и лъжлив г.з е Иванчо не командир. За щастие тълпата разбра що за стока е и на следващите избори ще е с 0% :)
42
6
 
1
 
! Отговори
Македонците от Пирин преди 13 години
Така наречената територийка българия е само един обикновен руски протекторат, сътворен от Русия през 1878 год, за нейни имперски интереси на запад од Черно море, върху една част снагата на Македония. Руски протекторат, сътворен с руска войска, руски институции, и княз Александър Батенберг. Тотава руснаците кръстиха този свой руски протекторат със смешното руско име балхария, и дори история написаха на народа в протектората .Демек ,народа не живее от памтивека време на тези простори ,а е дошъл на кобили и с ханове от Азия. С една дума, руснаците искаха да докажат кръвната връзка между тях и народа в протектората ,и да го държат в свои ръце за веки веков.И до днес този руски протекторат балхария е вързан със синджир за руската мечка и още не може да се освободи от нея.
41
3
 
1
 
! Отговори
papalcho преди 13 години
А да не се крие класната под наименованието Анонимен?Само тя може да нарече секси един(поне от снимката се вижда) човекоподобен леле дали се почесва по петите без да се навежда?А да вметна той е малко по-мъничкото зло от Б Буратино
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Командира призова журналистите да се разберат с Бойко Борисов дали са извадили думите му от контекста: Вие отсъдете дали сте виновни, сега. Щом медиите неправилно са раздухали този случай."Колко е жалък само!